Boring Tapi ......

Ni hao bloggers & readers.....

Arini, ai ditugaskn untuk keje luar kawasan...alooohlaaa....abes la aku weh....kalo dlu, kne kuar untuk jage kursus...skang kne kuar wat keje yang kne dengan penjawatan ai lak...letih gak weh....dok langut je kalo operasi statik ni...ala2 jaga kedai pon ade...hahahaaa...uish....keje ikhlas ni....insya Allah....

Kalo sume da setel, dok je la tengok orang....penat mnunggu je la gamaknye..m,i yang sempat lagi nk taip blog nih....minum air da 2gelas....mau terkincit2 ni jap lagi kang....hahahaaa....

So bile keje kne ikhlas...kalo x memang rase boring la...penat la...hape la...tapi ade ai kesah ke nyah!lantak la...janji ai wat keje ai ok....sebenarnye, entry ni ditujukan khas untuk manusia2 yang xpuas hati dengan keje aku n kawan2 aku yang suke dengan keje kitorang....

Sekian, selamat babai.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bertukar Unit Baru....

 ni hao bloggers n readers....

semalam was the greatest day ever sebab....ai dapat surat pertukaran unit weh....suke nye aku tak terkire weh....ye la...lame da kot aku dok kat Unit Latihan ni...xmencabar langsung...tapi xdinafikan best la gak...bos nye je yang xbest...yang laen memang supperb la beb....jalan2 dok hotel kan...badan pon da makin tembun sbb makan sedap je everyday 6times meals...huhuuuu....terharu sungguh bile dapat surat arahan penukaran unit...

tapi ai kesian gak kat kawan ai sorang tuh...lagi lame dok unit latihan dari ai...tp die xdapat tukar unit lagi...xpe la mek, nanti akan diseru gak masuk unit laen...or better, tukar kementerian laen lak...! lagi la best kot....dapat kawan baru...suasane baru...n harap2 lebih baek dari tempat lame kan....aku akan sentiasa doakan yang terbaek untuk kau sebab aku tau ko baek...amin....insya Allah....

tadi gi la melawat kawasan kat "lokasi" baru kan...(ahaks...!) tengok kat unit tu xde orang pon...biar betol nih..masing2 memonteng ke or diorang ni mmg banyak wat keje operasi kat luar...?! but it turns out to be sorang tu cuti...sorang lagi ade bicara kat mahkamah...sorang lagi ai dunno la mne die gi... this is bad sebab ntah2 ai pon akan jadi cam die gak kot nanti...no no nooo...ai baek oke...BIG BOSS ade kat bilek die...tp macam busy je...so malas la ai nk kacau...xpe...biar dlu....tunggu je la sorang pegawai ni kemas2 tempat n barang2 die dlu...baru la ai masuk 'sarang' baru...hikhikhik.....

excited nye ai weh...sangat2...ai cite ai tukar unit kat sume orang...sume wat muke "happy for you" kat ai...thanks u guys...korang mmg paham penderitaan ku di unit lame kan....sbb tu la even korang suke perli2 'aku ni akan dok unit latihan sampai pencen' pon ai xkisah, nok...sebab ai tau, Tuhan tu Maha Adil n ai tetap akan bertukar unit laen n alhamdulillah unit yang ai masuk ni bakal menambah pengetahuan ai lagi...perrhh...ayat...!hehehee...biar la...ai suke ok...

tapi kan...xdapat la ai nk ejas2 kursus lagi untuk budak2 penguatkuasa ni lagi kan...sian korang...n sian gak kat ai sbb ai pulak kne jadi peserta skang...bukan Miss Urusetia lagi oke....hik2...so xyah...i repeat XPAYAH la u guys nk calling2 ai mntak nk bawak anak-bini la...anak-laki la...mak la..adek2 la...nk bilik sorang la....babai la itu sume ok...ai da xde kne mengene lagi oke....ai da free from all the BURDENS yang sangat2 memberi kesan dalam idop ai oke....alhamdulillah sangat2...bersyukur sangat2...
so welcome ME to the new world...insya allah everything will be OK....

sekian, selamat babai...


 

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails