Restoran Saba Yang Sabar Je Laa

sambil2 baru sampai opis ni and sambil gumbira sebab bole dengar Era.fm kat opis ni, aku buat la satu entry basi ni... memang selalu terlambat buat entry... nape?! sebab saye mengaku saye seorang yang  
PEMALAS TAHAP DEWA!

so tak kisah la itu sume atleast korang masih sudi bace kan... sebab kite sume same... suke membaca... bukan mat saleh je yang suke membaca... orang Malaysia pon skang dah makin ramai yang suke membaca kan... so pegi la mam*** sama itu orang putih kan... we Malaysian are better whaat!

dah cukup lah merepak pepagi ni.. so skang pasal makan.. asyik pasal makan je kan.. camne la tak tembun aku nih..haish... tapi nak cite gak... my macik teringn nak makan kat restoran saba kat cyberjaya.. sebab dalam reramai family aku, die sorang je xpenah rase makan kat situ...sila rujuk link ini! 

 so my dad yang sangat baek nih pon banjer la kitorang sume makan kat situ... ingat tak aku penah makan kat situ gak sebelum nih... ni kira dah 2kali la makan kat Saba cyberjaya nih... tinggal nak dating dengan zeatanakal ni je yang belom reset lagi... hehehee... so memang sedap la makan kat sini... tapi remember lah blood pressure memasing bile dah makan kambing tu ok...

so kitorang gi dalam 15orang la sume... termasuk la yang keci besar lonjong tinggi sume lah... so memang panzang lah meja tu kan.. dengan riuh lagi... pedulik la kan.. standard la bawak budak2 kecik kan...so ayah order pinggan besau tu.. aku lupe la name die ape... tapi kalo xsalah la... Mandi Chicken.. sedap gile siot.. tapi maafla... gua makan sket je.. gua on diet maaa... rugiii... T_T

so makan amek mase dalam 20minit and sume setel... pastu mamat tu bagi kitorang free air teh pudina... alaa teh O je pon... just letak kedaung pudina dalam tu... so tadaaaaa.... jadi la teh pudina... aku suke tengok teko die.. tetomei sebab tecit je... kiut jew... ahaks! gewdiks!


pastu aku order kebab ayam instead of makan nasik.. (gua tengah trying hard not to makan nasik ok!) tapi xsedap.. so lagi skali aku kerugian di sitew! T_T roti pita die ok...lembut sedap tapi ayam die masin macam hell... gile ke nak makan camtuh... aku xabes pon tapi macam bese la... famili aku ni xsuke pembaziran makanan...so ade la gak yang sudi abeskan kebab ayam aku tu...
selesai!


aku tau korang mesti geram tengok gambar2 ni kan.. but the best part is the nasik la... ko beli 1pinggan makan 5orang tu.. peerh! meleleh wa cakap sama lu, bro!

p/s: gambar last is Amani lepas kenyang makan nasik!
muke nakal tunjuk idum...! geram! lempang kang nak!?

ok tu je...bai!

Instgram Wannabe

 testing je gune htc incredible-s sebab aku memang kedengki je dengai iphone ni.. harge dah la mahal mencanak... geram je... tapi dah ramai yang gune lak kan... lagi la aku kedengki weh... tunggu la nanti... btw, skang kan dah bsepah orang gune instgram kan.. so aku pon yang kedengki ni nak la jugak testing instagram kejadah ni... memang lawa la gamba die kan.. ala- ala 60's gitu... vintage nokk!... so this is the result without using Instagram







 macam instagram je gak kan..?! so why bother gotta have an iphone..!?
btw, blog aku, so muke aku la... takkan nak letak muke ko lak!? 
suke ati aku la kheeen...
kalo ada perasan, apakah kaler kuku ku ituuu...?!

p/s: entry nak pujuk diri sroh kumpul duit beli iphone lak pasni... konon... puuuih!



ok tu je...bai! 

Wordless Wednesday 2011

 terjumpe 3 piccas nih... so post kan je lah...






ok tu je...bai! 

Etude House Punye Pasal

 sebenarnye cite ni dah agak lame dan berkulat... tapi aku nak gak buat entry nih.. sebab rase terhutang dengan someone... so aku nak bayar hutang la ni kheeen.. dah macam akak jejari I x runcing laks... heheheee...bese la...memang best melaharrr ni... kheeen... suke aku nokk!

so here goes..
kitorang gi alamanda suatu hari tu, so si kukis ni cite la pasal ade sorang blogger yang muke sangat gojes sebab pakai barang etudehouse.com so aku and dayah pon dengan terkesimanye terserempak la dengan kedai Etude House kat Alamanda tu... poyo je terserempak kan padahal memang kedai tu terpacak kat situ dah 4tahun kot... kot la kan.. 
comel je kedai tu... betol!... so kitorang pon gi la kedai tu.. bapak la harge die kan... sangat mengeringkan wallet aku je weh... kategori mahal la gak... bagi aku la... tapi aku dapat gak satu lip-gloss yang gojes... dayah and kukis pon beli gak.. akak tu cakap gloss ni pakai sket je nanti die ikut darah ko.. jadi merah la... plus kilat2 lagi kan... aku amek kaler oren, akis amek kaler light-pink and dayah amek pinkish pink... nanti jangan tak dapat bezakan lak kaler kat bibiaq kitorang okeh noks-noks sume!
~~~~
akak etude : kalo adik pakai gloss ni, dah xyah pakai lipstick dah.
~~~~
so tanpa segan silunye memasing amek la kaler memasing... gojes kitorang nok mase tuh..pastu si akak yg kiut miut pakai skirt pendek kombang ni cakap ade diskaun tapi kalau....
akak etude : korang beli ni sume gune satu resit je kan..?! 
kalo tambah lagi RM10, korang bole dapat free-gift...
 ~~~~
so sebab dah terpengaruh ape yang akak tu cakap, kitorang pon tambah la duit and dapat la free give... masalahnye dalam kotak tu ade 4barang...
so dayah amek masker, akiss amek hand lotion, and aku amek facial wash + body wash...
~~~~
the result is soooooo best... memang best la pakai gloss ni... cantek kaler die bile dah kne kat biaq hang... cume kalo orang macam aku yang comot ni, memang agak xselesa lah sket sebab belengas la bibiaq den... so lidah gatai nak jejilat lak gloss tu kan... so ilang la... budak comot camni la...haish... T_T
~~~~
kami juge sempat beramah mesra di kedai Sasa kat Alamanda tuh... bukan nak beli perfume pon... gile ko mahal kot.. nak beli nail-polish je pon... dan kami mendapati bentuk botol nye yang sangat suwiiit... so aku beli la.. do you have a problem with that?! 
*angkat kenim lelaju dan buat muke kerek*



tangan helena la nih...
hasil tangkapan
mine!
kredit tu sasa
mungil.. not mongolian...
p/s : saye masih belum menggunakan 2 barang free itew.. dan masih berada di dalam kotak di rumah saye... agak2 dah lepas tarikh luput ke lom ek?! haish...!

ok tu je...bai!

Ku Kehilangan Mu

tajuk sadis je kan... sedih la tuh... ye la... maunye tak sedih tokk... aku ilang barang... bukan ilang jiwe or ilang akal la weh.... sibai btol... aku ilang mp3 kuh... tau tak mp3 tu mahal... ade lak yang berminat kan...! beli la sendiri... tapi maybe aku tanak la tetuduh orang amek kan... anggap je la kesilapan aku sendiri... careless wisperer la kate kau... tapi mende tu sentiase je aku bawak mane2 aku gi weh... sangat menderita tanpa mu wahai mp3 ku... so sesape yang ade terjumpe beliau, sile la pulangkan balek... sedih aku membawak sampai demam ok... mate bengkak nanes tapi takkan la aku nak tepek muke mate bengkak aku kat dalam entry ni bagi ko tengok lak kan... tapi seyesli sedih... mane la aku nak kumpul duit nak ganti blek weh... sedih... sedih sangat...






 selamat tinggal, baby pinky... RIP...
takde mood nak tulis pepanjang... 
heart-broken into peaces weh...
(T_T)



ok tu je...bai!

:: Got To Go by Najwa Mahiaddin ::


This time I'm gonna live my life
I ain't no stepford wife
No I ain't perfect
Gonna find somebody who's worth it
And no you ain't that person
Coz i caught you constantly flirtin'
With my best friend
(With my best friend)

So I guess I'll say goodbye
I'll find me another guy
Why (why why why)
You always makin' me
Cry (cry cry cry)

No I can't stand it
No you can't be my man
It don't matter who you are,
Even if you were a star
You've got to go
(Go go go go go go)
You've got to go
(Go go go go go go)

Read my lips I'm leavin'
And no no I ain't teasin'
This time it's for real
Gotta find you another girl
Coz this one sure ain't stayin
By the time you finish what you're sayin'
I'll be gone
I'll be gone

So I guess I'll say goodbye
I'll find me another guy
Why (why why why)
You always makin' me
Cry (cry cry cry)

No I can't stand it
No you can't be my man
It don't matter who you are,
Even if you were a star
You've got to go
(Go go go go go go)
You've got to go
(Go go go go go go)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sejak2 tengok AIM 18 aritu, aku memang makin obses dengan lagu nih weh... ekceli memang penah dengar lagu ni tapi xde la addicted sangat sampai macam sekarang kan...masuk opis je lagu ni yang aku nak dengar...lagu ni aje sampai dah siap hapal lirik die okeh...ker-laaas ko maria...

najwa is so talented la kot..mau taknye...dah belajar vokal jejauh sampai UK nun berapa lame dah kot kan...so dah balek Malaysia ni kene la tunjuk ape yang ko dah belajar kat sana...and i'm proudly gonna say that every effort yang ko buat gi blaja kat luar negara tu menjadi la kak...tahniah ye...

so tangan ni gatal2 la ak men'goggle'kan si kak najwa nih...so banyak la pic2 die yang pade aku syuuuwi-weeeet la kot...maybe sebab photographer yang pandai editing or memang ko gojes la kak najwa oi...sesuke ati je kan...bwahahahaaa







 credit to google for picc

she's really a doll...tetomei je for me la...xtau la korang kan...but i bet mesti korang pon cakap die tetomei gak...berani ko nak mengutuk2 anak tpm nih...ahaaaks!..but her talent is just great..and aku tak sabar nak dengar lagu laen yang bakal hit lagi la selain lagu ni and lagu Saaaaaaanyum with Altimet tu kan...heheheee



p/s : everytime lepas doa kat opis aku mesti pasang lagu Saaaanyum ni tau..ko bayang kan elok je 'amin, ya rabbal alamin' tu, terus sambung Saaaaanyum...ko tak tergolek terkujat ke der...?! to admin opis aku, please don't do this again..or people will suffer terkujat kat opis...sekian...


ok tu je...bai!


Utusan Malaysia Online - Forum

aku dah agak dah bile time KSu nak jumpe sume aritu...tapi malas la nak cakap pape kan...sebab ko as orang bawahan, memang dah tau ape yang ko akan hadap...so biar je la korang yang kat atas tu je yang buat...korang kan bagus sangat...like deeerr...

SILA BACE! ------------->>> Utusan Malaysia Online - Forum

ok tu je...bai!

:: Meja Ikea Yang Kejam ::

 kisah ni jadi before puasa tahun ni lagi...aku xtau mne aku letak gambar nih...ni la baru lak la nak kejumpe kan...so aku buat la post...read la ok!..

this raya, umah aku baru lepas renovate tau...sket je la pon kat area dapur...so ade la ruang besar sket kat umah tu...sebab umah aku ni slalu dapat kunjungan adik-beradik mama...so skang dah makin luas la sket...sket je...tapi selesa la kalo korang reramai datang pasnih...hik2...*credit to my mom n dad punye design*

nak dijadikan cite, my ayah yang cakap nak beli meja simple kat ikea...meja kecik pomboley la...tapi just nice untuk tetamu datang and dok makan sambil duduk bersila or bertimpuh melayu kat meja tuh...so off we go to Ikea, Mutiara Damansara.. ntah sejak bile ayah aku suke lak gi sini..agak2 la ayah ku oi...tetiap minggu ade kot...nak kate nak gi makan meatball tak halal konon kat ikea tu kot..tak gak...ntah...

so ade la dalam sejam lebih jenjalan cuci mate dalam ikea tuh and dapat la meja yang ayah nak...besar gak lah...mne ade keciknye puwn...tapi kne pasang sendiri la mende nih...dah macam nak maen Lego kat Legoland lak kan...hehehee...i loike...!!!

tapi masalahnye mende nih besar...so kete nampak je macam muat tapi........aku malas nak typing lagi...pepandai la korang tengok sume piccas nih....judge it on your own....

ikea yang x penah x ramai orang
nampak x ape masalah kitorang?!

ni adalah kedudukan asal...xde rotation pon!
look at my mom's posision! sian weh!






sian kat amoi...kne kuar kete cam tu...hahahaaa

same goes to my mom!

pasang jigsaw puzzle table

senang bai ituu!

so...kepada ayah ku yang dicintai, cube try test beli kete lagi besar sket kot...lori pick-up ke...hilux ke...Alphard ke...baby alphard pon jadi la yah...heheheeee 



ok tu je...bai!

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails