tutti fruity time...!

semalam, kak jue n kak ratna telahkidnap aku untuk gi lunch...bese ar...hari jumaat kot...lame sket nak rehat kan...muahahahaaa...tapi disebabkan masing2 da makan nasik lemak yang disponsor oleh kak ieza, so kitorang kne makan mende simple...so same la dengan tajuk entry, TUTTI FRUITY....
 so off to bangi...malas nak cite banyak...korang tengok je gamba sambil melehkan air liur okeh...ahaks...!!

akhirnye jumpe tutti fruity selepas 1jam mencarik..hampess...!

baru nak blaja makan kat sini...1st time nih weh...! budak itu sangat comel!

pulas kak ratna..pulas sampai lebam!

aku memang sngaje kedengki wat extra large pic..muahahaaa

kak ratna mendekorate tutti fruity nye...sedapp....!!

decoration aku...ooh marshmallow kuh...!!

decoration kak ratna...terbaek weh.....!!!!

our decoration...hamek ko...aku punye paling murah kot...hahahahahaaa

makan sambil bceloteh perkara biase....

macro...macro...muahahahahaaaa

sekelip mate je okeh.....sedappp...!!!!

aku n kak jue da setel...kak ratna je xabes2 lagik....

akhirnye sume da setel....

ok tu je...bai!


aku kena sakat

ni jadik pagi tadi...agak kurang ajar la sape yang nak kenekan aku arini tau...dah la ade keje...sampai ati korang wat kat aku camni kan...dah la aku kne wat keje laa tu gak..[cakap utara la daah..] pastu kne lak camni kan...agak kuang ajar sape yang kenekan aku ni tau...kalo aku dapat la orang ni...aku luku2 kpale die...jentik2 jari2 gatal tu....

nampak tak...camne aku xhangin pagi2 nih...?!


tengok!? satu hal lak aku nak kene bukak sesatu kan....!
kepada insan yang suke betol nyakat aku ni, udah2 le oi...kang aku sakat korang blek kang...jangan memaen dengan aku...!

ok tu je...bai!

Taman Rimba P15

aku slalu terlambat nak post entry tau...sori la korang...tak sengaje...sangat la busy dengan schedule yang ade...
so anyway, cite ni pon hal minggu lepas...aku ikot abang2 unit aku nak gi bekpes kat gate 1...abes bekpes, abang2 ni ternampak signboard Taman Rimba P15...kan kalo korang gi gate 1 tu memang lalu presint 15...siap salah2 jalan lagi....suhaizi kate kalo sesat xjaoh mane pon..paling jauh pon tembus kat selayang je...potak die...hahahaa...xpuas ati lagi, siap turun gi tengok map lagi...gadoh lak tuh...trase macam nak hantuk je kpale 2 2 ekoq nih...


tu nak start btumbuk la tu....
pasnih dorang kate nak men beskal kat taman rimba nih...ntah iye2 je tu...tengok bukit kat situ boleh tahan gak curamnye....ntah2 tolak beskal je nanti..hahahahaaa

ok tu je...bai!

Akiss and the Ayam...[A&A]

mende ni jadi minggu lepas...aku seyesli terlupe pasal mende nih n gamba nih skalik...so aku baru je lepas godek2 pic dalam fon nih and terjumpe la pic sengal nih...
dah la time nih sume jadi gangster paradise...hahahaa...siap kawan si akiss iaitu si aket yang bawak kitorang gi mane ntah...berbukit2 kitorg redah...naseb baek siang..kalo malam..?acane...?! seram banget deh....

on the wat nak gi makan tu, aku, akiss, tiqah n kak sal naek satu kete...naek kete tiqah...and dalam kete si tiqah ni ade sekor ayam yang bongok...[bole wat stetmen cmni..?!] ayam tu sangat la annoying bunyiknye weh...akiss ade amek video bunyik ayam tuh....kalo korang dengar memang la sangat la annoying la nyah 0oii...!

tapi even bunyik ayam tu camtu, kitorang gelak sampai kuar air mate weh...seyes wa cakap sama lu...

akiss n ayam kesayangan nye puwn...!
  akis cakap die geli nak pegang menatang nih..tapi aku rase die yang paling banyak maen mende tuh...sket2 nanti berbunyik je...mengom akiss...tapi geli2...tapi nak gak sakat ayam tuh...babap tangan tu kang...!

ok tu je...bai!

Lawatan Ke Hospital Putrajaya...

semalam jam 12.00pm, aku n kak jue nak gi melawat anak kawan kak jue, kak ana. sepatutnye cik gyena pon nak follow...tapi die ade keje kot...so xdapat nk hhikot kitorang...berdue je la gamaknye ye!...anak  kak ana ni sakit...xpasti la ape sakit die but something to do with his lung....sayu gile bile aku tengok budak umur setahun lebih sakit camtuh....xpe la...ade hikmah sume ni kan...Tuhan tu Maha Pemurah lagi Maha Mengasihi kan...

nyenyak dani tido...sampai bdengkur nok..!!hik3
aku nak snap pic kaki die sbenarnye..tapi before air mate ni meleleh2, baek xyah..mane taknye...ade 3 or 4 kesan kene cucuk jarum untuk sampel darah n masuk ubat...kesian weh...kalo aku la, nak amek sampel darah kat jari pon rase nk nanges, ni kan pulak baby nih weh...huk3...
[aku ckp KALAU aku la kan...hik2]

dengan lawatan ini maka aku bertemu la dengan kak ana yang xsempat lak aku nak snap pic dengan die....kak jue pon same...
"knape la kite xamek gamba same2 tadi ek fana?"
kak jue cakap kat aku...sebenarnye tadi kak ana xpakai tudung...takut la tersentuh mana2 sensitivity ke kan...xpe kak jue n kak ana..nanti kite jumpe lagi, ai snap pic uolls manyak2 noh...heheheheee...

ini sebenarnye yang aku nk HIGHLIGHT kan...tengok betul2...name sape tu..?!hahahahaa
ekceli amek pic name tuh sebab macam tak caye ade gak name FARHANA jadi doktor kan..?! DR. FARHANA....hehehee...gahnye rase...[even bukan aku pon...hik!]...
saye selaku seorang yang sama nama dengan doktor itu berasa sangat berbangga dan terharu...
ececee....pic siling tu sebenarnye saje je amek sebab aku rase cantek lak...kalo ade kat dalam bilik aku kan best....terase macam dok dalam wad kanak2 lak kang bile nak tido...hahahahahaaa

kak jue tersnap ape ntah... n tengok tu...mayat pon ade rumah okeh!
dah la sampai2 hospital tu, tros parking kat belakang...aku dah perasan dah ade umah mayat kat belakang kete aku...pelik gak...takkan kak jue tak nampak kan...tapi kene la blagak macho n konfiden tanpe rase takutnye so aku pon buat dek je la...turun je kete, kak jue pon dengan konfiden dan megahnye jalan terus ke arah rumah mayat tersebut...pastu die bole stop lak kat depan bangunan tu sambil cakap
"mane lak jalan masuk hospital nih?"
aku dalam hati, kak jue ni biar betul..takkan nak masuk ikot umah mayat weh...sereeem mak, nook..!pastu rupenye kak kjue mengalami kelupaan semetara...hahahahaa....jalan masuk sebelah sane la....aku dah la pkai jaket...sejuk tapi bpeluh2...kuar peluh jantan mak, nyah...!hahahahaaa

endingnye semalam is LUNCHEON lah kan...perut da sebok maen lagu AnnaRafali gamaknye....so kene la makan....straight away pegi Alamanda

jangan tanye pic sebelum insiden ini...!xsempat nk snap okeh...berdesup je mamam...!
so selamat la kepada kak ana n kak jue n gyena n diri ku...amin....

dah..tu je...bai!


 

telor weh...telor..

ni cite pagi tadi punye kes...aku gi makan dengan atiqah kat opis imigresen...bese laorang masuk WP1 kan...so makanla luar bangunan opis sendiri...hik2...
nak dijadikan cite, terserempak la dengan en. Aminuddin....pastu die tegur aku...n die tunjuk aku telur....ahaaa....jangan salah anggap ye....die tunjuk kat aku telur goreng kat depan mate kitorang....
en. amin : cube tengok telur tuh..
aku : haah...mane satu?
en. amin : tuuu...[sambil tunjuk gamba kat bawah nih...]

ce teka...ape yang dimaksudkan oleh en. amin tadi?!
aku : oowh...luar biase telor kuning ade 2 ek..?!
en. amin : [sengeh je tengok aku...]

sengal je kan...tp betol la...miracle weh....sape la yang pilih telor goreng tu agaknye...mesti die ade "ong" ma ini hari....
{kurafat!]

tu je...bai...!

ah-dih-'ah[sebut lelaju!]

macam yang korang tau la...aku baru tukar unit kan...time tu pegawai2 ex-unit aku ade buat farewell function...kecil2an je...kat bilik mesyuarat lak tuh...ok la kan..atleast ade...and aku dapat hadiah dari dorang...suke la sume2 yang diraikan tu...termasuk la kak jue sume pon dapat hadiah farewell...majlis berlangsung dalam 1jam gak la...so n so abes, aku pon sorok la hadiah aku kat bawah drawer....seyesli arini baru aku teringat pasal hadiah tu...da sebulan da mende tu kat drawer aku weh....[gile lame aku sorok]..
so bile da nampak hadiah tu, ditambah lak dengan perasaan ingin tahu yang meluap2, so aku pon dengan rakusnye bukak la hadiah tu....jeng...jeng...jeng.....
rakus tak? rakus tak..?

alaaa....hadiah ni memang kne stepet kat aku weh...nampak je isi dalam sarung[oops] tu, tros macam kene panah petir, "nadia, rajin2 la kemas cadar katil lepas bagon tido..sekian".....ayark!...xpe...xpe...atleast dapat cadar n sarung bantal baru...so baek,saye akan lebih rajin pasni.....hik2

tengok tu...cadar serbaguna...!!!
terima kasih saye ucapkan kepada Kak Noor Len, En. Ganda, En. Naim, En Zaid, Cik Atma, Pn, Fariza, Pn. Ayu and sume tuan2 n puan2 yang datang aritu la...ramai kot....hik2



p/s : pasni agak2 kalo tukar unit lagi, dapat hadiah lagi dok?!hik3

sekian, selamat babai...!

mumi...mami....its a MUMMY!

takot tak...takot tak..? hik2...saje je tuh...aku dapat email from a fren yang memang rajin nak post something cmni kat aku...hingat aku ni brani sgat kot...puuih...hik2...tapi sebenarnye mende ni die send untuk tatapan aku n rezeki korang gak dapat bace entry aku kali nih kan...hik2...here goes....

EXHIBITION CAPUNCHIN MUMMIES IN SICILY

We'll tell you about the catacombs and warn once - not a sight for the faint of heart
In facts, the Capuchins - a religious order, began its existence in the Middle Ages Starting with XVI-th century, under the monastery. This was due to a large number of members of the monastic order and the need for a spacious cemetery. It all started with crypt of the church (a place for the relics in each temple) and then the monks began to dig the tunnels, where the dead were located. 
A century later, the monks noticed that the soil and air in the catacombs have-balsamic properties. Then, besides the monks in the catacombs were buried and just the rich patrons of the Order. The last person who posted here was Rosalia Lombardo (this happened in 1920). The girl remained almost perfect (see this photos)














scary kan..?! pape pon they dead da pon...so....xyah la nak takot sangat...ececeee....
sekian, selamat babai...!

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails