semoga aku lebih sabar...

assalamualaikum n salam 1Malaysia to all...thousand apologize la guys....aku terpakse delete 1 of the post yg telah pon aku post...xtau la ade lak org yg masih xpuas hati kan...n ntah nape tibe2 Allah bagai bagi wahyu kat kau sroh delete post tuh...n aku tanpa pk pjg terus delete post tuh...aku malas nk carik psl dgn org n aku harapkan makhluk2 Allah itu sedar la diri...aku xde nk kacau idop orang pon kot...so xyah la nk masuk campur n worst try to make a scene here in my chat box...aku da ampunkan die...kal0 die ckp aku mcm talk to the mirror, xpe la...mmg aku rase kne hulur mate je bace ape yg korg tulis...xkan aku nk tadah tinge lak kan...aku lah yg salah tu...die mmg baek la kot...xpe...aku pon nk mntak maaf la kat die yg bernama NAJWA tuh...kalo ko nk ampun la..kalo xnk, aku nk wat cmne kn...bole je terima... bulan2 puase nih kne la byk2 bsabarkan...xkn nk jd mcm someguys yg lupe agame tuh kan...xpe la....after everything n anything that happens, AKU MINTAK MAAF n AKU MAAFKAN korg b2....semoga Allah mencucuri rahmat ke atas aku n korg b2>najwa n tetamu....amin.....sekian, wassalam....

p/s : aku harap aku dah tukar name jd PWINCESS ni xde la yg nk laser2 lak kan...tp kalo ade gak, aku maafkan korg n semoga Allah maafkan korang..amin...

2nd day berpuase...

Assalamualaikum n salam 1 Malaysia all bloggers....arini start la 2nd day kite berpuase...aku oke je mnjalani bulan pose nih...sbb dah prepare sminggu awal....aku pose mgu lpas straight ahead...sbb tu la ok je...arini pon aku harap aku n sume2 bloggers n umat Islam sedunia tabah menjalani ibadah nih....td pagi aku dgr radia KL.fm...ade la ceramah agama n motivasi sket...ustaz tu ckp, kalo kite ni dlm golongan org yg sakit for example org yg kne bersihkn darah kn, this group of people DIBOLEHKAN utk xberpuasa atas sbb kesihatan...mmg masuk n kuarn darah tu dah membatalkan puase org tuh...so die bole byar fidi'ah je which is, bagi sedekah secupak beras kpd org miskin...secupak tuh kne rujuk kat jabatan agama Islam la...s0,jgn la pakse diri utk bpuasa kalo ia akan memudaratkan diri sendiri...tp ni pon bukan la alasan utk korg2 yg nakal2 tu nk saje2 sakit...n 0ne more thing is, kalo kite derma darah tu, pose kite TIDAK BATAL...cume bile kite derma darah ni, akan melemahkan bdn kite n akan membuatkan kite lapar...s0, pandai2 la korang fikir2kan...ok, ch0w......wassalam....!


Salam Ramadhan

Salam semua...jarang sgt rasenye mem'blog'kn diri...tp skang da ade n0tepad s0 b0le la yn bl0h hr2....jap je dah masuk bnulan p0se kan...aku rase mcm baru je abes raye thn lepas....tp s0 far aku dah selamat ganti p0se aku mgu lps...last2 minit gak la...start la membebel mama kuss....tp akak berjaye abeskan ganti p0se thn lps ea ma....pasni aku akan rajin la pegi ikut mama n ayah gi terawih kat masjid firdaus tu....dlu kal0 umah arwah mak ade lg kat segambut, mesti ramai je yg smayg sesame kat masjid tu...skang da kurang la k0t...byk umah2 kat ctu yg da kne r0b0hkn...s0 thn ni aku xde la kampung kat KL...sedeh weyh...dlu slalu je maen bunge api n mercun kat umah tuh...skang sume da tgl kenangan...xde la bkumpul kat ctu lagi....umah tu la tempat aku membesar dlu....dr baby sampai la um0 aku 24thn.....tp nk wat cmne...aku n famili aku xde kuase utk halang pihak2 tertentu dr merobohkan umah tu....xpe...raye tetap raye kan...cume tempat je la yg berbeze....n tahun ni aku n famili beraye kat kg ayah at Jasin....sm0ge best la...bkn ape...sbb aku xde geng kat kg tu...buhsan weh...!

pape p0n...SELAMAT BERPUASA SUME...!



PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails