Kisah Ujang

Abu nih org Terengganu, manakala Amer ni org Kedah. Tinggal satu bilik.. katil double decker.. Amer kat atas.. Abu kat bawah. Amer ni suker baca majalah dan komik.. si Abu lak suka pinjam.. belinya tidak. So, Amer ader sedikit bengang ler kat Abu ni. Kekadang.. majalah yg baru beli dan tak sempat nak baca lagi pun Abu dah kebas baca dulu.. bila kasi balik dah lasam dah.. tension Amer.

One day, Amer balik dari outing dan beli majalah UJANG. Siap cover tak kasi Abu ni nampak. Lepas basuh baju, kemas sedikit sebanyak dan siapkan homework.. dia pun nak rilek ler kat atas katil. Majalah UJANG bawah tilam pun dia bawa keluar. Elok jer dia baring.. baru buka mukasurat pertama.. Abu kat bawah dia bersuara..

" Amer.. nok ujang.."

"Nanti la jap.. aku baru jer nak baca.." jawab lembut jer Amer.

"Ameer.. nok ujang tu" Abu tak putus asa.

" Nanti la dulu.. bagi la aku baca dulu.. nanti abih aku bagi kat hang laa!" panas sikit Amer.

"Amer! Nok ujang!! " Suara Abu sedikit keras.

"Hang ni dah melampau.. kalau nak beli sendiri la.. apa.. hang ingat aku beli UJANG ni dengan duit bapak hang ka??" Amer dah naik angin.. siap turun dari katil dia dah.

"Laaa.. aku kata tu.. haghi nok ujang tu.. mung basuh kaing.. kekgi basoh.." kecut jer Abu jawab..

Drumm.. hujan.. hehehe

--------------------------------------------------------------------------------
MORAL: Kawan yang sejati akan mengingatkan kita agar jangan leka..

Lengan Madonna cetus kejutan


LONDON - Amalan senaman ketat oleh penyanyi terkenal, Madonna akhirnya memakan diri apabila orang ramai tergamam apabila melihat lengan penyanyi itu yang berotot ketika dia muncul di sini kelmarin, lapor sebuah akhbar semalam.

Lengan penyanyi berusia setengah abad itu tak ubah seperti seorang ahli sukan bina badan.

Ketika gambar itu dirakamkan, Madonna memakai baju lengan pendek.

Penyanyi yang popular dengan lagu seperti Like A Virgin, La Isla Bonita dan You Must Love Me itu bersenam enam hari setiap minggu.

Selain itu, dia dipercayai menjalani pelbagai pembedahan plastik bagi mengekalkan wajah keremajaannya termasuk prosedur membuang kedutan pada pipi.

Namun, pembedahan itu turut tidak menjadi buat Madonna apabila wajahnya kini kelihatan gemuk berbanding dahulu.

Madonna kembali ke sini untuk berada bersama empat anaknya selepas mengadakan konsert di Eropah baru-baru ini. - Agensi

Mari Terjun

Dalam satu kejadian yg agak susah nak diterima akal, iaitu sebuah kapal terbang telah mengalami kerosakan enjin dan sedang menjunam hendak terhempas, terdapat 5 org penumpang di dalamnya tetapi beg parachute kecemasan hanya ada 4.

Berkata laa penumpang pertama, "Aku Hafiz Hashim. Malaysia perlukan aku. Kalau aku tadak, mcmmana nanti Malaysia nak menang All England lagi?". Lalu dia mengambil beg pertama dan terus terjun.

Penumpang kedua pulak berkata, "Aku Hillary Clinton, bekas wanita pertama US. Aku seorang yg paling bercita2 tinggi dan aku juga senator New York. Aku juga berpotensi nak jadi seorang President". Dia pula mengambil satu beg dan terus terjun.


Penumpang ketiga menyampuk, "Ahh... aku President US! George W. Bush. Aku ada tanggungjawab yg berat untuk menjaga sebuah negara yg kuat. Tambahan pula, akulah President yg terpandai dlm sejarah US. Org Amerika mana yg hendak melihat aku mati?". Dia terus menyentap satu beg dan terus terjun.

Penumpang keempat, Osama Bin Laden berkata kepada penumpang kelima, seorang budak berumur 10 tahun, "Saya seorang Muslim dan saya berserah kpd Allah utk menentukan hidup dan mati saya. Adik ambillah beg parachute yg terakhir tu".

Budak 10 tahun itu menjawap, "Jgn bimbang. Ada satu lagi beg parachute utk pakcik. President terpandai dalam sejarah US tu terambil beg sekolah saya!!!".



aq mmg tgh tensyen n b0ring skang...s0ri la aq merepek2 ni eh...

Sebabak Radhi OAG dan Shazlin - Versi Komik

Hari ini boleh dikatakan semua akhbar meletakkan tagline muka depan mengenai perpecahan rumah tangga artis kita yang seorang ni, Radhi OAG dan Shazlin. Kisah perpecahan rumah tangga mereka bukan lagi menjadi rahsia malah menjadi buah mulut dan umpatan orang ramai. Siapa yang malu? Anda juga. Itulah bahaya menjadi artis kerana kadang-kala kisah hidup anda lebih menjadi bahan mulut berbanding bakat dan hasil titik peluh anda selama ini.

Berbalik kepada kes Radhi dan Shazlin, drama sebabak ini dikatakan terjadi di luar Mahkamah Syariah bila mana Radhi menyerang Shazlin dengan pelbagai persoalan terutamanya mengenai “Ijat”, lelaki yang dikatakan meniduri Shazlin. Kata Shazlin dia saja berbohong kerana mahu Radhi melepaskan’nya. Hurm, nasihat kami kepada Radhi, mudah sahaja. Sebelum itu saksikat rentetan kejadian tersebut dalam bentuk komik. Hasil takde kerja dari admin website ini. Ntah ape ape lah dia!




Nasihat kami untuk Radhi, orang dah taknak tu blah je la. Awak tu hensem, ramai lagi yang tergila-gilakan dan boleh menyayangi awak seadanya.

p/s: ini cume lawak semate2...jgan ade yg terasa hati k...gurauan berkasih jek...ehehehe...

jawap je ar..

1.Do you like to talk a lot?
+ yup..al0t baah..
.
2. Do you love anyone now?
+ yup..n0w n f0rever..
.
3. Do you hate being scolded in
public?
+ ye ar..xtaw malu ke ar...?!..
.
4. Do you hate school?
+ suke je..sbb nakal yg teramat sgt..hehehe..
.
5. Do you hate yourself?
+ never ever...i l0ve nyself, baah..
.
6. Do you find yourself cute?
+ ahahhh..yup..hehehe..
.
7. Do you feel like having a gf / bf
right now?
+ ntah..maybe its the best f0r FRIENDS..
.
8. Do you smoke or drink?
+ due2 x...
.
9. Do you like your teachers?
+ n0t all 0f them..
.
10. Do you take drugs?
+ n0..never..
.
11. Do you like going to the movies?
+ yup..hehehe..
.
13. Do you prefer calling? Or SMS?
+ due2 p0n 0k je..
.
14. Do you eat every morning?
+ n0t every m0rning..kal0 sempat mkn la..hahah..
.
15. Do you go online everyday?
+ yup..every+single+day...
.
16. Do you want to cry now?
+ aphal lak..?!
.
17. What are you doing now?
+ jwp bnda ni la..
.
18. What are you thinking of now?
+ ade la...
.
19. What are you listening to now?
+ t00 little t00 late by j0j0...
.
20. Who was the last person who sent
you a message?
+ sahril sadri...
.
21. Last time you got lonely?
+ skg ni k0t...hukhukhuk...
.
22. Last time someone made you happy?
+ smlm aftern00n..hukhuk..
.
23. Are you angry at someone?
+ lantak ar..mls nk pk dah..
.
24. Guitar or drums?
+ drums la...henyak abes2an..
.
25. Do you love the people who make
you happy?
+ a guess we all d0..is it..?!..
.
26. Do you believe in those people?
+ hard t0 tell...
.
27. What is your target for this year?
+ ade la..
.
28. Do you rather shop alone or with
people?
+ atleast with 1 pers0n la..
.
29. Who do you hate now?
+ c0uldn't tell..
.
30. Who are your best friends?
+ sengalian..
.
31. Who are you missing now?
+ muh0neybutch..
.
32. How are you feeling now?
+ ngant0k tahap dewa hanuman..
.
33. What can you say about your ex-bf?
+ what da fuck..!!
.
34. Are you single or taken?
+ single but n0t available...!hahaha...
.
35. If you are single, are you enjoying
it?
+ really enj0yajable..
.
36. Do you think your ex really loved
you?
+ ntah?tye la dier...
.
37. Message to your enemy?
+ k0 x mati da ckup bek..
.
38. The most important thing in a
relationship?
+ jujur,understanding,setia,trust...
.
39. Say something about alcoholism?
+ stupidass...
.
40. Any advice to a friend you know
who has a problem?
+ drpd k0 perabih dwet blis kencing setan tuh, bek k0 mnum kencing aq..free2 aq bleh bagi...
.
41. What can you say about "HATERS"?
+ fuck 0ff la beb..
.
42. Name a person you like to see
everyday.
+ my bel0ved parents..
.
43. You're inlove with that person?
+ mstila syg dwg..
.
44. Last tough question you answered?
+ ermm...ayam dlu ke tel0r dlu...?susah si0t this questi0n..
.
45. What did you answer?
+ ayam k0t..ntah..
.
46. Do you have a lot of pic in your
friendster?
+ byk ar gak..
.
47. Favorite place?
+ pulau sipadan..
.
48. Do you feel like you want to kill someone?
+ yeah..but xel0k ar kal0 aq wat bt0l2..d0se besar tuh..
.
49. Is the person that you want to kill is around you right now?
+ n0pe but i kn0w where he lives..muahahaha..
.
50. If you have the chance, will you kill him / her?
+ depends...ehehheeh..
.

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails