:: First day Raya : Ke Kubur ::

dah raye ke 8 baru aku nak post entry pasal raye kan?!terok betei..xpe la..atleast sebelum aku ilang ingatan terus nak buat entry kan..hakhak...so ni firstly la cite pasal firstday raye tahun ni...time ni standart la kan nak gi kubur arwah tokwan n tokmak..tahun lepas aku xdapat gi sebab piyet...so dok je la kat umah serving orang kan...tapi tahun ni memang ade can la gi...so dapat la bace yassin and tahlil untuk kedua arwah...kubur arwah dedua bersih je..tapi ade la sket rerumput nakal...boleh ek taip rumput nakal?hik3 macam kiut je ayat "rerumput nakal" tu kan.. hahaa..kelaas ko jah!

aku sempat la snap sket2 gamba kat kubur time tu...time baru sampai tu ramai giler orang datang..tapi aku nak snap pon macam segan lak...sebab memasing pon tengah bace yassin kat arwah famili memasing kan...so aku snap famili sendiri je la...aku rase time raye la kawasan perkuburan segambut ni...and maybe semua kawasan perkuburan kat malaysia ni kot...time ni la nak bersihkan kubur famili memasing kan...and sebab tu la gak aku segan nak snap pic..naseb baek snap gune fon je..kalo aku bawak dslr tuh?haah? acane tuh?

time bersihkan kubur time tu,jatuh gak la air mata aku..rindu kot..ye la, dua2 arwah ni la yang jage aku dlu..balek skolah je, dok umah tokwan...arwah tokmak suap makan before gi skolah...rindu tau tak...tapi standart la..kne la cover kan...kang ade yang kne pangkah lak...hik2

pape pon, aku sedekahkan Al-Fatihah kat arwah tokmak and tokwan...and tak lupe gak kat arwah atok kat kg...xsempat nak gi kubur atok...and aku sedekah al_fatihah kat arwah2 keluarga or kawan2 or yang tersayang korang2 yang bace entry aku nih...insya Allah...

ni sebab berebut pin dgn amoi..aku gune klip rambut je..grrr
baru sampai...jubah senteng juin...gelak kuat!!
al-fatihah mak,  abah!

cover mate bengkak!sket la...
amoi bace yassin..bagus budak ni...!


juin, model wannabe...

ok tu je...bai!

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails