yeke nih..?!

 idonbelibit....!

super junior...!!!


ok tu je...bai!

fesyen merepek

 tadi bekpes dengan kak jue, dayah n iqah...
makan kueh je pagi nih sebab tengahari nak bantai durian...
back to the story....
lepas abes makan tadi borak2 la dengan maknam2 nih....
sambil2 tu aku bace majalah WANITA...
skali ternampak ade satu iklan pelansingan badan nih...
xcaye meh tengok nih...
merepek tahap dewa hanuman.....

nak tunjuk betis da xde selulit kot!?
time ko gemuk ko tutup aurat...
siap jubah kaler merah lagik...(kalo korang prasan kat pic belakang tu..)
bile ko dah kurus nih. tengok tu....
ko da la hijab, pastu pakai short-dress lak kan...
dah macam indon je aku tengok...
agak2 la weh...
kak jue cakap maybe orang yang nak wat iklan ni yang suruh die pakai baju camtu sebab nak tunjuk kemujaraban produk die....
kapir laknat ke ape yang suruh tu? aku lak yang malu bile tengok gamba camnih... da kne bayar juta2 ke ape la tu kot....
alhamdulillah setakat nih, kawan2 yang aku kenal sume hijab and aurat dorang okeh...
jangan la korang pakai camni weh..
kalo aku jumpe mau aku sembur je korang nanti....



p/s : semoga Tuhan bukak hati aku lak untuk pakai hijab...
yang baik sume datang daripada-Nya...
yang buruk sume datang dari hamba-Nya...

ok tu je...bai!

buku memaen aka PLAYBOOK

ni minggu lepas punye cite...
saje la menjalan2 kan diri dengan maknam2 sume kan....
jenjalan la kat Mines...saje nak gi tukar my bb punye inti dalam...
kasik o6 sama dia...hak2...
skali xboleh lak an....
sentaphatimaknak...!
tapi on the same time, ternampak la suatu mende yang sangat la menggoda dan men'stim'kan jiwa ragaku....
syuwaaap...syuwaaap...

aku nampak

BB PLAYBOOK

OOOMAAAGAAAD...!!!!

da ade kuar kat mesia ropanye...
aku pon menggatalkan diri la test-drive jap...
perh...
memang gempak la...
1 je kureng...
xleh masuk sim kad....
kne lepak tempat ade wifi je...
yang laen sume dah ok dah...
maknam2 ni lak dah bakar2 aku sroh beli...
aduuuh...
sangat tergoda dengan keseksian beliau tu
[merujuk kepada PLAYBOOK okeh!]
tengok la ade rezeki nanti, aku amek gak mende tuh...
sabar nad....sabar ye....
meh tengok laybook yang aku test-drive nih....
[sabar lagik...]

test-drive lagi...xleh delete okeh...abes la aku der...

owh...kotak BB Playbook yang hensem

mak sempat chatting lagi nyah...kelaaas....

i loooiiikeee it....

nampak tu..profile sape tuhh...?!

ya, Allah, limpahkan lah  rezeki-Mu kepada hamba-Mu ini untuk aku memiliki
wahai En. Blackberry Playbook yang hensem....amin


ok tu je...bai! 

mama gi umrah

sedihnye aku...tadi saje la godek2 memory fon...terjumpe lak pic2 nih...baru ingat aku ade snap time mama gi umrah isnin lepas...sedih lak weh...huk3
i can't say a word...just hoping they arrive safely and had a great umrah...amin...i miss u mama....!

that's my mom in white hijab...

dorang baru lepas check-in...tetibe da jauh je ha...

tu maklong, acik n alang....

my moms is not going to be around for 2 weeks...on 7th of may she'll depart from Bahrain... 
will be there mama...alang...acik...n maklong...

ok tu je...bai!

port baek...!

semalam before kitorang gi makan kat SUBWAY, kitorang jenjalan rounding2 Giant tu tau....
round same floor dgn subway tu je la...
sebab memasing sebenarnye memang dah tahap beruang kutub punye lapar....
tengah jenjalan tu ternampak port best lak akn...
and guess la sape yang dengan pantas dan cargasnye gi kat kaunter tempat tu....

ce teka...ce teka...?!
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
itew merupakan cik akiss...pic xlawa sbb gune fon jer....

ye betol....100 markah untuk anda....
cik Akiss kite...

p/s : sile datang ke kaunter label tulen kpdnkk untuk mendapatkan hadiah anda...sekian...



ok tu je...bai!

do-do-dominos

arini gi lunch dengan mama dayah je...
maknam2 laen sume ade hal memasing...
so xbole la nak repeat makan  SUBWAY macam semalam an...
hik3...xpe2...
arini masih lagi gi makan tempat yang best...
ekceli dah lame gak xmakan pizza domino...
sket punye jauh gi makan sampai bangi tadi...
padahal presint 9 pon ade domino kan...
saje nak jenjalan jejaoh...
suke ati la...hoh...
pic xbanyak sebab perut da bising lapau...
so selamat lah kamu wahai pizza domino...!

lazak-nya...hik3...

makan b2 okeh...ok lettew....
kepada meke2 yang jeles, nanti kite repeat okeh...
sekian dari saya di tempat kejadian....


ok tu je...bai!

Meeting terkejut or mengejut?

macam siot je kn...baru je dok tempat da sebok2 panggil masuk meeting....meeting dengan bos2 lak tu...ko senang la cakap sebab da tentu2 ko tu bos...ko nak seret aku skali and buat sume orang pandang aku ni macam BOS WANNABE lak kang...siot la...aku bukan PTPO nak catat minit mesyuarat!gile ke ape...ape je aku nak wat dalam bilik meeting ni? Meeting SOP mane ade budak2 kuli yang buat...kang kalo aku da bagi idea2 bernas aku kang, bukang korang (bos2 ni) nak ikot pon....what did u expect....memang la...dah aku kuli....idea2 kuli kan xsegenius kepale hotak ko, bos! Tension la aku.....

Sekian dari Bilik Mesyuarat Berlian...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

subway weh!

semalam aku gi luncheon break lagi dengan maknam2 vouge-de-vase....
pegi equene park je...
betol ke aku eja nih? mapuh mu la...hak3...
sebenarnye memang dah plan nak gi makan luar semalam....
tibe2 ade idea bernas dari salah seorang maknam yang ade...
 ~~~~~~
" kite gi makan SUBWAY nak x weh?"
 ~~~~~~
dengan pantas lagi 3orang makanan mengangguk2 kan kepala mereka...
aku selaku driver aritu, dengan pantas men'drive'kan diri membawa mereka2 gi Giant Equene Park....
so we had our lunch there at SUBWAY...
iqah and kak jue first time makan kat situ...gempak la kan...
siap buat tutorial lagi kat dorang untuk amek lelauk yang ade...
kelas mak nok.....
nom...nom...nom....

akiss yang maha lapar...terus ngapngap je.....

nik awok punye..sparuh udah le....

ni iqah punye....wheat-bread okeh...diet2...!

kak jue punye...parmesan cheese bread...dap...dap...
ni akiss punye yang berjaya di cover gegetan kepalarannya ituh....hik3


p/s : kepada kak ana_lyana, nanti kite repeat okeh....!


ok tu je...bai!

moody

hari ni ala2 xde mood gitu...
tapi still nak typing gak kat blog...
suke ati la kan...
xtau la nape...
tapi tadi makan dengan dayah sume ok je...
bile dah dok kat tempat ni je aku moody...
nape ntah...
makin lame dok makin tension lak...
pehal ntah pepagi nih....
hantu ape yg da lekat dengan aku arinih....
syuuuh la weh....

ok tu je...bai!

arini punye cite....

 selepas "aktiviti mengunyah sampai mengah" dengan budak2 opis so teruskan keje yang ade la kan....
tapi.....
harini ni je la keje aku.....
so....!?
^
^
^
^
^
^
^
maen game itek...

bace scary-merry kat blog kak peejburhan

suke ati aku la...da aku xde keje...
nape?
jeles letew...!


hik2

ok tu je...bai!

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails