Keteladanan 2 : Parkinson Disease

korang penah dengar pasal penyakit Parkinson tak? mesti korang tau kan..penyakit ni lebih kurang penyakit yang shake-your-body tu....hehehee...tapi bezanye shaking tangan je la... suke ati je kan wat intro salah camni...hehehee....kalo korang nak tau erti sebenar Parkinson Disease nih, klik kat link bawah nih...penyebab die pon ade dalam link tu

>> Penyakit_Parkinson

Credits to Google


nak di war2 kan kat sini is, penyakit ni xde kne mengene dengan perasaan takut terlampau okeh...! xkisah la kalo ade geng2 korang yang cakap contoh2 camni :-

1 : " macam kne Parkinson aku nak wat bungee-jump tu tadi!"
2 : " ko ni kne Parkinson ke ape...anjung tu baru menyalak je weh"
3 :  "kne Parkinson otometik aku kalo kne jadi MC majlis tu weh!"

tu sume auta je la...mne ade...tu sume tande2 geng ko tu takut la tu....tapi ade jenis orang yang tak pedulik weh...asalkan die bole lepas diri die kan..pedulik la orang laen ade hal penting laen ke...hal antara hidup dan mati ke...hal anak ade check-up ke...takkan sebab kene dok depan orang ramai bole jadi parkinson sampai terkoyak2 kertas yang dipegang tu kot...alasan yang budak sekolah pon jarang2 nak gune kan...kan...kan....

tu sume xmendatangkan hal pade die untuk melarikan diri dari menjadi mangsa aturan yang telah ditetapkan oleh pihak atasan okeh...wat je la...mende tu memang akan dihadapi oleh sume orang la...sampai bile nak lari2 nih...xpenat ke lari2...lagipon, kan kurus + HOT lak tu ...xkan nak lari2 lagi....hik


ok tu je...bai!

No comments:

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails