AJL 25 yang surprisingly unexpected


hai readers..
semalam kan antara peristiwa or lagi best kalo aku bahasekan as fenomena terbaek yang jadi kat Malaysia la kan...ofkos la sebab Anugerah Juara Lagu Ke-25...memamg tahun ni sume contestant hebat2 belake la nyah...yang penting my superman masuk gak finalis tahun nih...2 lagu lagi tu nok...ahaks..!suke ai nyah...heheheheee so semalam aku sempat la drift kete dari putrajaya terus ke segambut sebab xnk miss tengok AJL ni la...harap2 xde saman ekor follow ai balek umah semalam...

so sume finalis pon nyanyi dengan bestnye...meh le kite komen sume finalis2 kali ni oke..!
PERHATIAN: susunan artis xikot time dorang nyanyi semalam tau...sbb aku xingat...lalalalaaa
(ni hanye suke2 n pada pendapat saye...kalo nk mencelah, sile lah..)

firstly is YUNA...die memag as we all know lah kan...memang steady la die nih...men piano je pon n pade aku sangat la sesuai dengan lagu 'cinta sempurna' yang sangat la slow n mendayu2 gitu...

secondly is TOMOK...suare die ok la...kalo x, xkan bole menang one in a million kan...tp persembahan die aku teringat kumpulan My Chemical Romance la...nape ek..? die xtiru kan...xkan...?xkan...?

 thirdly SHAHIR...die ni memang wat gempak la time AJL kali nih...bole bawak NASHA AZIZ tu...hot weh...tp slack satu je la...aku rase ade satu part tu, shahir terlupe lirik..xtau la kalo korang xprasan or aku je yg perasan kot...n most of all, SHAHIR KNE LEMPANG DGN NASHA... terbaaeeekkk....!!!

 fourthly is BUNKFACE...dorang ni macam biase la...macam wat gig2 je...tp ade la beze sket berbanding dengan gig2 biase kan...memang sangat sempoi....

 fifthly is FAIZAL TAHIR...lagu ni memang kite satu malaysia pon tau kan...persembahan norkhiriah dodoi anak dalam perot die n famili concept kali ni...sangat2 terharu bile tengok aziz satar naynyi n dancing2 dengan wife die...even die xhafal lirik lagu nih...heheheee...accepted oke...

 sixthly is FAIZAL TAHIR again...persembahan lagu ni la yang seyesly wat aku tergamam jap...bole FT ni nak wat magic with drowning himself  trying to take off the sweater...naseb baek la sempat weh...takot ade yang lemas lak kang...jenuh nk selamatkan die nanti...
 seventhly is A.P.I....aku xberape kenal sanagt group nih...tp bile Lan n Noh masuk so ok la...best gak lagu nih...just nape dorang kne pkai baju hitler..?nape xpakai baju askar wataniah je ke...PLKN je ke...heheheee...

 eightly is ADIRA....dis gojes chick mmg tomei la malam semalam...naek buai tinggi2 lagi...xgayat ke nok...tp aku rase kalo die nyanyi sebijik macam dalam cd mesti lagi best...meneran sangat sorenye tu...tp overall ok la...
ninths is HAFIZ af...the best vocal weh malam tu....xsangke la die bole menang sbb dalam otak memang pk BLACK je yang akan menang...tp good job for hafiz la...siap kne tembak lagi kat atas pentas tu..kelas nok...!

tenth is STACY....kalo da stacy tu memang lagu2 dance je la....suke tengok penari2 kental joget lagu nih...xde la penari2 lemah lembut mnari lagu memang hancus la....ala2 jepun gak tp penari macam berkungfu je....pening2...tp vokal stacy menten nok....!

eleventh is BLACK....sore die mmg terbaek la...dfah la lagu nih ade high-note...selambe je die tarik sore kan....salute spring la to you black....!

twelfth is MEET UNCLE HUSSAIN FT. BLACK...memang terbaek la lagu nih....black pon nyanyi dengan selambe nye even high note voice kan....rase macam tengok konsert pon ade....

thirteenth is HUJAN BAND....pada aku dorang mase tu macam terlalu rileks la....macam wat persembahan jom heboh biase je....tp aku rase ramai je yang suke dorang ni...aku pon suke gak ape...so..?!

and last but not least, ANNA RAFALI....our JUARA for the night....anna punye voice memang sangat2 la semput time nyanyi lagu nih...maybe die neves sbb ni pesttime die masuk AJL kan...n aku die ni akan jadi macam AIZAT af...inagt x?kan AJL lepas die menang...sorang2 gak naek pentas sbb sume2 pon die yang wat sorang2....syabas n tahniah la kat ANNA RAFALI...

by the way, aku masih berdukacita sebab lagu HANYUT by Faizal Tahir xmenang Juara Lagu....dissapointed....huk2...

sekian, selamat babai...

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails