Rasuah yang berbaloi

sebenarnye macam2 yang jadi kat batu pahat ni tau...tp i xtau la nak cite camne...pape pon senang aku nak update blog sebab aku ade bodben n notebook tecit...ko hade?hik3...pape pon ni lagi satu insiden nak suroh aku meng'cover' mood ku yang moody arituh...budak2 pulis nih gi kenduri kawen ank buah dorang kat Parit Raja...so aku kne la dok je pis kan...OC balai la kate kan...xpe2...aku lepak je la...petang dalam pukul 3 camtu la dorang balek markas...siap bagi aku 2 cup-cake yang sangat sedaap...even mende tu simple and kecik tapi aku suke...and bile tengok 3ketul M&M;s kat atas cup-cake tu membuatkan aku nak cepat2 gi 7E kat belskang opis nak beli M&M...huk3...makan je keje aku kat batu pahat ni tau...padahal awal2 dlu dah tweet semoga aku kurus kan...puuuih!!!


mine...all mine!!!
skelip mate je bole abes okeh!
 


ok tu je...bai! 


 

Big Boss Datang Melawat Kawasan

aku pon lupe ntah bile APMM punye KP nih datang melawat ntah... label entry pon da tulis cite basi kan...haih.... xpe2... aku bole cite gak kat korang... Laksamana APMM nih merupakan di dalam rangka lawatan cawangan2 APMM seluruh Johor... so xpasal2 time aku tengah keje kat sini lak die nak datang wat lawatan lak kan... tapi xde ape pon... just nak tebgok sket2 keadaan opis anak2 buah die kat johor ni la kot... so kitorang yang xde kne-mengena ni kne gak la bagi kerjasama dengan die....aku ingatkan KP biase je kan...saje nak jenguk2 je...rupenye siap ade kawad hormat lagi der...gempak gak...tapi kecil2an je la...gile ko...DATUK tuuu...KP aku pon ENCIK  je...Tuan Haji pon belum lagi....hik3...anyway so aritu kitorang sume kne la berpakaian kemas sket...sket je...aku bantai pakai sneakers gak je datang opis...pedulik hape aku kan...bukan opis aku pon...hak3....tapi aku tetap hurmat dengan pakai kemeja n suar slack gi opis...kalo tak aku bantai pakai jeans n t-shirt berkolar je...so?!

tengok tu...aku xtipu...siap ade perbarisan huurmat lagi..keleees...!


ok...datuk da start checking....giler ah gigil w0ooo...


die tengok lu dari atas sampai bawah!


aku penah gak wat kawad ni..tp EN.KP aku je la yang check pon...


abes check anak2 buah die, start nak naek opis lak letew...!

so lame gak aku and the gang tunggu LAKSAMANA DATUK MOHD AMDAN BIN KURISH nih...best kan name die...!? first time aku tau name die ni pon dari anak buah die sorang ni from Pengkalan Lumut tapi datang Batu Pahat same wat keje dengan aku...sebenarnye anak buah die ni pon x sure name sebenar DATUK KP dorang ni ape..apedaaa..! *jelim kat En. Zairin*

garang je muke kan...haip!!!



ok tu je...bai!


 

Rasuah In A Good Way

ni lah akibat kalo korang datang dengan 2orang pegawai atasan korang...  memang aku je yang kne buli kan...tapi dorang ni pandai... buli aku pon siap ade care yang baek untuk pujuk aku.... pandai korang kan... tapi nasib baek aku bole terima rasuah korang nih... nasib baek aku suke mende nih... kalo aku xsuke, memang aku bantai gtau ke bos yang korang ni mengom! terima kasih diucapkan kepada en.Rino Hisham dan en.Mohd Suhaizi kerana korang berjaya menambat hati beta....! kemaen lagi dorang b2 ni... sampai ke the Zone korang merayap ea!? patut la aku datang briefing sensorang arituh... agak kuang ajar di sitew... hak3... xpe2... rasuah korang akan ku lenyapkan dalam 2minggu ini... slow2 je aku balun nnt der.... hik3...... sekian...!

terharu ai nyah...!

ferrero rocher......peerh!!!

xbleh blah...harge xbuang..!hampeh!










ok tu je...bai!

 

My New Hair Colour

sbenarnye takot gak kaler2 rambut nih..kang mama bising lak..huk2...tapi xpe2...ni first time aku kaler rambut okeh...baek tau...selame nih memang rambut aku dah perang okeh...hik3...jangan jeles nok...pegi salun cikai2 je...so dapat lah murah sket...kot...semalam aku post kat twitter, murah tak kalo treatment + wash & blow + colouring(long hair) = MYR150...murah la kot ek...sebab aku slalu treatment rambut kat area umah aku pon dah MYR180..rambut aku panjang okeh...so paham la kalo costly sket kan...salun tu kat belakang hotel aku je...so xyah nak susah payah naek kete gi...jalan kaki sudeh...masuk je salun tu, tkejut aku tengok ade 3 ah-soo tue tengah setting rambut...gempak la...but the best part is, aunty salun tu bole cakap cine dengan aku der...! ah-moi sangat ke muke gua nih?!(perasan disitew!..ahaks!)pastu aku terus terang je la cakap melayu kan..mane la aku tau ape die cakap...die pon termalu sendiri bile aku cakap melayu...hik3...xpe2 aunty, gua x salahkan lu oke...hak3...so mule2 aunty tu bagi aku harga untuk treatment je MYR130...mahalnye...dah macam harge kat KL je tu...aku ingatkan kat Batu Pahat ni dapat la murah sket...aku auta la die aku cakap aku ni student kat UTHM (klik)...so duit kne la kautim sket...aunty tu ckap ok, die bagi MYR100 je...pastu aku jek la lagi...aku tnye kalo aku nak wat colouring skali bape?die cakap rambut aku panjang, so die kire nak rambah lagi MYR80 sebab aku student...aku tros sailang n mintak MYR150 utk sume...aunty tu cakap,"aiyo, sudah bagi murah la kat u amoi!"...alaa aunty ni...aku cakap la bukan slalu pon datang sini...so dengan kuasa ke'kiut'an aku, die bagi la aku MYR150...okeh aku puas hati der..

abaikan stokin itew...

over tak mak, nok...!?

gile ar nak balek opis camni...!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


arini datang opis pon aku puas hati gak sebab xde orang berani nak tegur rambut aku...hik3...otai ni kat opis nih...xde la...maybe dorang xnak tegur kot...xpe2...aku rase aku kiut gak....sekian....! 


muke puas hati arini dtg keje xde org brani tegur pasal rambut aku!



ok tu je...bai!


 

Artis-artis Hollywood ade kembar?

aku dapat emel ni dari sape ntah...pasal #retis2 hollywood ni la...muke dorang lebih kurang je...betol...kalo korang xcaye, korang tengok nih...tapi xde la 100% same kan...tapi same la gak..

Kiera Knightly & Natalie Portman
Amanda Seyfrield & Gemma Ward

Kim Kardashian & Nichole Scherzinger

Zooey Deschanel & Katty Perry

Jennifer Garner & Hillary Swank

Elijah Wood & Daniel Radcliffe

Megan Fox & Barbara Mori

Chad Smith & Will Farrel

Eva Mendez & Cindy Crawford

banyak je lagi...tapi tibe2 je aku malas nak taip n paste gamba...atleast korang nampak la ramai retis2 hollywood ni lebih kureng je muke memasing kan...tapi retis mesia ade ke?
teeet...xde!

 
ok tu je...bai! 

Kerja Kerja Kerja

 korang bace tak entry aku pasal mandur keje kat batu pahat?
bagus ye murid2...
so hari ni nak update lagi pasal keje menoreh getah aku yang tiada kesudahannya ini...
ecececeee.....
keje aku bukan la 24jam pon, tapi kalo skali bos dah suruh tu, ko hikotkan je la kan...
xyah la nak bising2...
sebab keje ko tu dibayar...
bukan ko wat free2 je pon kan...
so hikotkan je la ape yang bos ko tu suruh...
disebabkan aku dah diarahkan oleh bos untuk pegi ke batu pahat ni selama 2minggu untuk menoreh, aku masih mampu tersenyum...ok la kan dapat jumpe kawan2 menoreh baru kat sini....even aku sorang pompan...ye murid-murid...
saye sorang pompan ye disini....
xpe...
niat aku ikhlas datang nak bkerja...
menoreh getah ni bukan senang ye tuan-tuan dan puan-puan...
siap ade pas keje lagi...
keleees gituw...

korang ade..?!ade...?!

bokojo lah kito, sekueknyooo00...



ok tu je...bai!

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails