kete hadek buat hal

adek aku yang lebau tuh...!
 ni adalah antara entry basi yang aku nak cite kat korang....2minggu lepas, kete adek aku berapi kat bonet depan...sekian terima kasih... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hak2...takkan la aku nak cite sket2 je puwn kan...yuup memang kete adek aku berapi kat bonet depan tapi xsempat nak snap picture sebab aku da panic takot meletop...bole? ye la...gile ko tengok api besar kat bawah enjin tu...!tak tau la camne bole berapi gitu kan...so aku sebenarnye nak cite pasal aku yang bosan gile tunggu tol-truck datang nak tarik kete adek aku...gile 1jam gak la weh...naseb baek abang2 imigresen datang tolong...tapi tolong bagi aku kete dorang untuk lepak je la..dorang join skali tunggu lori..cait..tapi tetap syukur...

fortuner okeh...ko ade!?
so start la idop boring aku nak tunggu lori ni kan...lembap la sangat weh....so korang layan je la luahan perasaan aku melalui terapi fotografi menggunakan bb bold 2 ku....

da start tukar sliper.....
da start stalk kawan2 adek aku yang xensem tu...hik2
permulaan snap mende2 ngarut....
makin menjadi2 bosan....
aksi terlampau lak nih....
aku rase aku cun time nih...bole!?

ok tu je...bai!

cerita Cik Ponti 16 Mei 2011

kisahnya camni...aku ni gi la lepak umah cousin aku kat P18 nuh...ntah tengah borak2, tkuar lak cite pasal si cik puan PONTI ni...cousin aku cite la yang kat Taman Warisan Pertanian Putrajaya tuh ade cik ponti yang suke nyakat orang...sape yang xtau Taman Warisan Pertanian Presint 18 Putrajaya, sile rujuk gamba ek...siap ade yang follow bagai...dah la time tu aku ni kne gi beli satey utk sume2 family members yang datang malam tuh...tapi naseb baek la kitorang gi reramai kan...gile punye penakut sampai nak gi beli satey je 6orang ikot weh...penuh kete CAMRY macik aku tuh...hik2...and sume2 pon penakut je puwn....

cantek je kan...?!tapiiiii.......

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
move on to the story...pastu aku ni gatal la tangan gi tweet...ramai lak yang memberi tindakan rifleks yang mengejut...(bese ler...kengkawan ramai dok putrajaya kot)pastu timbul la lagi memacam cite2 tambahan daripada memember tweet...pastu ade yang bermurah hati siap hapdet dalam blog memasing lak tuh...korang memang terbaek la kalo nak wat aku makin tatuuuit...cousin aku cite lagi yang kat P18 tu dlu ade gak...tapi kat kuaters yang mengadap tasik tu..adek aku dah ler dok situ...die pon ade cite yang adek ipar die penah blawan dengan cik ponti tuh....so untuk memudahkan korang bace, aku watkan perenggan okeh...
~~~~~~~~~~~~~~~~

CERITA COUSIN

aku panggil cousin aku ni teya...
die la yang start cite kat Taman Warisan Pertanian Putrajaya Presint 16 tu ade cik ponti...die kate cik ponti ni aktif time2 kedai satey warisan tu...(rujuk gamba ea...
cousin aku cite, cik ponti kat sini suke sakat time 11pm ke atas...sebab tu kalo sape2 yang prasan, pkl 9pm, kedai2 makan kat taman warisan ni da sebok2 nak tutup...maybe dorang da banyak kali nampak kot...cik ponti ni suke bau satey yang dorang bakar tuh...tapi ade gak sumber2 yang cakap cik ponti tu suke lepak kat taman warisan pertanian ni sebab ade bau bunge or herba ape ntah yang cik ponti ni suke...sebab tu die ade je kat situ kan...name pon dah taman warisan pertanian..ntah2 ade bunga sundal malam kot kat situ...tu yang cik ponti tu suke menyundal memalam kat situ...pape pon wallahualam...


CERITA ADIK

adek aku ni dok P18 yang ngadap tasik tu...yang dok putrajaya tau la...yang xtau, rujuk gamba k...bini adek aku punye mak(mak mentue die la) baru meninggal time tu...so bini adek aku ni kne la jage adek2 die...ade 3org adek..yang sorang kne dok johor sebab kene jage ayah die kat sane...so adik ipar aku ni jage lagi 2 adek kecik die ni..sorang pompan darjah 1(acik) and lagi sorang laki pra-sekolah(acu)...so budak2 ni memang sangat rapat la dengan arwah...satu arini, si acik ni 2-3minggu la gak demam sebab banyak nangis n rindu kat arwah mak dorang...pastu tengah budak ni nanges2 sambil baring n peluk bantal busuk die, arwah bole tibe2 muncul n peluk die dengan rambut mengurai n pakai baju putih....
(jerit sume! >> UMANGAI! pandai ni)
seyesli memang muke mak die sambil senyum n nak peluk acik...nasib baek la acik ni kenal mak die kan...die jerit kekuat and gi bantai mende tu dengan bantal busuk yang die tengah peluk tu...bantai punye bantai sampai "mak" die tu jadik asap n ilang...bile dengar je acik jerit dalam bilik, adik aku laki-bini blari la tengok nape kan...and dorang sempat nampak asap tu before ilang...gile ar...pastu acik tu peluk kakak die and sambung nangis...cilake kan setan2 ni...bole nak maen 'jelma2" lak dengan bebudak...untuk pengetahuan korang, asap tu memang korang bole nampak la rambut panjang n pkai baju putih...scary der...!


 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pastu aritu aku ni gatai lak la nak study blog si shaq nih kan (klik sini)..siap ade video gampang pasal toyol tu lagi kan...siots tau...tapi kalo dapat video cik ponti lagi gempak kan...xpe...ade je memember tweet yang nak jadik geng seekers wannabe kan...hik3...kalo korang dapat snap pic or even better, video figure cik ponti tu...mmg aku ciom pipi korang la...errmmm...tengok la kalo aku puas hati dengan keje korang kan...hik3























caaak...!!!!


 aku sendiri da tatuuuit nak bukak blog sendiri der....


ok tu je...bai!

Rabuday is Baskinday...!

arini kan hari rabu...so pink day for baskin la kan...tapi malangnye pic ni minggu lepas punye...aku je yang lembap sangat nak post entry...biar la...asalkan aku bagitau korang gak aku gi makan baskin on pink day special...wednesday laa...hik2...1st time kot makan eskem baskin nih....bole tahan la mahai die even ade promotion on Rabuday kan...(aku bukan org senang ok)....tapi atleast bole la nak merase...sebulan skali pon oke waat...kan...kan...hik2..the point is....aku kuar dengan iqah n akiss semate2 untuk cuci mate tengok ade sorang cowok nih...die sangat lah tiuuut....tapi sayang ar, aku xdapat nak snap pic die...so tanak typing pepanjang...huh....majok!
mine..MYR22.80 okeh...kopak mak,nyah....!

from top clock-wise : iqah punye, min n akiss punye...
 sedap lagi tuti-puti kot....hik!



ok tu je...bai!

cookies tomei

 aritu jenjalan dengan maknam2 kat bangi...
ternampak cookies nih...
nampak macam sedap, tapi hati ckp xsedap la weh....
so xbeli la...
lagipon macam xmasuk akal la harge...
1bekas nih MYR5.90...mahai la kot...xmoh....
tapi snap gak sebab ianye 
KIUUUT!

cookies cocktail...

nampak macam sedap tapi xsedap kot...

 kalo muffin or kek tecit wat camni mesti sedap kan...?
tapi ade ke?
huk3...
craving for cakes n muffins...nyum2


ok tu je...bai!

testing snap macro style gune fon je...

ni aku blaja dari suka suki syasya ni la...
die snap macam ok je kan gune fon...
baru tahun ni la akak nak cube dek...hak2...jahat aku dowh...
takpe la...asalkan aku try gak kan...
disebabkan mende ni testing2 je, so ade 4 pic je...

1 : ni bekas sellotape Unit Logistik & Keselamatan....

2 : ni bekas sellotape Unit Logistik & Keselamatan....

3 : cactus kat PC Zura Unit Pengurusan

4 : cactus kat PC Zura Unit Pengurusan

 sume gamba-gamba tersebut TIDAK diedit ye...

DIULANG!

TIDAK DIEDIT 

agak2 ok kot kalo jadi 

1st girl photographer using mobile-phone kan...

ok what...!



ok tu je...bai! 

pemakanan cekelak hari ini...

 hari hari makan cekelak....

ini adalah cekelak durian yang didatangkan dari  langkawi
cekelak menjadi idaman si pemakan cekelak tegar yg tgh taip nih...
cubaan pertama...sedap nok...!

dalam cekelak ade rice-chips...dapdap...
lesap tanpa meninggalkan kesan....
sekian cerpen cekelak saya pada hari ini..
sekian, terima kasih...









ok tu je...bai!

nak fowog nih!!!!!

sape punye ni..!
yang aku tau parking kat B2...
kete Gen-2 kelabu..
no plate....aku lupe...
depan pintu tempat parking lif tengah...!

alololo...nomei2 melepet situ ha....

 bernafsu aku tengok mende ni la...
bernafsu nak curik or nak beli gak...!

mencik!


ok tu je...bai!

bersabar makan kat Restoran Saba....

hari ni hari efektif aku sebab aku ade keje sket nak wat...kalo tak, melangut je tengok video-clips kan...so arini busy sket...slalu tengok jam, baru pkl 8.30am...yoleh lagi, baru pkl 9.15am...arini, pandang jam je dah pkl 12.05pm...gile seh...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
back to the story.....
tetibe je ade insan yang pemurah ni mesej aku ajak kuar makan...
die 'open-table'..get it?!...
amin tinggi aku weh...
dah la dwet kne catu skang...
rezki plak melimpah2 kan...
alhamdulillah....

banyak2 la bersabar ye sume2....

barbican rasberry untuk ana laa...
barbican syirab sya'ir tuuuut...btol?
ya alei...ya alei...syukran...syukran....
xyah tgk ayam sangat...ko tengok nasik tu...fanjaaan lah..!
stengah jam der...setel....
lepas makan nasik nih, tibe2 je nak tercakap stail arab lahh...
ya habibii...ya habab**.......ahaah...no no noo...
jangan mensyarut lah..
berdosa lah...
perut pun suda kinyan...
mata pon suda berat...
macam mana mau kirja..?!
sudah malas lah..
unta fadang fasir fun takda malas macam ente lah...
hik2...

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

UCAPAN SKET....
time kasih saya ucapkan kepada insan tersebut yang sangat2lah bermurah hati dengan kawan2 beliau...semoga rezeki beliau bertambah dan melimpah ruah lagi...aminn....anda telah menjadikan saya insan terpilih untuk makan skali dengan pegawai2 unit anda...time kasih la sangat2 ye...


mate da macam mata unta la...kuyu sajaa...


~~~~~~~~~~~~~~~~


ok tu je...bai!

Si Penyimbah Asid Durjana

 tengok entry post aku ni pon mesti ade yang mengeluh kan...!?ye la...rasenye dah ramai bloggers2 fomfan n lakis da wat entry nih untuk mengingatkan rakan2 sume...so tak salah la aku nak ingatkan kat kawan2 aku gak kan...aku sayang korang weh..korang je yang tak tau...ececeee...poyos dowh...
anyway, aku teringat nak wat entry ni pon sebab pagi2 tadi dah terbace entry kak syima syaz...gamba pon aku cilok kat die...(sorry kak...nk royalty ke..!?hik3) 
kat twitter aku ade post mende nih:-

Attention! Message from IPD Tun Razak, 
motor suspek simbah asid, dapat dikesan. 
honda ex5 WPV 4963. 
please be alert & share this to all. 
Thanks.

mesej ni pon aku dapat dari membe2 bbm...tak tau la kan betul ke tak...tapi for sure la aku ni memang pecaye weh...dah la aku dok kl..takuit da nak jenjalan sensorang skang...kne jenjalan reramai....tu pon skang da takuuit tengok orang nek moto...

Si Lahanat
 ni la muke tukang simbah asid tu...
macam keturunan hindu pon ade...
 so pasnih, bebaek la jenjalan dalam KL ok nyah...
tu la korang tu cun sangat kot...
tu yang die nk simbah dengan asid tu...
tapi kes2 cmni nampak sangat la die ni dendam dengan fomfan kan...
tapi xyah la nak simbah sume fomfan dengan asid...
kang kalo dah sume fomfan burok kang, ko lak yang nyesal xde awek cun... ...kan..kan...
bole memaen lak aku kan...cait...
skang mamat ni kat KL...
aritu membe aku ade cakap 
"mamat ni takkan datang JB punye"(sebab membe aku ni dok JB)
aku ckp la blek kat die, 
"ko jgn boyer..jgn ckp besar..kang..aar..." 
aku xnk la cakap lelebih kan..
kang jadik kang..
kawan aku gak..model baju pengantin lak tu...
huk3
Ya Allah, semoga insan ini dihadapkan ke muka pengadilan dan kami seluruh hamba-Mu berlindung kepada-Mu, ya Allah...amin...




ok tu je...bai!

cekelak from mommy blogger : kak jue

aritu kak jue baru gi langkawi and dengan sangat bermurah hati telah membelikan maknam2 adiah cekelet sorang satu kotak...
....bestnyeee....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
masalahnye skang dah 2minggu berlalu..
terase sayang gile nak makan...
korang kne paham....
nak gi langkawi tu memang 9 ke 10 tahun skali la nak gi kan....
so bile dapat cekelak yang orang bagi dari LANGKAWI lak tuh, sangat la tanak abeskan weh...
tapi kne abeskan gak la kot...
kang bkulat lak...
huw0oo...
meh aku bagi korang jamu mate sket...
sket je ea!!






ce teke...ce teke...
bape banyak cekelak yang aku da makan stakat ni....?!
sape btol aku bagi adiah 1ketul cekelak DAIM...ngeh2....



ok tu je...bai! 

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails