geram tau tak!!!

 aku xnak cakap pape... 
geram gile ah aku dengan budak ni...
...sangat2...
kalo aku dapat memang......
iish malas la aku nak cakap dah...
korang tengok pic2 nih pastu komen je...
^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^








and i'm talking about that cute lil girl yang pakai dress pink tuh..bukan budak si pemangku budak tu okeh!(khas untuk juin!)  amani pon tomei gak! geram gak la kat 2 2...
geget pipi tuh kang....
*jerit kuat-kuat!*


ok tu je...bai!

majulah sukan untuk sekolah menengah P18R12

rindu lak time hari sukan skolah2 dlu kan...ni skolaha dek aku...sukan tahunan pes time adek aku as in form 1 kat SMKP18R1... seronok gile die...bangun awal sebab beriye nih masuk 100meter and 4X100meter... yesterday die dah berlagak giler dengan GOLD medal die lari 4X400meter... so arini die yakin gile la die akan dapat gold medal lagi kan... tu yang bangun awal gile tu...and aku dari KL kot nak bawak die gi putraja...ko hengat dekat ke nyah...! aku dah la bawak kancil-tomei-tecit-putih + MANUAL + NO-POWER-STERING.... tapi staedy je aku drive bawak die gi skolah lewat stengah jam...hak3...sian die.... sape sroh ko bagun lambat, amoi! 0oh,sape amoi? amoi la adek aku...memang panggil die amoi since die kecik... ntah tang mane yang muke macam cine ntah...

anyway, die menang 1silver medal je aritu untuk 4X100meter...yang 100meter pecut tu, hampessss....ramai lagi yang lagi laju lari dari die kot... sori la amoi...next year la pulak okeh! tapi gempak gile la aku and my cousin + my auntie + my sister sume sorakkan amoi and my cousin...adek aku skolah same dengan cousin die...cousin die tu form 5...so kire otai skolah la kan...so bole jage adek aku skali...hik2...

korang ingat tak time korang punye sukan skolah ade ke kawad formasi untuk rumah sukan?!xde kan!?xde kan..?!amazingly skolah adek aku ni ade...best gile...kobayangkanla perbarisan ade shuffle dance...time korang dlu ade?! ade?! xde der...!xyah la nak mnipu tuuu...!tapi masih ade typical thing jugak la...macam tukang pegang sepanduk name rumah sukan tu pakai baju vouge2 tengah2 panas tu kan...tukang pegang bendera pakai full track-suit tengah2 panas...haih...motif!?

port terbaek..!
team adek aku SEBELUM bertukar!
team adek aku SELEPAS bertukar! rumah BULU eh! BIRU....!!!
ni la yang aku cakap kawad formasi tuh!
team kuning diraja....
kesian gile korang doh sun-bath kat padang...!
this is Faiz, my couz yang jadi bodyguard adek aku!
orang dapat silver medal... kombang idong!

sengeh sampai telinge ko kan,kan moi!
budak cine yang tanning teruk!!
pasukan sorak terbaek! dapat eskem free lagi!
memang mate aku pandang 1 bende je!
cover bb akuuu!!!!! amani!!! *cekak pinggang!*

lastly team adek aku dapat no 2 keseluruhan...so congrate la kat amoi okeh..anyway, amoi, akak dlu mase form 1 was OLAHRAGAWATI okeh...kak juin form 3 pon was OLAHRAGAWATI gak...ko ade...?! ade...?! xde...!


ok tu je...bai!

barang baek untuk babies!!

aku pon lupe dah bile ntah aku ikot dorang ni gi sopim...sopim kat jualan gudang barang2 baby kat puchong... dah tentu2 la aku xtau nak buat ape kan kat sini...sebab aku belom beranak lagi la kot... so aku pon menemanin la macik2 yang dah beranak ni kan...selain itu, saye juge selaku fotografer amateur yang berjaya untuk meng'hapdet' blog sendiri...ahaks... so dengan keadaan yang panas nak mamss nye, kitorang pon masuk la gudang tu...ramai gile orang, noks! tapi yang bagusnye is xbanyak yang bawak anak dorang... so xde la semak sangat kan kat situ... so at the time mommies ni gi survey barang babies dorang, aku pon usha2 la line kat sini...ramai Chinese la...and yang aku nak tengok pon macam xde je...hik3...so aku rajin la snap2 sket and mengumpat dalam hati je kan...sebab aku xde geng... kak jue and dayah 1geng sebab dorang mommies...aku sorang je kot!...huh! *peluk tubuh tande majok!*

cutest
ni memang lawak melampau doh!
this is so true for the future of ur child..seriously!
pesal kiut sangat ni?nak kene lempang?!
xde yang kiut dari korang ke?!hempuk kang!
mende bangang ni bole flapping wings and joget gelek2 sambil nyanyi lagu mary-had-a-little-lamb

fowog tomei ni boleh vibrate ye tuan2..!
fowog ini pule agak kiut dengan tongue tkuar gitu!
mesti selesa anak2 korang kalo dok kat baby-car-seat ni kan..kan...!?
speechless moment trying their new baby-hanging-bag-kot-name-die...?!
budak ni majok rebut fowog tadi dengan aku...so?!
ramai and panaih!
dorang bukan pedulikkan aku pown! sentap!
tengok! lagi la aku sentap!
baru la teringat aku ikot dorang kot...sengal!
sebenarnye time pegi sini, aku tak tau la nape aku lapar gile...ko tau la kalo dah panas + haus = LAPIAQ!
elok lepas dorang sopim ni je, tros heading Alamanda gi makan kat Noodle Station...!


ok tu je...bai!


gelas minuman mengikut saiz badan!

macam harooom je tajuk kan...tapi memang pon...lepas kitorang balek dari sopim kat gudang panaih tu, kan aku dah cakap nak teros gi sapedek kat Alamanda Noodle Station(NS)...lagi skali aku sentap...aku seyesli xperasan bentuk gelas2 kat NS ni memang sangat menyentapkan diri ini...aku order yogurt drink ntah ape ntah namenye...kak jue amek mango blended and dayah amek chocolate shake kot... masalahnye kak jue n dayah boleh lak cakap bentuk gelas kat sini memang exactly ikot bentuk badan kitorang... sentap mak nak...hak2...tapi memang kitorang bertiga buat NS tu dah macam kedai mamak lak...gelak kekuat sesuke ati je...hak2...ade aku kesah...lantak la...ko hado!?

teka la..mne gelas aku, gelas dayah n gelas kak jue!?
disebabkan kesentapan hal gelas nih, xsempat nak snap pic makanan sebab dah la dapat makan lambat...pastu LAPIAQ tahap gaban ijau so, skejap je makanan lesap...misteri tak...!?


ok tu je...bai!

Amani dah merangkak

amani zahra ni anak sedare aku la... sebab anak kazen aku so aku ni kire aunty die la... so si kenit ni da start la merangkak skang... amani ni ade masalah "leaking" yang sangat teruk ye puan2... bese la budak2 kecik kan...lagi satu "leaking" ni umpama masalah keturunan aku kot... tau tak "leaking" tu ape? masalah air liur cair yang sentiasa mahu meleleh keluar dari mulut...
anyway, balek ke jalan cerite asal.... 

si amani ni dah berape bulan asyik menonggeng2 je...nak duduk pon ala2 gayat je nak lepas bumper die kan...so this time die dah makin berani, i tell you! and alhamdulillah dah boleh merangkak... even xselaju pakcik die (klik sini) tapi at least die dah berjaye la jugak memerangkakkan dirinye itew... sebenarnye aku sorang je kot yang baru tau amani dah boleh merangkak... so nak la havockan sket keadaan... sebab aku yang tak selalu jumpe amani kot... sebab penah ade satu hari tu, amani boleh nangis jerit2 la bile tengok aku... aunty hot macam aku ni pon ko nak takut ke amani oi...hik2 (perasaan disitew!) tapi skang dah ok dah... asal datang umah die je, pantang aku ajak jom gi jalan...sekejap je dah follow sampai ke pintu...bijak gile budak ni...tarik pipi kang! 

and sejak2 mami si amani ni dah belikan music-keyboard kat anak die ni, abes la budak ni suke la menyayi weh...masalahnye mike tu akan masuk dalam mulut amani...bole? taku2 tesekat lak kang...tapi aku xsempat la nak snap gamba mikorofon tu time kat dalam mulut amani kan...cess...xpe2...kang kalo ade memang aku letak kat "Wordless Wednesday" la nanti kot... so whatever it is, good job amani... we all proud of you...namo nakal2...

cubaan menalih bumper sendiri...
jeah! success
dan sempat tengok mami die...
singer wannabe nih

ok tu je...bai!

Testing Barang Baru

Sebenarnye dapat fon baru...ahaks!!agak seronok diri ini tidak terkate, nok! Tapi aku bersyukur dengan ape yang aku dapat ni...sume ni hasil usaha dah keje lebih 3tahun...even masih xpuas dengan ape yang ade skang (bese la, aku memang tamak..ahaks...:P)tapi aku tetap usahakan ape yang aku nak...ade certain org tu tau swaip je kan! (dituju khas utk someone kat opis) pastu cite kat org mende laen...aku xde credit card and belom tfikir.utk apply pon...kang kalo da ade kang,mau sume aku creditkan kang....(aku kan tamak...ingat tu...) so its better to be cash kot...but what ever it is, I'm thankful for u, Mr.Hazroy sbb belikn ai fon baru...sape Mr.Hazroy? Anggap je la die tu ibarat bofren aku k...korg anggap je la...ea?! Ok tu je...
Published with Blogger-droid v1.7.2

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails