Master Chef Nad

 nad memasak... caye tak aku memasak.. aku baking la... kire same la tu kan... ni sume sebab weekend aku bosan tahap gaban ijau... pastu ntah camne bole TER baca majalah wanita... mama punye ok! aku mane bace majalah2 camtuh... aku ngadap komik ade la.... hohoo0o...

first time weh aku baking kek... dlu mase skolah penah buat muffin je... kek n muffin laen ok! mokde aku panggil kek bodo.. so ni la hasil kek bodo aku weh... memang ikut resepi dalam buku abes2an la...sket pon xtukar... siap ade penimbang bagai sume...jangan memaen... mak aku dlu maen baling2 je bahan weh... aku lak skema gile siap timbang bagai.. heheee

saya juga telah dibantu oleh adek kesayangan yang memang suke MERASA masakan yang telah dimasak... pastu time aku baking xde pape GANGGUAN dari si kecik, si tembun, si debab atau ape saje kiut-ness yang selalu datang umah aku... i mean my cousins la...dorang sume memang suke sebok2 nak baking or masak gak.. tapi xsedar diri masih xlepas 10 tahun pon lagi...

anyway, preparation sume siap ade dah sebab aku rase buttercup ade3ketul dalam freezer dah nak masuk 2bulan ade kot.... but still not yet expired ok... lagipon dalam freezer.. keras beku kot dalam tuh... so aku dengan senang atinye kuarkan and biar lembut for about 2hours gak la... lame gile kot T_T
tapi sementara tunggu 2jam tu, sempat lagi layan cite Tamil fav hero aku, Velayudham best woo.. abes gak la 2jam aku tunggu...best!

balek cite baking! T_T
so lepas the buttercup dah lembut, aku sebok2 la carik penimbang... and segala barang yang secukup rase lah.. senang cakap kan... dengan mesin baking kek mak aku yang dah berkurun kitorg tak gune tu, aku susunkan je sume depan mate... senang... checkidaut sume dah ade, so gua mula-in ya!

CAUTION : gambar-gambar berikut amatlah penuh dengan keserius-san tahap gaban biru.. anggap lah beliau sedang FOKUS menghasilkan kek yang terbaek dalam hidup beliau... ececeee

~
~
~
~







 huawaalla!
semetel!... rupe macam hodoh je... 
tapi yang pasti abes ok kek ku itu! atas kek tu aku gatal gi tabur cokelat cips...so tenggelam lak..caish!.. 
tapi aku mmg mengutip cips tu je pon..miahahahaaa....



p/s : kalo nak resepi, bole tinggalkan komen anda k...nnt gua buat entry baru pasal resepi die...senang sangat...sebab kalo aku yang pemalas tahap gaban kuning ni pon bole buat, takkan korang yang lagi gile hebat dari aku xleh buat kan... ahaaks!

ok tu je...bai!

5 comments:

ulatbuluncas said...

nt bagi resepi lak eh...tingin nak wat...

nadia- said...

orait..bole je.. i buat entry okeh..!

tazmania said...
This comment has been removed by the author.
nadia- said...

mesti boleh buat punye..sebab bahan sket je.. n nk buat pon senang sgt...nnt try, ang mkn la kek tu abeskan sensorg...hahaaaa

tazmania said...
This comment has been removed by the author.

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails