:: Palm Spring Resort Port Dickson Berhantu!? ::

hai sume...tekejuit keh?!gempak tak tajuk entry...kalo letak "Berhantu" je mesti ramai yang berminat nak bace kan?...mmg betol la ni just bukan aku yang kene laa...ni ade emel aku dapat from cousin aku...ade membe die forward kat die emel ni...terkejut gak aku bace emel nih...sebab dlu kan aku penahh keje as urusetia kursus...tapi so far tak penah lagi la buat kursus kat Palm Spring nih...name macam gah je kan...setau aku ade Aparmen Palm Spring kat Bandar Utama...every block ade swimming pool tu...dekat dengan Ikano Power Centre...anyway, back to the main story...

Palm Spring ni kat Port Dickson...aku xpenah sampai lagi la tapi macam selalu dengar je name hotel ni...thank God aku xpenah dengar pape cite ngarut lagi merepek dan menakutkan la kat resort nih kan...ni la baru aku tau...tu pon sebab cousin aku forward...tapi aku rase da banyak gak blogger yang dah wat entry nih...maknenye dah ramai gak la yang dah tau cite ni kan...alang2 korang dah sampai kat page aku nih and kalo korang nak tau sewaam or not, let's read this guys, shall we...?!

~~~~~~~~~~~~~

----- Forwarded Message -----
From: Wan Marziani <marziani@ytlcomms.my>
To:
Sent: Thursday, June 23, 2011 11:29 AM
Subject: FW: Palm Spring Resort PD - Tolong jgn duduk situ!
Yeke???? Wallahualam

Rabu, 15/6/11  – saya dpt voucher free 3h/2mlm @ Palm Spring Resort PD  – Tolong jgn duduk situ!

Ø
  1.30pm
Check in. Receptionist dia ok, 5 star. Tp apartment? Ya Allah, seram, mcm kedai tinggal, usang, suram, beberapa blok pecah2, berlalang, parking lubang sana sini, kolam renang kering & xde org lain check in langsung! Masuk bilik, langsir lusuh & koyak2. Tuala pun sama. Sgt2 lain suasana bilik tu. Remang tengkuk, tp cuba wat xtau. Rasa panas sgt (pdhal dh on aircond paling sejuk & kipas paling laju!) kami g mandi laut kt Blue Lagoon. Ok la, laut bersih & cantik.

Ø
  6.30pm
Balik bilik. Husband nmpak 'benda'  di sebalik tangga & 'benda'  itu hilang dlm dinding! Tp dia diam je, xnk bg tau.

Ø
  7.00pm
Lps mandi husband xsedap ati, nk balik time tu juga! Masa kemas beg, anak saya duk renung toilet. Husband marah, jgn pndang toilet! (mereka bdua nmpak 'bnda'  tu ada dlm toilet!)

Ø
  7.20pm
Masa nk keluar bilik, tiba2 anak saya ckp “baby xnk balik, nk main kt sini, ada kawan. ‘Dia’  nk kawan ngan baby” ohh tidak! Kami paksa dia kuar bilik. Gila la!

Ø
  7.25pm
Masa sibuk masukkn beg dlm kete, anak saya lg skali 
duk tenung tangga apartment, tp kali ni muka dia takut sgt2!

Ø
  7.40pm
Odway balik rumah mertua kt seremban, dlm kete husband citer ape yg dia nmpak. Tiba2 anak saya mncelah, katanya “mama, td ada hantu  kt situ. Hantu  tu ada depan baby, tkejut baby. dia nk main ngan baby” Ya Allah, aduhai!

Mlm tu tdo rumah mertua. Nasib baik anak x meragam. Tp saya xleh tdo smpai jam 4 pagi, baru terlena.

Khamis, 16/6/11
 - Anak saya demam muntah2, terkejut agaknye. Dia banyak senyap & baring je. Pakcik husband saya bg tau, kolam renang hotel tu ramai budak mati lemas  & bilik hotel kami duduk tu ada budak hilang dlm bilik. Hilang begitu sje depan keluarga mereka!  Xde org duduk hotel tu pun sejak 3 tahun yg lepas.

Jumaat, 17/6/11
 - Anak saya cakap “mama, hantu  tu takut air. Hantu  tu nk main ngan baby, hantu  tu ckp kt baby 'haahaaa...haahaaa' baby nmpak kt kt toilet, kt dlm katil..”

Ya Allah..nasib baik kami cepat kluar dr hotel tu, tanpa tdo 1 mlm pun!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sewaaam tak?!entry ni bukan la nak jatuhkan or busukkan name mane2 pihak kan...tapi maybe kalo ade yang da start bace entry ni lagi semangat nak gi jadik macam uncle seekers tu ke kan...sebab aku tau ade je geng2 bewani camtuh...tapi bukan aku la kot...gua mngaku gua penakut sket...hahaaa...idok le teman weh...yang aku tau aku penah buat kursus kat resort depan palm spring ni...alaaa tiara beach resort (klik) tu..yang ade tempat mandi untuk budak2 tu...skang dah xbuat kursus lagi...so selamat la sket...huk2...insya Allah...mak sewaam, nyah!



ok tu je...bai!

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails