9. Last Awkward Situation You Were In

 awkward moment?
ade!
semalam...
ade perhimpunan bulanan kementerian...
dok barisan belakang skali tapi tetengah...
so betul2 mengadap menteri yg dok atas pentas...
terase macam budak nerd lak dok btol2 depan menteri....
cukup awkward x?
lantak situ....

sekian.

p/s : maaf, xde gamba!


ok tu je...bai!

 

Kaedah Terkini Curi Maklumat Kad Kredit Anda.

 
 
 
 
 
Diorang kat US pakai cip RFID kat kad kredit...

Kalau kat Malaysia tak ada lagi... (utk yg gemar pg luar negara)

Daripada beberapa pengeluar cip RFID hanya satu dua sahaja model cip yang ada keupayaan penyulitan data (encryption).

RFID sama telus dengan magnetic strip, tapi lagi bahaya sebab boleh diakses tanpa akses fizikal.

Smart Tag tu pun silap-silap boleh kena clone...

Modal microcontroller chip, beberapa pasif & aktif component (capacitor, resistor, coil), wayar transformer (wayar yang penebatnya hampir tak kelihatan), teras ferit, dah boleh hack.

kalau buat sendiri kos tak sampai RM200...

Passkey yang korang guna kat pintu ofis tu lagi la tak boleh diharap...

siapa yang ada passkey atau apa-apa alat RFID, bungkus la dalam aluminum foil kalau tak nak kena scan...

p/s: sekadar berkongsi

* SKYLINEPUTIH


ekceli this is from a mailer yang baik sangat and selalu send info kat budak2 kementerian aku...thank for the in fo, dude.. so that i can share with my beloved readers...


ok tu je...bai!


 

Enforcement Officers Today

harini ade perhimpunan bulanan kat opis... so ramai la turun gi dewan sebaguna tu...sebulan skali berkumpul kan...kemain la memasing cecantek turun sume...yang selekeh pon jadi hengsem la time perhimpunan ni... yang tak penah mekap abes tonyoh muke bagai lah...kemain lagi... anyway tadi menteri ade la kondem budak2 penguatkuasa nih... T_T

xpe la...yang tak baek tu memang budak2 penguatkuasa je la kan... yang bebaek sume selain bdk2 penguatkuasa.... xpe...kitorang dah lali dengan senario nih... tapi pape pon kitorang tetap buat keje kitorang kan.... well hello!!! almost 40 years dah tau penguatkuasa KPDNKK nih... ko?  

so tepat jam 1.30pm tadi, our beloved Ketua Pegawai Petugas Khas, En. Fahmi Bin Kasim try to pujuk us, enforcement officers... tengok la ape yang die emel to the whole enforcement division...
so harap bdk2 penguatkuasa chill and buat je la keje kite... kite banyak OT and TNT... dorang xde... ok letew!
 

 this is what he emailed us, enforcement officers,


Tuan/Puan,
 
              Pagi tadi di Perhimpunan Bulanan YBM memberi teguran kepada kita PENGUATKUASA, kita kena terima dengan hati terbuka,telan dan  muhasabah diri. Yang penting ambil iktibar,susun strategi keutamaan dan bergerak/bertindak untuk melaksanakan tanggung jawab yang di amanahkan dengan penuh dedikasi dan komited.
SBPA telah dibubarkan dan digantikan balik dengan SSM,semua orang tunggu DUIT(gaji baru) tetapi bagi kita DUIT itu adalah formula atau jalan(amazing paths) untuk kita berjaya:-
 
                                    D : Doa
                                    U : Usaha
                                    I  : Istiqamah
                                    T : Tawakal
 
Fahmi Bin Kasim
 






nak gi sini!!!!!














tenang je tengok gegambar ni kan... i don't know you guys but i felt sooooo re-leaved!!!


 ha'a memang aku cut-paste je ape yang En. fahmi emel...ko ade masalah ke?



ok tu je...bai!


 

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails