Layan Cite Tamil

 vannakam u olls....

arini, ai nak cite pasal cite tamil...and most of it is my fav HERO la...the name is VIJAY....ingat...VIJAY...ahaks...ai xtau la nyah nape la ai suke sangat tengok mamat ni belakon...he knows hoe to dance...he got the attitude...he got the style...tapi mmg xbole nk lawan SIVAJI THE BOSS la kan..tapi ai anggap vijay is the best..he is like a JUNIOR to rajnikanth...but more strength n young la kot...hehehe....


melalut lak nih...tadi cakap nk cite pasal cite tamil kan...ok here it is...the movie is called VETTAIKARAN meanings THE HUNTER...seyesli cite nih sangat la best sebab macam biase la...cite tamil nih memang akan citekan hal sebenar yang jadi kat negara dorang...gangsters, fraud, vibe, menteri jahat and all la kan...and as usual, ade HERO(vijay ai la...) akan menegakkan keadilan secara gangster gak...mesti la...xmo kalah oke...hik3...

 si comot,vijay

naseb baek cite nih show arini..kalo semalam, mau aku xtengok bola weh...hahahaaa....ni sejak2 mak ude aku la ni ajar sangat tengok cite tamil...tp memang cite tamil lagi best dari cite hindustan...memang xdinafikan la kan 2 2 movie ( hindustan n tamil) banyak je sangat nyanyi2 sambil golek2 kat padang but atleast cite tamil masih ade unsur2 kebaikan and xde la sampai nak gi jaoh2 untuk shooting kan...kalo cite hindustan tu, abes sume negara mat saleh dorang gi menari tengah2 jalan nuh...hehehee...

so the moral of the story is, layan la cite tamil...tapi jangan la layan cite tamil yang old skul tu..layan kalo ade Rajnikanth, Vijay..baru la best..kalo korang tengok cite tamil lame2 tu, korang memang akan menanggung view-polution la...hahahahaaaa...
sekian, selamat babai....




 

Boring Tapi ......

Ni hao bloggers & readers.....

Arini, ai ditugaskn untuk keje luar kawasan...alooohlaaa....abes la aku weh....kalo dlu, kne kuar untuk jage kursus...skang kne kuar wat keje yang kne dengan penjawatan ai lak...letih gak weh....dok langut je kalo operasi statik ni...ala2 jaga kedai pon ade...hahahaaa...uish....keje ikhlas ni....insya Allah....

Kalo sume da setel, dok je la tengok orang....penat mnunggu je la gamaknye..m,i yang sempat lagi nk taip blog nih....minum air da 2gelas....mau terkincit2 ni jap lagi kang....hahahaaa....

So bile keje kne ikhlas...kalo x memang rase boring la...penat la...hape la...tapi ade ai kesah ke nyah!lantak la...janji ai wat keje ai ok....sebenarnye, entry ni ditujukan khas untuk manusia2 yang xpuas hati dengan keje aku n kawan2 aku yang suke dengan keje kitorang....

Sekian, selamat babai.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bertukar Unit Baru....

 ni hao bloggers n readers....

semalam was the greatest day ever sebab....ai dapat surat pertukaran unit weh....suke nye aku tak terkire weh....ye la...lame da kot aku dok kat Unit Latihan ni...xmencabar langsung...tapi xdinafikan best la gak...bos nye je yang xbest...yang laen memang supperb la beb....jalan2 dok hotel kan...badan pon da makin tembun sbb makan sedap je everyday 6times meals...huhuuuu....terharu sungguh bile dapat surat arahan penukaran unit...

tapi ai kesian gak kat kawan ai sorang tuh...lagi lame dok unit latihan dari ai...tp die xdapat tukar unit lagi...xpe la mek, nanti akan diseru gak masuk unit laen...or better, tukar kementerian laen lak...! lagi la best kot....dapat kawan baru...suasane baru...n harap2 lebih baek dari tempat lame kan....aku akan sentiasa doakan yang terbaek untuk kau sebab aku tau ko baek...amin....insya Allah....

tadi gi la melawat kawasan kat "lokasi" baru kan...(ahaks...!) tengok kat unit tu xde orang pon...biar betol nih..masing2 memonteng ke or diorang ni mmg banyak wat keje operasi kat luar...?! but it turns out to be sorang tu cuti...sorang lagi ade bicara kat mahkamah...sorang lagi ai dunno la mne die gi... this is bad sebab ntah2 ai pon akan jadi cam die gak kot nanti...no no nooo...ai baek oke...BIG BOSS ade kat bilek die...tp macam busy je...so malas la ai nk kacau...xpe...biar dlu....tunggu je la sorang pegawai ni kemas2 tempat n barang2 die dlu...baru la ai masuk 'sarang' baru...hikhikhik.....

excited nye ai weh...sangat2...ai cite ai tukar unit kat sume orang...sume wat muke "happy for you" kat ai...thanks u guys...korang mmg paham penderitaan ku di unit lame kan....sbb tu la even korang suke perli2 'aku ni akan dok unit latihan sampai pencen' pon ai xkisah, nok...sebab ai tau, Tuhan tu Maha Adil n ai tetap akan bertukar unit laen n alhamdulillah unit yang ai masuk ni bakal menambah pengetahuan ai lagi...perrhh...ayat...!hehehee...biar la...ai suke ok...

tapi kan...xdapat la ai nk ejas2 kursus lagi untuk budak2 penguatkuasa ni lagi kan...sian korang...n sian gak kat ai sbb ai pulak kne jadi peserta skang...bukan Miss Urusetia lagi oke....hik2...so xyah...i repeat XPAYAH la u guys nk calling2 ai mntak nk bawak anak-bini la...anak-laki la...mak la..adek2 la...nk bilik sorang la....babai la itu sume ok...ai da xde kne mengene lagi oke....ai da free from all the BURDENS yang sangat2 memberi kesan dalam idop ai oke....alhamdulillah sangat2...bersyukur sangat2...
so welcome ME to the new world...insya allah everything will be OK....

sekian, selamat babai...


 

Arini....

Hai readers n bloggers....

Arini terasa amatlah boring....lepas tgk bdk2 kirana maen futsal td,ai n bdk kecik ni balek umah la...sambil2 bdk kecik tu penat sbb bwk kete,ai pon bersihkan la laman luar umah ai...al maklumlah...parent ai gi johor,berurut...ai sebagai org yang xdapat follow sebab.kne keje, buat la keje2 hoiuse-wife...ahak!xkuase mak,nok...tp ai buat gak ok...ai vakum 1 umah...mopping...cuci laman luar sebab ade kucing sape ntah datang n sepah2kan tempat makan kucing ai....naseb baek arini ai xde mode nak maki kucing tu kan...uish...xbaek la kan...lepas da setel sume,ai lapar lak,so tanpe segan silunye,ai pon masak la megi...tibe2 ade la bdk kecik tu tjage n mintak masak 2bungkus megi....siot je kan...ko da syok tido,pastu nak aku masakkan megi lak....belasah. kang...nseb baek la ai masih ber'mode' BAIK...ahaks!ai masakkan la...kang ade yang majok,tros xnk makan lak kan...malam ni nak gi makan kat umah Atoot Koby...dorang masak ayam masak lemak...tanpa rase malunye,teros nk datang umah dorang nak makan skali...esok pon ade program dengan Atoot n famili...nak tau program ape?nnt ai cite esok ok..!sekali dengan gamba skali ai bagi korang bace....ni pon typing gne bb so xde gamba nk post kat korang tengok..tomorrow,ai story more ok....muax2...

sekian, selamat babai!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

tangan gatal...tp berjaye...yeay...!

hai bloggers n readers....

arini disebabkan xde keje nk wat, so tangan yang gatal ini maen la game..lagi pon bos xde kan..so , aku la bos, nok..! hehehee... sambil2 dah abes maen game tuh, tangan gatal ni pon try la tutorial cik gyena pasal blogging using blackberry tuh...so try la kan...1stly xdpt..ntah mende aku tekan ntah...fail je...sakit je ati...2ndly aku try la lagi...panjang weh entry yang aku da siap taip...lenguh2 jari mak, nok...xkuar gak...hampe seh...xpe...kali mmg aku nekad nk try lastly la...kalo xdapat gak mmg aku call gyena tnye blek...3rdly time...sambil mulut terkumat-kamit bace bismillah n al-fatihah....skali berjaya gak....xsangke la...ntah ape silap yg 2 kali aku try tuh...skang da kuar dah testing2 tu....hik3....shuke2 hati.....so pasni kalo aggak2 tgh bosan nk tunggu org ke...bos xde ke...tenet xde ke...lappy xde ke...bole la gune BB je...ahaks...i loike it...

sekian...selamat babai...


1st Entry Via BB

Testing....Testing...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jason Derulo - KALAU...heheee

hai all bloggers..

mesti korang pelik kan nape la aku nih boleh lak nak letak video nih...sebab arini je ai da dengar lagu ni 8 kali kat hitz.fm.....sampai da naek hafal all the lyrics...hehehee...ekceli ai mmg suke Jason derulo nih...sore die n lagu die sangat2 memberi impak kat life ai ok....ade ke..?ade la kot...eh...suke ati la ade ke tak kan...heheheheheee...bile hitz.fm asyik la dok maenkan lagu nih kat radio, mak jadi lentok la nyahh...! suke lak aku dengar lagu nih...video die pon ok la...terbalik2 gitu kan...i loike...romantik abes...so enjoy la korang sambil2 tengok video nih ok...ekceli ni la 1st time aku upload video masuk blog, nok...ok la tu...korang bole la terhibur sket kan...hehehee...enjoy u olls....
babai...




tringat kat bdk2 sengal time poli dlu...


 assalamualaikum n salam 1Malaysia

hai k0rg sume...lamenye da xupdate blog nih...bsawang bagai da ha....hik3...tgh2 nk kemas sawang2 yg ade ni, tjumpe lak pic2 time blaja dlu....hik2...xsangke ade lg pic2 nih...klakar sungguh tgk muke sorg2...(that is includes me la kan....heheheeee) byk sgt kenangan dgn bdk2 DSB nih...3tahun lebih kan dok dgn korg...rindu korg sume...skang da rmai yg da kawen....alhamdulillah la...jodoh korang da sampai...buat sape2 yang belum tu, xpe...jodoh korang akan sampai jugak nnt...(this is includes myself la gak....LOL...) whatever it is...bile tgk pic korang sume nih, tibe2 je tsenyum sensorang depan pc nih....hik3...just miss u guys so much la kot.....ni la antara pictures2 yang aku jumpe dalam CD n PC n ade gak dalam FB budak2 nih...hik3....

ni time lawatan ke Pulau Pinang...memang gile scathing je la time nih kan...hik3

ni kat Perak...lawatan ke Muzium Kesultanan Melayu Perak...ye kot...macik pon da lupe la nok....hik2...tp memamg gempak la geng2 nih sume...heheheee

mamat tu name die DZUL IKRAM...sengal...k0 diri dpn tu je da cover 4-5 orang da tau tak...!
time ni lak kat Taman Negara Pahang...perh memang kaw2 kne calit kapur dengan budak2 team laen...tgk team aku memang team sengal...hik3...miss u guys...

ni wat site seing kat bandar Melaka...nak kne design Information Center kat tengah2 bandar Melaka...tgk la aku yg pakai baju merah suar putih tuh...tomei x...?heheee

tengok la my team....paling obviously changes is HUDA@ODA...hahahahahaaa...miss u gurl....

pic ni obviously la kat Johor kan...terang2 kat situ tulis Danga...so mesti la Danga Bay...heheheee...bkilatnye muke haku weh....!

ni time final year....follow budak2 junior champing...kitorang senior time nih...so giler pnyer senior....

ni la budak2 final year yang gile...n some of them is our junior...sori la aku lupe name korang2 yang junior nih....


da dpt mskkn tuit tuit..yeay!

Assalamualaikum n salam 1Malaysia sesume...!

akhirnye da b0le msskn twitter kat dalam blog-kuh-syg...hik3...sket punye lame la aku try nk upload mende nih...@akisfererro pon da bebuih la ngajar aku dr tweetdeck tp aku xdpt gak mskkn...geram jeh...r0pe2nye sbb aku punye twitter ti private...so mmg xkn kuar kat blog...s0 terpakse la x mem'private'kn twitter kuh ituh...so,


dengan rasminye, saye telah berjaya dengan jayanye mendownlod n mengupload tweetdeck ke dalam blog fanadyalicious kuh ini...sekian harap maklum dan dengan hati yang happynye, babai...!


Ketibaan Mr. Rizq Aydeen (PART 2)

assalamualaikum & salam 1Malaysia u olls....

continuing with cerite keluaran lepas (Ketibaan Mr. Rizq Aydeen Part 1)

maksu ekceli adalah wife pacikku yg last(acu..)dorg ni mmg expecting for bby boy la after 2 girls  yg kuar last 2 years n last 6 years kan...alhamdulillah dorg dapat gak bby boy...tp maksu kate kali ni, bby rizq mase dlm perot mmg sgt2 aktif..always tendang2 je(da bole maen futsal...hik2) time lapar, kenyang even time hakak die jerit2...(arrysa la...who else kan...)ok la tu..name p0n bby b0y kan...tp 1st time aku msk wad tmpt maksu tu, sian gak tgk macik aku sorg nih...lomah jo den nengok...maksu kate this is the third time d0c potong kat tmpt yg same utk kuarkn bby...mmg sume2 kuar ikot tingkap...tp seyesli tgk maksu sgt la lemah...tau die sakit...tp his hubby sentiase ade dgn maksu...hanak2 die p0n ade gak...teman mama die tu...mule2 dorg adek bradek xbole terima dpt adek baru...tp last2 ok gak..hik3...makin ligat bdk2 tu...nevermind that...all of this picture will turn us all smiling gratefull...n i hope u guys will love it...

 maksu yg sgt2 letih n mmg xbole cover muke tahan sakit...

 tgn maksu bengkak...didn't know why..but she's ok now...

acu yg sentiase teman maksu....sweet kan..?!

 ni die ketibaan putera rizq aydeen bin redzal...tententennn...

this is kakak icha yg majuk sbb sume xmo lyn die lg...hik3..tomei2...

 ni lagi sorg kakak wena yg mmg muncung sedepa la sbb xde org nk lyn die gak....

last but not least....the newborn rizq aydeen looking at his mother sincerely aite..?!

stay tuned guys bcos there will be more parts that made tears n smiles at ur guys face...everything looks so sincerely n happiness...do read more from me ok...i promise will update it into Part 3....so one more time, 
 
to be continue.......



Ketibaan Mr. Rizq Aydeen (PART 1)

Assalamualaikum & salam 1Malaysia sume-sume....!

ni cite detik-detik aku n adek aku (juin) nk gi Poliklinik Keluarga UMRA kat Shah Alam...tp kalo korang amati btol2 pic UMRA ni kan,nmpk x..?nmpk laa...!sape xnmpak, tandenye ...korg x ckup alert ar...hik3...
 
ini merupakan pic poliklinik yg disebutkan td...hik2...tgk btol2...

sbenarnye dari pagi, aku n juin xmkn lagik s0 kami agak kebuloq la...so kami pon membeli-belah kat KFC drive-thru kat Seksyen 13 dekat2 dgn stadium Shah Alam tu...

Juin    : "kak, nk mkn kat cni ke nk mkn dlm kete je..?"
Aku   : "makan dlm kete la...mkn kat tmpt parking klinik maksu je..."
Juin    : "nk bwk naek dlm klinik ke..?"
Aku   : "xyah ar..kang maksu nak lak...die dah nk kne start bpantang tu..."
Juin    : "ha'a kn...sian lak die nnt...tliur tgk lak kang.."
Aku   : "kite mkn kat parking lot klinik tu je la...atleast da sampai klinik tu..."
Juin    : "orait...aku ikot je..."


5minit kemudian, kitorang jumpe la UMRA tu....start la carik parking...dah la panas gile time tuh...last2 jumpe la gak parkingnye baek punye sebelah kete KIA RONDO yg jarang2 nmpk kat jln tu...hik3...time da baek punye parking kat depan klinik tu, tibe2 fon juin bbunyik...acu yg call rupenye...saspen je muke juin sbb td da sesat n lupe nk gtau acu yg kitorg da jumpe klinik tu...dgn cover cunnye juin answer fon tu....

Juin    : "acu...kitorang da sampai da ni...."
Acu    : (dgn nada slow n covernye...) "nak sket...!"

rupenye, pakcik aku pon lapar gak...mmg sume2 pon kebulur sbb lepas je maksu bsalin, sume xmakan lagi...stakat minum air sejuk je...tu yg angin kus2 dtg tuh...hik2...tapi bukan acu n kitorg je yg kebuloq...anak2 acu n anak2 buah acu pon same kebuloq..hik3


and last but not least, my new born baby cousin, 
MR. RIZQ AYDEEN
...howyeah...howyeah...

 cute kan..?saaangaaat ok...hik2....


 pjg sgt cite psl baby boy nih...to be continue......

 

Bla...Bla...Bla...by kesha...


Assalamualaikum & Salam 1Malaysia sume....

arini nk cite psl si kesha nih...aku suke dgr lagu blablabla nih...sbb keje aku nih slalu wat h0tak aku nih tensen...s0 dgn dgr lagu nih, seriously re leaved...all the tensional things in my mind just g0 away with laughter n i felt g0od ab0ut it...tgk...tgk...kal0 aku da marah start ar speaking l0nd0n...anyway mmg tgh tensen p0n nih...s0 sbb tu la suke lak dgr lagu kesha nih...dah lame gak aku xtukar lagu laen...sbb seyesli re leaved sesgt... s0 anggap je la ni lagu permanent dlm bel0g kuh...hik3...
 
ni la  KESHA...such a sweet person though n such a naughty face instead...suke2...bile la die nk wat k0nsert kat M'sia nih...hik3...
 

EID 2010

Assalamualaikum & salam 1Malaysia sume2....

yess...hadiah hari raye kus...hik2...da dapat camera DSLR...lalalaaa...just bkn la jenis NIKON kn sbb mahal la sgt yunk...dpt bli SAMSUNG je...0k la kn...kumpul dwet baek punye nih....s0 kuar la this little baby SAM...hik2...suke2 je aku bagi name kan...hik2...xpe...pasnih b0le la nk bp0sing2 sakan u'olls sbb i mmg suke amek pic k0rg2...hik2...this is he 1st p0st ever by me, the owner...hik3...ofkoz la da kne edit kn..mcm best la plak...hik3...shuke...shuke..!

kat sini gak aku nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kat sume2 n sape2 la yg terbace blog aku nih...hrp pape yg aku wat, or tulis, or ade terselit pic yg korg sakit ati ke, aku mintak maaf la sgt2...raye nih aku balek Melake n sgt best kat sne sbb sume anak2 nenek balek beraye...nk dok tulis dlm blog mmg sgt la byk mende nk di cite...tibe2 mcm pemalas lak nk taip...hik3...xpe la...agak2 aku rajin nnt aku update je la...h0keys...?!



alhamdulillah sume usaha aku jge kursus n kije da nampak hasilnye sket2...pasni aku da ade aim laen...hik3...kepale h0tak aku ni mmg byk sgt mende yang nak...tp mcm bese la...aku bukan anak org kaye harte kn...s0 kne la kumpul dwet sendiri n berdikari utk dptkn ape yg aku nk...pasni aku nak ...... ade la...nnt2 la aku update dlm blog nih...hik3...shuke...!


hari2 tak proaktif kuh...

aSSALAMUALAIKUM & SALAM 1mALAYSIA SUME...^^,

sengal je hari2 datang ofis...slalu datang ofis, mmg xwat mende laen da...mmg '1st thing is log-in FB'...tp sejak isnin lepas ( 1daybefore Merdeka Day..) lunch hour tu dorg da start block...huk3...sedeh weh...so hari2 un-proactive aku pon bermula...aku rase bukan aku sorang je kot...hik3...sume2 bdk yg ade fb pon bosan je kot dok opis..slalu rajin je ngadap com memasing kn...skang dok tdoq je la time2 pose nih...hik3... aku dok try gak time lunch hour...mne la tau die ok lak kan,...skali xleh je gak...



sabar je la...semalam pon aku tgu gak sampai pkl 5...balek keje kan...so xkan die block gak kot...skali mmg still bloock...gewaaam weh...so start la aktiviti baru kan...xyah la nk wat muke xtau lak...same je mcm korg sume pon...hik3...maen game la...abes sume game aku dpt high score...dah tentu sbb com sendiri n xde org laen yg nk beat-up marks aku kn...hik3...1st game is Hunt's Ville...



pastu most feveret Plant Vs Zombie...hik2...


pastu ade lagik...maen Turtle Odyssey 2 lak...perh...sume da hebat seh...


and lastly bile sume2 game dlm pc ni p0n aku da hebat...men2 tukar wallpaper lak...n ni la last wallpaper pc yg aku suke...


tp keje p0n wat 0k...n dah emel p0n panggil peserta gi kursus lepas raye nih...hik2...
pape p0n mmg ternyate la maen game yg lebeh dari wat keje...huk3...sume salah FB xde...huk3..un-proactive working period of the week ok...haih...

the sweet, edrianna & carnella

Assalamualaikum n salam 1Malaysia sume bloggers...

here is the pictures of my lovely niece...issabella edrianna faris n isabella carnella nasuha faris...cute gile 2 2 anak buah aku nih...time ni dorg ikut 'maklong' aka AKU, 'maksu' aka AMOI, 'mama tok' aka my m0m...hik2...bercuci mate kat the mall...xdpt bli pape gak...s0 officially nye aku jd baby sitter la aritu...hik3...cite byk p0n xgne...aku xde idea nk taip ape lg sbenarnye...so meh aku sajikan k0rg dgn muke2 kiut bebdk nih...yg si akak (edrianna) senang sket nk jage...tp si adek (carnella) perrhh...mmg b0le tumbuh muscle la kot tgn aku nk mendukung je...tp bile dah bjalan tu, xtkejar aku....sabar je la budak2 kn...tp seronok bwk dorg...even ade mase aku 'hangin' gak la melayan dorg nih tp lelame ok je...tsenyum sendiri pon ade...senang je hati...hik3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
time nih sume da kepenatan...so otw balek umah...tp bile tgk si bella n nella minum air n makan Aunty Anne's, perrhh...sabar je la...p0se...p0se....


ni lak time lepas bbuke...kitorang terjah lak Jusco Metro Prima...hik3...juin dpt la slipar batu-bate tuh...aku xde nk bli pape sbb da cukup...nella n bella pon dapat la baju kurung kotton sepasang sorg...suke dorg tgk baju raye memasing...geram aku..pastu jln2 tnmpk la tmpt game utk bebdk nih...sume jusco pon ade kot tmpat nih kan...so kitorg pon drop-by la...sbb ayah aku melayan cucu2nye....hik3




ni sume2 da letih...da la penat mkn td...ni penat maen game lagi...penat jalan2 shopping lagi..huk3

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails