:: Kami suke Crown ::

 tadaaa...tekejuit ke...hak3...ala2 johan gitew...aku suke lawak die la...so?!
anyway, bact to the story....aku kejumpe gamba ni la...ntah bole tahan gak gamba ni tersorok...dengan sedikit proses editing, so aku masukkan la dalam entry untuk tatapan sume...bukan ape...time ni cousin aku bertunang...so lepas da abes majlis tu, sume buat perangai la kan...xtau lak ramai ropenye yang kepingin nak pakai crown si pengantin tu...ofkos la orang ketama yang pakai tu aku kan...hik3...teringin nak jadi pwincess la  kot....dlu mase kecik2 pon maen je crown2 ni kan..macam la korang xpenah...hik3...for girls je la kan..kalo korang yang laki ade maen gak dlu aku xtau la kan...hik2...its not a crime, you know...maen je la kan..tapi kalo ko da besar jadi si sutun tu, xyah la nak kecoh2 kot....ahaks!

anyway, meh aku cite sket pasal gamba2 yang aku kejumpe ni...cekidaut!

 ni la cousin aku tu...die cegu oke..alaa...kat presint 18 tu...cikgu skolah rendah laa...garang ni tau...so sape2 yang ade anak2 yang anta kat SRKP18R tu, bole la jenguk2 cikgu Leya ni okeh...die bole la nak buat tuisyen kot..sementara belom kawen lagi ni...hik3...(suke ati je aku tulis kan...)

budak tecit ni adalah budak paling ganas aku penah jumpe...die cousin aku gak...debab ni weh...geram je...dah la putih melepak, tembam lak tu...sabar je la weh...and time ni die tengah wat hal sket sbb baru bangun tido...standart la bebudak baru bangun tido kan...lempang lelaju kang...

 gamba ni gegar lak...ni si wena la ni yang tangkap...tapi ni la barisan cousin2 aku...tapi ni baru 3org je...yang laen xde lagi..xde la ramai mane pon time nih...errm yang baju merah and rambut ala2 rozita che wan tu adek aku okeh...xtermasuk kategori cousin la...

 aku denan cousin and macik aku...kalo korang boleh teka la kan...yang mane cousin yang mane macik...and time ni kitorang je yang pakai pepel...yang lain dah xikot tema...bengang je...tapi pape pon majlis ok je...lagi 1...sume masih anak dare kat dalam gamba ni except sorang...ce teka...ce teka...

 pengantin da abes gune crown kan...kitorang lak ar...terase macam retis gile ar...hak3...merase la gak pakai crown..kot la ko nak jadik macam si Kate Middleton tu memang jaoh skali la kan...kawen pon idok lagi so berangan je la pakai...hak3...aku and adik aku and cousin aku mempamerkan gaye memasing la pakai crown...tu belum buat lambaian miss universe lagi tuh...ko hado!?tomei je kan 4dare and makdare pingitan...opps!

aku ingatkan anak2 je la yang gile meroyan nak pakai crown...skali dengan mak pengantin pon teringin gak la...kitorang je xperasan...yang pakai baju biru tu maklong aku merangkap mak pengantin...nak jugak pakai crown...sebelah tu ofkos la drama-queen terbaek family aku kan...rowena ayyna yang sangat la nak pakai crown sampai nanges2...aku layankan jugak la pakai kan crown tu kat die...tengok la posing die...kalah aku nok!...


ok tu je...bai!

:: SemangatHarimau Malaya ::



harini aku drive kete...ayah cuti lak kan...aku ni jenis kalo bawak kete xsuke dengar orang2 radio ni membebel...so sambil sebelah tangan pegang stereng, lagi sebelah tangan sebok la tuning radio channel yang ade lagu kan...kat kete aku save hitz.fm, suria.fm, sinar.fm(untuk apak ku), era.fm, hot.fm, and klfm (untuk dengar berite)...yang bestnye arini sume channel yang aku save ni sume mainkan lagu Hitam-Kuning Go Tiger tuh...semangat siot aku...korang bayangkan la 6 stesen ni memang maenkan lagu tu...macam ikut turutan pon ade weh...dalam 45minit perjalanan aku dari KL ke Putrajaya nih, memanjang nyanyi lagu Hitam-Kuning Go Tiger dengan Standing In The Eyes Of The World by Ella...aku bawak kete pon bedesup je kan...gile ah...semangat laen macam da weh...

arini ade orang ajak aku gi tengok match tu, tapi aku ponse la...(pose sunnat ok!aku dah raye semalam...!) lagipun aku nak tengok kat umah je la kot dengan family...sebab aku ni ade masalah sket gi tempat orang penuh2 nih...kang ade yang kne maki dengan aku lak kan...so better aku tengok kat umah je la...semangat pon kuat je pon...xpenah luntur macam kene clorox pon...ok letew kan...

semalam ade gak aku terbace blog2 orang2 yang xpenah nak puas hati dengan team kite nikan..alaaa..pasal tour2 team gergasi dunia ni la...arsenal, liverpool,MU and Chelsea ni la...memang la kite kalah tapi atleast player kite dah ade pengalaman match dengan dorang kan...bukan calang2 team tu...donia kot...so xyah la nak xpuas-ati sangat okeh...win or loose is the way it has to be la dei...so chill la...atleas team malaysia menang semangat ape...ko x tengok ke penuh stadium aritu!?so makin naek la ekonomi malaysia nanti...btol!? have to be more positive thinking la okeh!

so whatever it is, semoga team #harimaumalaya kesayangan kite menang la harini...kire hebat la gak kan Singa Vs Harimau...dengar sinar.fm tadi...macam biase la kan...dj2 ni memang suke btekak sesame sendiri...betul gak halim cakap, singa ni memang la digelar raja rimba TETAPI singa ni raja rimba kat hutan Africa sane...jauh kat dari Asia...harimau ni pulak raja rimba gak TAPI raja rimba Asia kan...skang ni match pon kat Asia...so kekonfemnye lah Harimau menang kalo lawan Singa nih...Insya Allah...xpenah2 aku smayang subuh tadi doakan team #harimaumalaya menang tadi pagi weh...hebak noks! semangats!

xcukup garang ke tu!? grrrrr

aku xletak gambar 1team penuh sebab aku takut salah letak lak kan...lagipon carik kat google memang xde gamba penuh 1 team pon...team lame ade la...xpe2...yang penting kte sume pon kenal player2 kite kan...so all the best la malam ni okeh! semoga semangat malaysia boleh kekal dalam diri kita...!

ok tu je...bai!


:: Wordless Wednesday :: Aku Rase Aku Kiut ::






ok tu je...bai!

sweetchat yang suwiiit!

aku dah tak ingat la bile tahun lak aku gi makan kat sweetchat ni kan...tengah godek2 isi pc opis nih terjumpe lak ha...disebabkan gamba2nye yang menikam kolbu ku...so aku post je la ek...nak cite banyak pon aku macam dah terlupe je ape jadi time nih...standart la kan...makan je la...so enjoy the niceness so that you will craving for it...enjoy!

the fab drinks...

kunun diet la si akiss tu...puuuih!

ni baru la die...*jelim kak jue*

ni pon betol2 diet der...*tunduk kepale*

ni lak diet tegar okeh...marvelous bubur puluit itiam!

jempuit makang semueee

the dessert yang sgtlah tempting...sorg 2 ketul!

buuurp...ekskius me!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ok tu je...bai!

orang chelsea datang opis ooi...!!!

cite ni dah agak basi yang dah kelapuk la weh kan...tapi aku nak tulis gak...biar la...korang pon bace je la kan...ape susah...tapi really2 sori sebab lambat hapdet...bese la...orang xde pc or notebook or laptop sendiri la katekan...kne la gune ehsan pc hopis je....ko hado...?!xdo kan...?!

anyway, ni ha nak kobarkan ado orang chelsea datang opis den ni ha...kejadian ini berlaku minggu lopeh tapi sajo den baru nak hapdet arini haa...terok btol bahase nogori aku la...si mat saleh ni la ntah sape ntah name die...aku pon dijemput masuk meeting ni untuk jadi gadis pemegang dulang je pon...gamba akak pon xde dek...sedih tau...xpe la...atleast aku dapat gak la dengar celoteh berabuk mat saleh ni dengan bos2 aku kan...hebak gak bos2 aku speaking london...yang si matsaleh ni punye bahase tertinggi memang agak lembap sket la aku nak catch-up kan...ko gile...bahase english yang high-education punye tu la der...sleng utara britain tu kot...mna ceq tau noks!...tapi paham la sket2...

dalam meraban dengar die cakap tu, aku memang tertarik bile die cakap pasal,"I have this special gift for all of you in this room,"...ahaaah...ko dengar tuh...korang bukan dengar pon...aku je la time tu kan...aku dah terbayang2 la dapat tiket gi tengok chelsea vs #harimaumalaya kan...skali hampes je...yang dapat tiket tu maybe bos2 je kot...so akak selaku "gadis pemegang dulang' ni dapat sket2 je la noks!tapi atleast aku dapat la gak...korang hado...!?xdo kan...! (riak disitew)

alkisahnye ade sorang bos aku ni is a PEMINAT FANATIC hemyu...tau tak hemyu tu hape...MU la...huh...tapi sebab die kne jadi tukang tangkap gamba dalam meeting ni so die terpakse-xrelahatinye kne la masuk gak meeting tukan..siap nk kne bribe lagi dengan mat saleh tu...hahahaa...tapi aku tau...bos aku tu memang akan sticky-stinky la dengabn hemyu die tu kot...tapi kan, sejak2 geng2 gergasi bola ni datang mesia, Chelsea je yang baek hati datang opis aku weh..MU ade?..Liverpool ade?..Arsenal ade?...xde....!!nyombong je sume...pastu bile makin banyak jersi2 and barang2 tiruan dorang kuar kat PS n mne2 pasar malam tau lak nak ngamuk kan....motif...?!

so meeting tu ade la dalam 1jam cemtu je...so lepas abes ckp2 sume dorang bagi la gift kat kitorang2 ni sume...yang bestnye big boss aku la...siap dapat jersi yang ade sign by all the chelsea players okeh...sebab memang En. Fahmi ni is the FANATIC-FAN-OF-CHELSEA ropa-ropanya....so memang rezeki die la aritu kan... *jeles sket diditew even aku bukan peminat chelsea pong*




barang2 tiruan Chelsea
ni la bos aku yang super-duper fanatic hem-yu tuh...
ni la jersi yang penuh dengan sign player Chelsea tuh...
babie's apparel pon ade okeh..

ni yg aku pening sket...mne satu nih!?
bos aku yg suke btol stalk2 snap pic tau!

en.wari..hengseng boy!
ni free gift aku...korang ade?! xde kan...!? HORIGINAL HOKEH...!


ok tu je...bai!

TGI Friday Dinner

gempak je tajuk entry kan...betol la weh..memang aku gi makan kat TGI Friday kat Alamanda nuh...ade orang cakap TGI Alamanda je yang halal...yekew...!?ntah la...aku tengok kat pintu luar tu ade je tulis halal...ape masalahnye kan...so masuk je la makan...lagipong adeng orang banjeng la...kalo tak ko ingat aku mampu ke nak makan kat dalam tu der....hik3...so terima kasih la diucapkan kepada beliau yang sudi membelanje diriku ini...ececee....

aritu kak ZURINA cakap makan kat sini xbest...siket..mahal nak mam....tapi arini dengan sengeh sampai ke telingenye aku gi makan kat TGI dengan sedapnye la...( sebab orang banjew kot) but so far, sume yang kitorang order sume sedak-sedak blako...abes la gua cakap sama lu...appetizer die marvelous...main course pon marvelous...dessert lagi la malas nak cite kan...tapi xorder pon dessert sebab air pon dah macam dessert kan...vanilla milk-shake kot...hurmmm....

so cite bebanyak pon macam agak buang mase la kan...so meh aku jamu korang dengan gegambar yang gegempak time aku memakan kat TGI fe-Friday ni..semoga korang terliur dan pegi lah menyendeng kepada suami2 memasing untuk dinner bersama anak2 di sini...sekian...

kelas ko maria
gegambar vintage yang evergreen..
steng-steng sume...ntah la nok!
TGI pasang cd SPONGEBOB okeh..restoren ko hado?!
cover menu yang agak dull..kan..!?
Marlyn Monroe in-da-house....!
appetizer yang super-duper sedaaap!
Tennessee Grilled Chicken With Shrimp....aku punye!
aku lupe name menu ni tapi superbbb...!

Grilled Tennessee Steak (meat)...perhhh...!!!
ko caye tak ini salad die..>!?Chicken BBQ salad...!yeah!
kids meals...sedap gak tapi aku lupe name menu...!
my cous, wena sebok nengok spongebob sambil makan...dap woo...!
15minit je..setel!

tempat kejadian...
budak da kinyang...

budak2 yang kenyang gak...hak3

macik2 ku yang hot!...ahaks!
just can't get his eyes of that balloon!

everyday is Friday...

3beradik dah kenyang...boye kejung...!

ok tu je...bai! 

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails