ape nih weh...!

papehal pon korang bace nih dlu..pastu baru komen entry saye okeh...?


 arini membaekkan diri dengan membaca online paper yang disediakan untuk mereka2 yang keje kat KPDNKK nih...ade satu tajuk yang betol2 wat aku SHOCK! gile ke ape wat camni..?topik2 camni memang sangat RACIST la weh...ape maksud die wat kenyataan nih, 

“Saya ingin menyatakan pada hari ini, kita boleh mengintegrasikan semua agama dan kaum kecuali Islam,”  

membeza2kan agama masyarakat dunia ke? tau la nakkan kemajuan tapi x tak perlu wat kenyataan camni...rasenye mesti korang pon kurang senang dengan phrase camni kan..?!lagi 1 phrase yang wat aku betul2 TERSEDAK is 

“Kita mempunyai jiran-jiran yang peramah? Sedarlah… Inilah yang melemahkan kita kerana kita merupakan orang yang gemar mencampuri urusan orang lain,” katanya yang mendakwa usaha Malaysia dan Indonesia untuk menjejaskan perniagaan pelabuhan Singapura.  

ape ni weh...! die anggap negara Malaysia and Indonesian musuh la..?! how dare he wrote this kind of phrase in his book..?! i don't know about u guys but me as a Malaysian, i am really2 mad....!

aku malas dah nk tunjukkan kemarahan diriku nih [ cewah ayat...!] tapi korang bace lah sendiri, n nilaikan lah sendiri okeh...akak tengah marah ni nok...!

korang bace kat sini, n komen la skalik okeh...


sekian, selamat babai

2 comments:

Salhah Suhot said...

mak pon marah nok!

nadia- said...

tu la pasal kak nik..geram....

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails