NIKKI THE CAT

NAK TUNJUK GAMBA KUCENG YANG :
COMEI + PENAKUT + MANJE + MENGADE + GEMOK = NIKKI









ye, saye yang snap gamba cat nih.. cat ni milik one of my beasties, norasmah jemain... so kalo anda berminat utk snap pic macam ni, boleh lah hubungi saye melalui emel so kite bole bincang hal lokasi, subject-matter dan payment... ye, saye serius nih.. anda tak pecaye ke? cube try emel dlu.. nnt saye akan layan dengan penuh serius jugak sebab ini bisnes...
(cukup serius tak nih?heheheeeeee)




ok tu je...bai!

Ikea Meatball Day

 last tuesday, me and my family went to IKEA to do some shopping and most of all wanna bring ME to eat that popular meatball...
ecececeeee...
dah macam budak skolah tadika baru blaja nak talking english lak kan...heheheee... btw, not bad for my english aite?!

~~~~~~~~~~~~~~~~~
back to the story please...! T_T

so disebabkan aku xpenah lagi makan meatball ni... 
YE LA... AKU TAK PENAH MAKAN MEATBALL NI LAGI...SO...???!!!!
so aku pon pujuk la ayah please la bawak aku makan meatball tu...dr tahun lepas aku mintak tak dapat... nak gak merase...sedih je kan.. sob sob... muahahahaaa... sudah la nad!
so lepas dah dapat je malam tu, sumpah aku kne mintak lagi weh... berlagak lak tu nak mintak yang 10 ketul punye... tapi aku sharing dengan adek aku ok... ko ingat aku bole abes ke 10ketul tu... ko gile, nokk!!! pastu bile dah sampai kat kaunter tu, perh... ko nampak la meatball die weh.. perh!!! style amek makan kat sini macam kat kolej luar negara lak.. alaaa macam cite budak2 remaja tu.. macam Glee...heheheee... poyo je kan.. pastu dah siap aku amek troli lagi nokk.. kerlas ko jah... surely la banyak gak aku amek kan.. BUT! bukan untuk aku sorang ok... utk famili aku skali la... lupe la tu aku datang dengan famili... babap kang!!!
and now korang selamat lah tengok gegambar yang menyentap selera orang utk makan sini k... awwww!!!!

tengok! ade gak staff IKEA name best ni.. mesti die cun..miiihikhikhikk

ma, kalo shower ni kat umah kite, akak mandi mau 3jam..best!!!

this is SERIOUSLY freaking me out! takut weh!!

bingo!!! the MEATBALL

look at the trolly, penuh kan.. but thats not mine!!!

heaven!!!!!

the best meatball ever!!!



the best chocolate almond daim ever!!!!!

last kopek!!!! nyum..nyummm!!!!

LIOWWW!!!!!!

tengok!! LIOW!!! gong xi fatt choi!
 so lepas da abes makan, kitorang sambung shopping... sebab tai dah pepilih barang kan.. so bile turun kat Marketplace tu cecarik barang sume and then done!

OPS! BELUM LAGI NOKK!!!

lepas bayar n all, selalunye beli karipap sedap kat luar kaunter tu... and aku agak jakun lak ternampak mesin ice cream ade kat tempat air tuh... baru ea? or aku yang berkurun tak datang IKEA nih.... so... nah!!!


Add caption

mama aku sempat posing! aku!? kuajaq amoi snap x kire!!!


so pasni memang wajib lah aku datang sini lagi utk mamam meatball yang sedaaaap!!!!

 

ok tu je...bai!

:: Wordless Wednesday 250112 ::

what do you thik is it?!



ok tu je...bai!

Jambatan Bunian Di Port Dickson

gempak tak tajuk entry i kali ni?! mesti korang kekejut kan... dan aku harap ramai yang berminat la nak bace.. this is true story ok... and sampai skang ade lagi kat situ... tapi ni pon membe mama aku cite kat die and terus kat aku and adik2 aku..
(aku dgr cite org..kalo die tipu aku, aku tipu korang la.. kbai) paham? bebuat paham sudey...

so the story begins like dis...
~~~~~~~~~~~~
mane ade story pon la...hehehee... sbenarnye sejak tahun baru nih, famili aku ni selalu lah sangat gi bercuti kat PD... dah memang tu je la pantai paling dekat dengan KL ni kan... selain Pantai Morib and Banting la kan... maybe kat sini lagi happening kot... so kitorang skali turun holiday capai 20orang gak la termasuk yang cenonit sume kan... gempak je reramai kan.. ko bayangkan hampir setiap minggu gak la since tahun baru aritu... best kan... 
so macam bese la kalo nak gi PD tu mmg akan lalu jalan yang same je lakan.. troughout exit seremban-port dickson tu kan... so time masuk je highway PD yang jauh gile tu, my mom start la cite... 

mama : tau tak kat highway PD ni ade jambatan untuk orang bunian?
aku  : hah? katne ( dengan muke tak tahu takot lgsg)
mama : ade 2 jambatan tau.. satu kat pintu gerbang nak masuk PD tuh.. dulu kat highway PD ni slalu ade eksiden sebab mostly kete2 yang lalu situ tengah2 malam akan ternampak "something" kaler putih melintas jalan.. so ramai yang terbabas....sebab tu kerajaan nesmilan ni buatkan jambatan untuk bangse bunian ni... so nnt korang tengokla jambatan tu..kecik je... dalam 1.5meter cmtu je lebar die...
aku : yeke? tapi xperasan pon tadi... 
mama : memang la.. dah tentu la kite lalu sini malam kan.. memang la tak nampak.
aku : xpe la ma.. esok akak keje kan.. akak tengok pagi esok la k.. (sangat2 eager nak tengok!)
mama : tengok la...tapi hati2 la tau... kne beringat same.. betulkan niat tu... niat nak tengok jambatan tu je tau..
aku : baek ma!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

so as i say, aku ni kan ibarat bangla sket.. time2 cuti pon aku kne keje... so dengan gagahnye aku bangun pagi dari PD nak gerak ke Putrajaya... and aku dengan girangnye berlepas lah dari PD pukul 9.30pg tuh... da setel bekpes kat hotel pon.. so hati manyak senang sebab perut sudah kinyang maaa!
and as you know, aku ni kalo ade peluang, even time drive pon aku akan tweet-ing.. ye saye degil! so, meh la tengok gamba yang aku dah snap aritu untuk korang lak carik...okeh!

NOTE : ni gambar dari PD ke Putrajaya tau... so incase korang konfius lak kan... cakap aku buat cite lak nnt.. and aku letak check-point so korang senang nak follow or carik jambatan bunian nih okeh!  

Check-point 1 : pintu gerbang kuar PD


Check-point 2 : signboard nih...


BINGO : Jambatan Bunian 1-a


BINGO : Jambatan Bunian 1-b


BINGO : Jambatan Bunian 1-c (kalo korang tengok betul2, jambatan ni xde jalan sampai masuk semak tu... cukup sampai semak pastu gone! Scary kan?!


BINGO : Jambatan Bunian 1-d (saje snap, kot lah dapat snap "pape" kan...!)


Check-point 3 : lepas signboard nih...


Check-point 4 : lepas perhentian ni...


Check-point 5 : da nak sampai tol tu kan..so slowkan kete...

Check-point 6 : dari sini korang da boleh nampak jambatan tu...

BINGO : Jambatan Bunian 2-a

BINGO : Jambatan Bunian 2-b

BINGO : Jambatan Bunian 2-c... (xsempat nak snap dalam sket...tapi kalo korang lalu nanti, try la close-up...)

so kepada penggemar mende2 mistik macam aku nih, try la carik jambatan ni k... aku suke mende2 camni tapi aku ni penakut tahap gaban gak weh... hahahaaaa.... aku yang selalu sangat datang PD xpenah lak nampak jambatan ni... or maybe aku nampak tapi macam nampak jambatan biase la kan.. xde la nak tengok beriye sangat pon... tapi lepas dah tau je pasal jambatan nih, beriye aku nak tengok weh.. tapi kne depend pade niat kite gak kan... kalo ko just nak tengok JAMBATAN tu je, memang insya Allah korang akan nampak la jambatan ni kan... kot la ko punye niat tu memesong nak carik "mende" tu lak, tak tau lah ape nasib korang kan... xyah la nak berani sangat nih... ni aku buat entry pon just nak bagi korang bace and pengetahuan pasal jambatan nih... jambatan je pon... as long as a=kite sume tak kacau dorang, so i guess everything is gonna be fine, insya Allah..

~~~~~~~~~~~~

so, jom gi Port Dickson....!? (angkat kekenim lelaju!)


ok tu je...bai!

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails