Anees Bridal Shower Party

sejujurnya, memang aku sengaja buat entry ni malam ni... sebabnye esok, 10 September, memang wedding minah ni... she is one of my bff friends since high school tau.. kitorang ade 7 orang sumenye.. really close friends... but now, 4 down, 3 to go... woowooo... 4 dah kawen, 3 lagi tunggu mase...lalalaaaa

so the bridal shower happened on Wednesday, 5th June lepas... baru bape hari je pon...ok la tu 2days before bergelar isteri someone secara sah... alhamdulillah.. selamat dah bdk tinggi lampai sorang ni... the party held at The Bee, Publika.. memandangkan kat situ je tempat paling dekat untuk majority members kan ( sorry izni, ko je paling jauh..heheheee) so sume pon decided to be there....

so gamba ade banyak, so entry ni akan mengambil masa 3hari 3malam untuk korang bace sambil tengok gamba k... ini serius... semoga korang tak bosan... 
*cross-fingers*

so bile korang bace entry ni, korang mesti nak kenal kan ketujuh tujuh wanista ni.. so aku akan slowly gtau ni sape, ni sape k.. kalo ade pertanyaan, sile amek borang kat kaunter 5...
 sekian, terima kasih..
lalalaaaa.... 



from left : Ainol, me and Izni ;)
 so sesampai je kat The Bee nampak dah belon tomei tu terikat kat kerusi... so aku ckp la kat sorang waiter n, table for farah, so die pon bawak kitorg kat meja yang ade belon tu... yeay... elok aku n enol dok je, izni pon sampai.... so kitorang la early bird yang sampai dlu...sementara nak tunggu urusetia majlis yang xsampai lagi kan... cc to farah...lalalaaa

after 15 mins camtu, tira n farah pon sampai... rase macam lega gile sebab ainol kne beli barang untuk doorgift la kengkonon but die tak tau nak kne buat ape dengan mende mende tu... pastu bole lak die tanye aku kan.. aku lagi la tak tau... fon aku rosak so tak bole whatsapp... (sile rujuk fb ku) so bile farah smpai, the work begins...

yang ber al-hijab tu name die Tira.
beriye kan buat gift..heheee
so this is the urusetia, farah
 time kitorang tengah sesebok nak buat gift and decorating, eta call and tanye da ready ke sume... dengan ilepnye farah sroh eta buat buat sakit perut.. kne lengah kan mangse sebab keje decorating and gift tak siap lagi.. mne bole gitu.. nevermind, kitorang abeskan jugak...
and finally, enol call eta and bagi green light...
pheww!!! lega!!
 
muke dah abes terkejut la tu.. XD

baru sampai je mangsa ni abes kne serbu.. peluk ciom sume cukup la...heheheee... seronok gile... nampak tak gamba atas ni aku tengah buat ape.. polaroid-ing the bride la... yg baju purple tu nak pakaikan bengkung bachelorette kat anees... she's her cousin by the way.. and her name is herta...we call her Eta or Etot... die la yang bawak anees... heheee... plan menjadik weehoooo!!!

siap berbengkung n crown, Anees the Bachelorette
Anees and Eta
 so the party started.. memasing order makan sume and abes la mmg snapping pictures banyak la kan.. lunyai gak la si anees tu kitorang kerja kan.. bunyik macam kejam je kan... hahahaaa... padahal sebok snap gamba je pon...heheee... everytime meet up, ade je yang terlupe bawak camera...same je la jugak dengan time ni... ade je yang lupe bawak camera mahal memasing kan... but aku bawak.... sampai 2 camera aku bawak, noq... satu digital n lagi satu polaroid... bole bagi kat memasing sorang satu..and ade la banyak gamba dalam ebtry ni kan... even gamba tak berapa santek... hik...

eksaited gile snap gamba anees...heheeee


 ok so makanan sume dah sampai so makan la kan.. bole tahan gak makan kat sini.. menu die tak de main coursse tau... sume light light je... memang tempat lepak yang best... nanti korang klik  la kat link The Bee atas tu... aku da buatkan link...

(sempat promo toqq!)

ok now imma let u guys enjoy the pictures ok.. banyak sangat... kalo korang kire blek gamba je dah nak 50 bijik...heheheee..... boleh ea... penat la typing.. wowoooo....


makan session!!!
 
sedap tak, my mac N cheese!





 berdua duaan session!!!











 polaroid session!!!














tira, muke ko scary dowh!..hahaaaa



 togetherness session!!!!








crowning session!!!
(ramai rupenye yang mengidam nak pakai crown...) 
-___-"










 so tu je la gamba gamba joli katak yang ade...kuikuii...ade banyak lagi kat camera etot n fon memasing... nanti dorang upload kat fb kot... lebih kurang je gamba gamba nye...but end up ade games and so on... tapi xsempat nak snap gamba sebab time tu pon dah pkl 11 lebih... so abes sume balek ade la dllm pkl 12 lebih... memasing balek keje terus straight away datang for the party kan... penat baq aaaang!!!

but pape pon, dear anees, selamat pengantin baru!!! 
love u babe!!!



p/s : ade satu gamba polaroid aku n izni hilang... tak tau la kat mne cicir... puas la mencarik... memang tak jumpe... sian izni... die yang nak sangat gamba ni... if korang yang bace blog aku ni, kot la nak gi lak kat The Bee, Publika ni kan... kot la ternampak gamba ni, bgtau aku k... leave a comment please... sian ke izni.. die nak sangat gamba ni...nnt die rindu aku katenye... eh... heheheeee

the missing picture... wowoooo!!!


ok tu je...bai!
 

No comments:

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails