Kaedah Terkini Curi Maklumat Kad Kredit Anda.

 
 
 
 
 
Diorang kat US pakai cip RFID kat kad kredit...

Kalau kat Malaysia tak ada lagi... (utk yg gemar pg luar negara)

Daripada beberapa pengeluar cip RFID hanya satu dua sahaja model cip yang ada keupayaan penyulitan data (encryption).

RFID sama telus dengan magnetic strip, tapi lagi bahaya sebab boleh diakses tanpa akses fizikal.

Smart Tag tu pun silap-silap boleh kena clone...

Modal microcontroller chip, beberapa pasif & aktif component (capacitor, resistor, coil), wayar transformer (wayar yang penebatnya hampir tak kelihatan), teras ferit, dah boleh hack.

kalau buat sendiri kos tak sampai RM200...

Passkey yang korang guna kat pintu ofis tu lagi la tak boleh diharap...

siapa yang ada passkey atau apa-apa alat RFID, bungkus la dalam aluminum foil kalau tak nak kena scan...

p/s: sekadar berkongsi

* SKYLINEPUTIH


ekceli this is from a mailer yang baik sangat and selalu send info kat budak2 kementerian aku...thank for the in fo, dude.. so that i can share with my beloved readers...


ok tu je...bai!


 

No comments:

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails