:: Iftar with Schoolmates :: Teknik Jasinians ::

mende ni dah lame dirancangkan since dalam bbm group lagi..ntah cane ntah ramai lak yang xleh nak datang...standart la kan iftar dengan schoolmates ni memang tetiap tahun pon ade buat...aku ni je yang pes taim datang yang ni...(aku busy la nok!abaikan...next..!) so lastly jadik la jugak buat even groupnye sket je...6orang je nok...dari 444 org geng 1batch kat SMTJ tuh...xpe...memasing pon ade komitmen sendiri kan...anda yang xhadir, beta perkenankan keampunan...ececeee...

so ari tu ade aku, zeata, skin, ayied, laen, awin + tunang die n zack....so sume 6orang...riuh la kat situ kan...then malam tu ade pulak bola liverpool vs arsenal...so agak kecoh dan kepoh gak la...yang laki sume ngadap bola, yang ponpan sume beborak bagai nak rak...masalahnye aku ni xpenah lak la makan heavy2 kat Chillis kan...(jakun jap!!!hahaa) yang aku tau aku lepak makan nachos je...free refill lak tu kan...ahaks...!so aku pon order la ntah mende ntah...tengok macam sedap kan...taim2 pose ni, sume pon nampak sedap nok!

so dah order sume...tunggu lagi si awin lak...die bole sesat nak datang kat kitorang...sabau je la yop!tapi xpe la sangat sebab berbuka ade lagi 15minit cmtu la before die sampai...kesian ayied la jadi GPS PapaGo si awin kan...hik2...abes satu midvalley ni die gtau..hahahaaa...kiut la korang...laen lak sampai dengan zek...same je muke memasing since sekolah weh...sweetness...hikhikhikkk...

tapi aku xbanyak amek gamba la aritu...camera pon kelupe nak bawak...frust betei...tapi zeata bawak camera...so banyak gamba kat die la...gamba dengan laen n awin pon tade....xpe la...janji bole je nak jumpe korang kan....miss u guys so much....

aku yang paling kebuloq!
ayied, zeata n laen menu ni...kambin!
nachos yang nonstop re-filling!
wajah kesayangan hamba  ^_^
clockwise : katak ijau, tomato dadu, cheese, kuih pau 2ketul...
suap-menyuap...cinta dikenang..perasaan menjadi rindu...bla bla bla....


 gamba dengan laen n awin xde pon...sentap mak nak!

the boys...xtermasuk tunang awin..pelalew betei...
the gurls...ahaks!

ok tu je...bai!

:: Sopim Kat PICC ::

sebenarnye ni cite basi weh...tapi aku nak cite gak la...minggu lepas sesape yang tau tu, kan ade Metrojaya Raya Sale 17-21August 2011 aritu...memang aku rase sangat happening la kat situ weh...aku gi dengan my mom, my alang (macik), my cousin, and my 2 lil sister... kitorang pakat dari KL nak lalu Sg. Besi sebab kat situ ade mekdi drive-thru...so bole beli makan berbuke kat situ...setibenye kat PICC, memang sangat la eksaited weh...alang lagi la...pestaim katenye datang PICC nih...jakun jap..hahahaaa....sesampainye kitorang teros lepak kat tmpat yg macam ka KLIA tu...alaa..tempat dorang sak kok tu la...kejap je sbb sampai PICC pon dah pukul 7..so dalam 29minit je lagi kan...masalahnye nafsu sume dah ke arah pintu masuk dewan tu..mekdi sume xde makne lagi...hahahaa...ye ke..?! abes je jugak ape yg dibeli...

anyway lets move on lepas berbuke kat situ, alangkah bestnye sebab kitorang je kaki sopim yang masuk dewan tu...ko bayangkan siang tadi yang penuh bagai nak tengok konsert wings...time berbuke ni lengang macam xde orang nak datang...so memang peluag la aku n sume batalion aku nak carik barang kan...memasing puas hati...

tempat kitorang berbuka
pkl 8.30 mlm ade happy hour kat mega sale ni tau...sampai 80% gak la...so time aku ade tu kitorang berebut beg polo...gempak weh...harge dari RM175.00 lepas 80% brape...!?kire la sendiri..korang kan math dapat A1...lalalaaaa....

gamba blur sebab.....erm..ape juadaha nada ketika berbuka tadi?
sebelum merosmah!

lailailailai...murah murah...
ish...ish...ish...
arm your mart, get set...toooooot!!!
hasilnye lumayan. Kbai.

ok tu je...bai!

:: Now I am 29 ::

no...nooo...its not about my age la silly....gile ape aku dah 29tahun...i'm still 26th la this year...about this 29 is the best thing ever for the last 3years...ko gile, nyah since 2008 aku just stick with 31 - 33 je weh...ok la korang ni...xyah nak desak2 i sangat la soh gtau 29 tu ape kan...its my waist, baby...my own waist...rase macam nak nanes bawah shower je...huk3...tapi sangat2 bersyukur berkat aku gi gym everyday dengan kak jue and dayah. sangat2 la berbaloi kan...tatau nak cakap ape lagi....tears of joy....lantak la orang nak cakap ape pon, asalkan aku ade my own goal pasni...and i'll make sure i will get it!


ekceli aku seyesli cperasan pon badan dah susut...orang laen pon xde cakap pape pon kan..so xpe la...aku redha je lah pon...on the same time, sedih gak sebab aku dah sebulan lebih kat gym, sebulan lebih kurang makan nasik, minum air suam je...but still xde orang pon yang tegur dah kurus ke...da seliim meliim ke...sedeh der...so xpe la...aku diamkan je la...bukan la harap sangat orang puji dah kuwus ke ape..but atleast xkan xde orang nampak perubahan pengecilan kebadanan keakuan kan...tengok, dah start mengarut...gua tacing der....lu orang senang la memang badan lu orang dah selim...

so ade satu ari ni aku gi la window-shopim dengan someone kat pyramid, so teringat lak jeans aku yang maha selekeh tu kan...so teringin la nak suar jeans baru....even kat giordano je pun kan...aku mane mampu nak pakai Levi's ni weh...so gi la tengok2 jeans dalam giordano pyramid...straight away teros aku carik la kat tempat jeans tu..kan die lipat ikot saiz paling kecik atas skali...makin ke bawah makin besar la sizenye kan...so aku korek teros sampai bawah, nok...tgk2 ade sampai saiz 29 je...da start nak nanes dah ni sbb dah xde saiz...so dengan menguatkan otot mate dari nanes, aku tanye salesgirl tu...

aku         : nak yang ni saiz 32 ade x kak?
salesgirl   : jap ea. saye try carik..
*sambil tunggu minah tu korek lipatan jeans macam aku wat tadi*
salesgirl   : paling besar 29 la dik...try la dlu...
aku         : saye xmuat ni...pinggul besar la kak...
salesgirl   : eh, try la dlu...tengok saiz awak boleh nih..
aku         : ok..*sambil tahan air mate*

tetiba......
aku jerit panggil si ***** dari dalam fitting room...ko gile nok, aku muat suar saiz ni...suar yanga ku xpenah terfikir pon nak try kat every kedai....syukuuur sangat weh...so dengan air mate bergenangnye, aku sambar 2 suar jeans dengan saiz 29....sekian...


perhatikan perkataan FIT itew

i don belibit!!!



ok tu je...bai!

:: Aryssa Kene Ciken Pox ::

sape aryssa?aryssa is my cousin...die ni sangat la hyper-active tau tak...sangat2 la...yang best sore die sejak akhir2 ni dah makin serak...sexy der...dei kne cken pox lak...sume angkara ade budak kat taska die yang memang tengah kne cacar tu...so mende ni kan berjangkit...for sure la kan sume bebudak akan kene gak nanti...so minah ni pon kne la gak...

tapi masalahnye die ni suke katun Boboi Boy ni...bukan yang gegurl tau...die suke yang budak laki BoBoi tu...aduuuh...korang tak tengok kalo die dah terbang menyepak orang...aduuuh...senak perut akak, dik...

si putih suci nih...gewaam aku!
alaa...blur lak nih...jap2..
ko xgeraam ke die wat muke camni...nak kne lempang!!!?

p/s: teringat lak bos si akiss yang dah separuh umur tu...die xpenah kne ciken poc lagi okeh...ko bayang kan dah nak masuk umo 40-an still belom kene ciken pox...keji der...!


ok tu je...bai! 

:: Bazaar Ramadhan Shah ALam ::

ni la first time aku gi bazaar ramadhan pose tahun ni weh...ntah nape rajin lak mama nak masak tahun ni kan...hampir hari2 gak la mama masak...so kali ni kitorang berbuka kat umah maksu kat shah alam...beriye la acu (suami kepada maksu) ajak kitorang gi bazaar kat stadium shah alam ni...aku penah je pegi sini tahun lepas...seyesli ramai la kan..tempat dah besar...luas lagi lak..memang sesak la orang, ye dok?!

so aku gi la dengan acu, asha (cousin aku) n juin (adek aku)...pukul 6lebih gak la...MAHA ramai orang la kan...tapi gua steady je lagi jalan sambil tetolak orang ni kan...bukan aku snagje pon..dah memang orang ramai, kan?!so skang tengah malas nak typing bebanyak...so korang jamu gamba je la ea...tu pon xbanyak mane pon...mne kedai yang aku singgah je la kot...



tetibe muke adek aku melepet separuh kat situ kan...


ni muke sape aku xtau...mencapap je...

tapi ade satu mende yang aku kurang gemar sket...aku xtau la ape motif die...agak memalukan diri la kan...acu tengok pon toleh muke lelaju...aku kalo da tengok memang berbakulla ngumpat kat twitter kan...abesla markah pahale pose aku derrr...!!!


no komen!



ok tu je...bai!

 

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails