Mr. Fowog teman setia

aku skang tengah menjalankan tugas2 khas kat batu pahat...alaa...bese la kalo dah kuli tu kan...
mane bos sroh gi menoreh, aku gi je la...so sepanjang aku dok menoreh getah kat batu pahat nih ingatkan ramai la fomfan2 vouge-de-vase kat sini kan...
ropa2nya aku sorang je der....giler ah...tapi xpe la...
aku datang sini pon nak mencarik rezeki yang halal ye, sedare-sedari sekalian....
so as long as aku selamat kat sini, aku dah bersyukur...
naseb baek la ade gak la 'bunge' kat sini skali dengan aku...
tapi die dah kawen and die adalah merangkap bos gak la kat sini...mandor la camtu...
so xpe2....ade hari yang aku kne gi menoreh 24jam weh...
sian kan...xpe...xpe...aku bersyukur gak sebab diberi peluang carik duit lebih...hik3...
so hari2 ku ditemani abg sayang aku sekor ni je la....i love u lah mr. fowog sayang!....
sayang..i love u...thanx for being there for me!
nampak sangat la aku masuk air kat sini kan...
bosan weh...
hari2 menoreh je...
tapi aku aim kurus gak la kat sini kan...
semoga turun sket la berat badan aku balek kl nanti...
sekian berita dari saye...

ok tu je...bai!

Mandur Kegiatan Menoreh di Batu Pahat

berita dari Batu Pahat.....
ni la bos2 aku weh...
merangkap mandor2 aku sume ni...
tapi ade je lagi big2 bos kat atas dorang....
ni baru 3orang...
ade je lagi yang segan-miaw2 gitu...(puuuih)
tapi sume pon ok la...
even aku sorang fomfan kat estet ni, aku masih mampu menjaga diri ku ini...ececeee...
betol la kan...
kne la pandai jage diri n memarketkan diri anda untuk memudahkan segala urusan pasnih....
so far aku keje kat sini dah makin ramai pegawai2 dari estet2 laen yang aku kenal....
so senang la kalo datang kat estet dorang nanti kan...
sebab bos aku ni memang suke anta aku gi jejauh and lelame...
macam aku ni xde famili lak kan...
tapi nak wat camne....
keje untuk carik ape kawan-kawan...?!
yes, carik rezeki yang halal dan toyibah insyaAllah...
so aku kne la wat gak even sesusah mne and sejauh mane pon dorang campak aku untuk meneruskan usaha menoreh getah dengan jayanye...

si baju belang2 ala2 gayboy tu bos aku...yg lg 2 tu mandur die...
bos kne brief laporan...padan muke ko bos..hak3..



ok tu je...bai!


durian batu pahat

kelmarin (24/5/11) aku cuti...sebab aku 23/5 tu dah keje 24hours kan...so si pulis ni ajak gi makan durian lak...ntah mne la die terbau durian nih...dah ngidam org tue tu....die laki oke...xde maknenye nak ngidam2 nih...ceh...so kitorang gi makan dlu kat ade warung ape ntah...tu la makan tengahari aku n tu gak la dinner aku weh...sian tak...lapar gile ar time tu...disebabkan makan kat warung tu di sponsor oleh si pulis nih, so aku ni memalu la kan nak mintak lelebih...kang dorang cop aku nih gile meatball kuat makan...hik3...so kne cover disitew....ahaks!

so lepas setel makan kat warung tu, kitorang b3 pon start la meroundkan diri sekitar bandar batu pahat nak carik durian...ntah mne ntah si Lan tu bawak...sampai 2kali u-turn gak la sebab salah jalan...sengal die tu...last2 sampai gak...ko bayangkan la aku ni dah la naek kete pulis...dok belakang lak tu...pastu tunduk sebab layan timeline(twitter) kan...da terase macam convict lak dowh...hahahaa...pedulik hape aku...ko ade...?!

sesampainye kitorang kat kedai durian tu, memang murah la...1kg 1MYR..murah maybe xsedap kan...tapi korang tengok je snap2 pic aku...baru korang bole nilai betapa sedap or tak la durian kat sini....nom...nom...nom....

1kg singgit okeh...ko ade?!
encik pulis tengah pilih doyan besh!
mamat tu terpakse disorokkn muke sbb nnt ade org anta sniper lak...
terbaek wok...!

kusing tido...gua punye!

ko kire btol2 biah...ni aku je punye tau...hebak ah!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nasib baek aku dok hotel sensorang kan...so kalo nak melaps sekali pon, aku sorang je pon....tapi seyesly la...sampai je memang aku da start burping teruk la weh...memang bilik aku tu bkuap la dengan mau mulut aku der...naseb baek kuar angin yang kat mulut...kalo kuar angin yang kat tuuut..?! aku yang naya weh....hak2...tapi elok lepas beberapa belas kali aku burp, aku pom mem'buang' la dalam 3-4kali malam tuh...gile ko...panas weh....teruk tau....sekian laporan dari saye....

 
ok tu je...bai! 


Kene Rotan

rotan!?sape je yang xpenah kene rotan kan..?! kalo betul la ko xpenah kene rotan, ko la budak paling bermasalah skali kat mesia nih...ye la...kalo korang xpenah kne rotan, maybe korang anak orang ada2...ye la...lahir terus letak atas duit kot....itu pendapat aku...sebab orang ada2 ni sayang anak care gitu la...xsanggup je nak pukul anak tu...biar nanes terjerit2 bagai...btol x..?! opinion aku la...kalo korang rase x, x la kan...xde paksaan der....skang ni pasal aku...yup aku penah je kne rotan dengan ayah, mama, cikgu ,arwah nenek, arwah atok and macik aku ok...!gile ramai penah rotan aku der...!ko ade?!...hik2...tapi pape pon, niat org tue kite dlu is nak mengajar anak2 dorang...tak salah rasenye kalo memang da memang budak tu buat salah...denda care orang dlu2 camtu la...skang je yang x...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ade bran...?!

ingat 1st time aku kena rotan dengan ayah is aku balek umah lambat...time tu aku darjah 2 kot...ade ko-kurikulum kat sekolah...aku ni gatai gi naek bas mne2 ntah...so sampai la lewat nak maghrib time tuh..sampai je ayah aku dah jerit2 "ko gi mane!?" gile ah btempik vamtu...memang aku diam je la...gile ko nak melawan...ade kne pelempang lak kang...tapi sebab aku dia gak la aku kne tibai dengan getah paip weh...tipu la xnanes kan...nanes la der...tapi tahan je...xde la sampai nak kne amek mc lak kan...hik2...nakal kot dlu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pastu time skolah darjah 5 gak kot...aku tlupe wat keje skolah...bese ar, budak pandai mne suke blaja kan..nakal lebih...slalu masuk klas lambat lak tu...nak wat cmne kan...masuk2 klas je sume orang pandang aku...ok, cikgu Adnan da sampai...slalu cikgu ni masuk lewat sket dari aku...aritu die awal lak kan...tadah tangan je la weh...tunggu lagi!?...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pastu kat skolah teknik....aku form 5...dah jadi senior kan...so blagak la sket...biro keselamatan lak tu..lagi la aku naek kepale kan...otai ni maa...hak2...mule2 masuk asrama tu ok je..sebab batch aku ramaiso kitorang gangster la time tu...ntah camne bole masuk sorang warden baru ni...die memang sangat2 la kerek dengan kitorang...die bajet bole la nak disiplinkan kitorang dengan garang wannabe die kan...puuih...tapi aku kne gak la rotan dengan die...kat betis, tangan n pungkoq!siot je kan...tapi tu pon sebab aku xturun prep, smayang subuh kat surau jemaah n roll-call aku tido...hak2...jahat dowh....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tu la last aku kne rotan...pastu dah xpenah kne dah...dah besau da skang kan...ayah pon dah xmarah2 lagi..die tau anak2 die camne...so xde la kne rotan lagi...harap2 la weh....hik3..........



pilih..ko nak yang mne 1?

entry ini ditujukan khas untuk (Klik) wan sebab die yang beriye2 sroh aku wat pos nih...xcaye? tgk pic bawah ni...

sgt2 la mengimbau!



ok tu je...bai!

Kiut-sing kiut-sing yang kiuut

ari jumaat lepas, aku ade keje kat batu pahat...so aku dok la umah akak angkat aku...alaaa....yang entry semalam tu pasal kedai abang die tu (klik sini)...so skang aku nak cite pasal minatang yang aku paling suke dalam dunia...KUCING loh...hoh...aku xtau lak kat umah akak angkat aku ni ade banyak kucing...kiut2-sing lak tuh...tapi aku xtau la nape aku sangat tergoda and ter-ber-nafsu lak tengok anak2 kusing yang ade kat umah die...suke mak,nok...kat sini xyah la nak cite pepanjang kan...korang tengok je la mereka2 yang kiut ni..kalo korang tak geram, korang bukan manusie la kot....ahaks!


























~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hamek ko...skali sampai 25 gambar aku post...perati bebaek yer...dorang ni baru je sebulan lebih...elok sume dah putus susu and dah elok sakit kulit tu, tuan punye nak jual dah...sebab banyak nau la kusing kat umah die...sape nak booking nnt boleh roger tuannye ea...nak tau sapo tuannyo, korang kono la baco entry den yang somalam tu ha... (klik sini) ...so tunggu je la kat mudah.com tu ea...daa...

ok tu je...bai!

Kakak Angkat Aku Punye Abang Punye Kedai

aku ade kat batu pahat skang...ade keje sket kat sini..aku lojing la kat umah kakak angkat aku nih...name die kak ana(bukan nama sebenar)ececee....hik2...lagipon dah lame xjumpe akak aku ni...so tumpang la tido umah die...disebabkan aku datang awal sket kat sini, so die bawak la aku jenjalan kat area batu pahat nih...disebabkan die ade abang yang tue setahun je dari die(aku dah tentu2 lagi mude dari akak aku oke),die bawak la aku gi kedai abang die ni...kedai aku nak panggil kedai ape pon aku xtau la...tapi more tu printing kindda stuffs la...more to making cards such as wedding invitation cards and making photobooks of wedding photos and stuffs...aku macam kagum and bangga la die and adik-beradik die bole bukak kedai camni kan...i mean their own sibling's business together...untung rugi tu sume terletak kat rezeki yang Tuhan bagi and usaha dorang...and kat sini aku nak tolong la rekemen kat sape2 yang berminat kan....sebab aku tengok effort dorang adik-beradik sangat gempak...i'm proud of u sis.....

they evencan photostats in A3,A4,A3 and banners (colored or non)
some of the cards and photos they've made
niceness kan...!?ni cover photo-book ye murid2...!
ni lak content dalam photo-book tu...some of them lah...
variety cards yang korang nak, dorang ni bole wat...
some of the kad kawen...xde la grand sgt..tp cukup tomei n ckup dgn bajet korang...
ni la ASSISTANT MANAGER-nya....hik2
selain wat printing, dorang ni pona ade kautim dengan sorang photographer ni..kawan2 abang akak aku gak...same2 wat bisnes ni kan...dorang ni skali pandang memang macam budak2 mude bese je kot...tapi memang aku tabik spring la sebab dorang da ade bisnes sendiri...nak idop senang skang memang kene wat bisnes la kot...they are such an Independence guys...soldiers!!SALLUTE!! hik3...

their own photographer...the package boleh tahan interesting gak laa..
bukti bisnes dorang bukan memaen okeh...!
ni la ropenye si ASSISTANT MANAGER-nyaa...En. Azwan Bin Satar...
for more details, contact them okeh...!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sebelum aku tamatkan entry kali nih, meh la nak inter-prem akak angkat aku mase poli dlu...mase kat poli dlu aku nakal weh...bese ar...budak KL kan...ngeh2...mase kat poli melaka dlu aku memang:- 
1.  suke laung name die kekuat kat cafe poli...
2.  suke pinjam buku die(sebab aku ni bajet nak bli buku sendiri)
3.  suke mintak tolong die buatkan assigment aku...
4.  suke makan megi free dalam bilik die...
5.  suke sroh die blikan makanan aku kat cafe...
6.  suke tido atas katil die time die sebok wat projek klas die...
7.  suke dengar die nyanyi lagu "Mama Aku Ingin Pulang"...
8.  suke pakse die dengar prob aku...
9.  suke ketuk pintu bilik die pastu lari...
10. suke pakse die gi cc maen friendster...


akak angkat ku syg.. AZEYANA BINTI SATAR....sengal!


ok tu je...bai!

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails