Anees Dah Kawen

 ok.. this is super-duper-basi-story.... hahahaaa... ekceli aku memang nak update but banyak sangat hal lain.. so ni kira bayar hutang la... last saturday, aness bersanding.. 
ok, the end.

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

 muahahahaaaa.... siot je kan... ok ok... 8 September 2012 memang hari bersejarah la buat Anees Binti Ahmad, my dear bff... now 4 of us dah selamat jadi MRS... only 3 left.. tunggu je la whose nest kan... hehehee...

 anees pnye reception kat Taman Botani... cantek gile la receptionnye tu... masalahnye , aku bole tak bawak camera... of all days , hari kawen anees la aku bole lupe bawak camera kan... demit.. but its ok... enol, n tira bawak camera... memang nanti gamba sume aku cilok je la dari korang.. wakakakakaaa..

but for now, aku sempat amek mane yang sempat je la... later aku masukkan gambar yang bakal aku cilok dari album tira n enol...mikhikhik... time aku sampai dengan enol, izni n tira dah sampai... eta as the pengacara majlis... but sempat gak la snap pic the 6 of us... why six? sebab macik farah masih belum sampai... so rongak la 7 of us... but lepas kitorang balek, farah sampai... too late...


alisya paling glemer... hehehee

me n tira.. aku tak gumuk.. itu efek angin... -___-'

nampak tak anak enol ni cover spek so tak jatuh... clever girl!!

so sempat la gak bergamba gile bersama kan... just farah je tak sempat.. xpe xpe... so makanan pon sedap gak... just time tu agak panas... dah petang petang sket baru la ade angin... so very nice scenery kat Taman Botani tu... sempat gak salam dgn mak n apak anees... they look very happy... tumpang gembira gak la utk dorang.. heheee

so, selamat pengantin baru, anees... happy honeymoon with ur hubby on your London Trip nanti ok... love u, babe!





 credit pictures by http://www.dreyanzcolour.com



p/s : 4 down, 3 to go...cc to farah...heheeee ;P





ok tu je...bai!
 

Planetarium Negara Trip

2 september lepas, saye bawak sepupus pegi planetarium negara. 
ok tu je... 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hahahaaaa... dah macam pendahuluan karangan form 1 lak... puuuih.... so ye memang aku bawak sepupu sepapat gi planetarium negara... ekceli dorang tak tau pon apekemendenye planetarium negara ni... aku pon dlu gi time lawatan sekolah rendah... pada aku sangat lah interesting sebab its about stars n planets.. best weh... nampak je macam poyonye nak gi planetarium.. macam bebudak..bla bla blaaa....eleh.. korang tak de imagination yang best... so sebab tu korang tak suke... tapi kalo ade opis or sekolah or sesape lah yang buat lawatan sambil belajar secara FREE, kerat kuku lah korang tanak ikot kan....

 best part kat planetarium ni is, ade tayangan video... macam kat dalam wayang gak just korang takkan tengok screen depan... korang kne mendongak tengok atas.. seriously tahu!!! nanti korang tgk gamba aku snap ok... tapi on the show time, xbole nak snap pic... so bukti aku dah dok dalam theater tu ade la.. just when the movie is on, no piccas.. sorry, guys!!! and daaam ni pon ade bilik anti-gravity... ade gamba my sis snapkan... memang ko senget la dok dalam bilik tu... bile gi dgn bebudek, jadi lagi fun sebb ade gelongsor at the end of the room... so ko yang tua bangka nni pon mmg kne kuar ikot slide tu... fun weh...heheeee

so the planetarium ni dekat dengan National Bird Park... alaaa jalan nak ke Bukit Aman tu... so kalo weekend korang kuar nak gi jenjalan bawak anak ke, bole la gi Planeterium Negara ni ok... and for more information, sile klik link kat bawah ni 


 best gak website die... siap ade kedudukan bulan cmne malam ni... is there any shooting start tonight... ade buruj ape bulan ni... and many more.. so sile la bace link kat atas tu ok!!


baru sampai


kemain anak anak acu ni sroh snap gamba dorg...


awan nano nano nano nanoooooo


rowena suke buat spoil
reihana ilep je siap ade pis tu ha...!
the anti-gravity room!!!


so ohseeemmm!!!!


sile ignore iche yg jatuh tu...heheeee



icha mmg sengaja tutup mate... -_-'
in the theater!!!


icha tak selesa sebab kerusi die asyik la terlipat...kuikuiii
da start sroh off fon n no camera in the theater....


naik lif menara nak gi tgk bandar KL


time to go home!


kat luar panaih ok!


and banyak tangge utk turun ke car park!


pose paling sexy by icha... -_-"
 


ok tu je...bai! 

Anees Bridal Shower Party

sejujurnya, memang aku sengaja buat entry ni malam ni... sebabnye esok, 10 September, memang wedding minah ni... she is one of my bff friends since high school tau.. kitorang ade 7 orang sumenye.. really close friends... but now, 4 down, 3 to go... woowooo... 4 dah kawen, 3 lagi tunggu mase...lalalaaaa

so the bridal shower happened on Wednesday, 5th June lepas... baru bape hari je pon...ok la tu 2days before bergelar isteri someone secara sah... alhamdulillah.. selamat dah bdk tinggi lampai sorang ni... the party held at The Bee, Publika.. memandangkan kat situ je tempat paling dekat untuk majority members kan ( sorry izni, ko je paling jauh..heheheee) so sume pon decided to be there....

so gamba ade banyak, so entry ni akan mengambil masa 3hari 3malam untuk korang bace sambil tengok gamba k... ini serius... semoga korang tak bosan... 
*cross-fingers*

so bile korang bace entry ni, korang mesti nak kenal kan ketujuh tujuh wanista ni.. so aku akan slowly gtau ni sape, ni sape k.. kalo ade pertanyaan, sile amek borang kat kaunter 5...
 sekian, terima kasih..
lalalaaaa.... 



from left : Ainol, me and Izni ;)
 so sesampai je kat The Bee nampak dah belon tomei tu terikat kat kerusi... so aku ckp la kat sorang waiter n, table for farah, so die pon bawak kitorg kat meja yang ade belon tu... yeay... elok aku n enol dok je, izni pon sampai.... so kitorang la early bird yang sampai dlu...sementara nak tunggu urusetia majlis yang xsampai lagi kan... cc to farah...lalalaaa

after 15 mins camtu, tira n farah pon sampai... rase macam lega gile sebab ainol kne beli barang untuk doorgift la kengkonon but die tak tau nak kne buat ape dengan mende mende tu... pastu bole lak die tanye aku kan.. aku lagi la tak tau... fon aku rosak so tak bole whatsapp... (sile rujuk fb ku) so bile farah smpai, the work begins...

yang ber al-hijab tu name die Tira.
beriye kan buat gift..heheee
so this is the urusetia, farah
 time kitorang tengah sesebok nak buat gift and decorating, eta call and tanye da ready ke sume... dengan ilepnye farah sroh eta buat buat sakit perut.. kne lengah kan mangse sebab keje decorating and gift tak siap lagi.. mne bole gitu.. nevermind, kitorang abeskan jugak...
and finally, enol call eta and bagi green light...
pheww!!! lega!!
 
muke dah abes terkejut la tu.. XD

baru sampai je mangsa ni abes kne serbu.. peluk ciom sume cukup la...heheheee... seronok gile... nampak tak gamba atas ni aku tengah buat ape.. polaroid-ing the bride la... yg baju purple tu nak pakaikan bengkung bachelorette kat anees... she's her cousin by the way.. and her name is herta...we call her Eta or Etot... die la yang bawak anees... heheee... plan menjadik weehoooo!!!

siap berbengkung n crown, Anees the Bachelorette
Anees and Eta
 so the party started.. memasing order makan sume and abes la mmg snapping pictures banyak la kan.. lunyai gak la si anees tu kitorang kerja kan.. bunyik macam kejam je kan... hahahaaa... padahal sebok snap gamba je pon...heheee... everytime meet up, ade je yang terlupe bawak camera...same je la jugak dengan time ni... ade je yang lupe bawak camera mahal memasing kan... but aku bawak.... sampai 2 camera aku bawak, noq... satu digital n lagi satu polaroid... bole bagi kat memasing sorang satu..and ade la banyak gamba dalam ebtry ni kan... even gamba tak berapa santek... hik...

eksaited gile snap gamba anees...heheeee


 ok so makanan sume dah sampai so makan la kan.. bole tahan gak makan kat sini.. menu die tak de main coursse tau... sume light light je... memang tempat lepak yang best... nanti korang klik  la kat link The Bee atas tu... aku da buatkan link...

(sempat promo toqq!)

ok now imma let u guys enjoy the pictures ok.. banyak sangat... kalo korang kire blek gamba je dah nak 50 bijik...heheheee..... boleh ea... penat la typing.. wowoooo....


makan session!!!
 
sedap tak, my mac N cheese!





 berdua duaan session!!!











 polaroid session!!!














tira, muke ko scary dowh!..hahaaaa



 togetherness session!!!!








crowning session!!!
(ramai rupenye yang mengidam nak pakai crown...) 
-___-"










 so tu je la gamba gamba joli katak yang ade...kuikuii...ade banyak lagi kat camera etot n fon memasing... nanti dorang upload kat fb kot... lebih kurang je gamba gamba nye...but end up ade games and so on... tapi xsempat nak snap gamba sebab time tu pon dah pkl 11 lebih... so abes sume balek ade la dllm pkl 12 lebih... memasing balek keje terus straight away datang for the party kan... penat baq aaaang!!!

but pape pon, dear anees, selamat pengantin baru!!! 
love u babe!!!



p/s : ade satu gamba polaroid aku n izni hilang... tak tau la kat mne cicir... puas la mencarik... memang tak jumpe... sian izni... die yang nak sangat gamba ni... if korang yang bace blog aku ni, kot la nak gi lak kat The Bee, Publika ni kan... kot la ternampak gamba ni, bgtau aku k... leave a comment please... sian ke izni.. die nak sangat gamba ni...nnt die rindu aku katenye... eh... heheheeee

the missing picture... wowoooo!!!


ok tu je...bai!
 

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails