LawaKing....

LAWAKING 1 :
PUKUL BERAPA BUKA?

Pada suatu tengah malam telepon di rumah seorang pustakawan berdering.
"Pukul berapa perpustakaan akan di buka?" seorang pemuda di hujung talian bertanya.
"Jam 9 pagi encik, apa hal yang penting sangat encik menelifon saya tengah malam buta nie?" tanya pustakawan tadi.
"Tak boleh buka awal lagi ke?" pemuda itu bertanya lagi dengan nada kecewa.
"TIDAK, tidak akan dibuka sebelum pukul 9!" si pustakawan menjawab dengan nada yang tinggi.
"Penting sangat ke sampai encik tidak boleh tunggu sampai pukul 9 pagi untuk masuk?".
"Siapa kata saya mau masuk?" kata pemuda itu kesal,
"SAYA MAU KELUAR!"


LAWAKING 2 :
MANGGA

Pada suatu hari ada seorang pembeli yang sedang tawar-menawar dengan seorang penjual buah mangga.
Pembeli: "Bang, berapa harga mangga sekilo?"
Peniaga: "RM7!"
Pembeli: "Amboi, mahal sangat... RM5 sudah la!"
Peniaga: "Tak boleh dik, harganya dah cukup murah tu!"
Pembeli: "Kalau tak manis, macam mana bang?"
Peniaga: "Kalau tak manis, tak payah bayar!"
Pembeli: "Kalau macam tu, beri saya yang tak manis 10 kilo!"


LAWAKING 3 :
SIAPA BANGANG

Seorang lelaki telefon hospital untuk memberitahu yang isterinya nak bersalin. Dan jururawat hospital menjawab telefon lelaki tersebut.
Lelaki: "Hello... tolong saya sebab isteri saya nak bersalin!"
Jururawat: "Sila bertenang... ini anaknya yang pertama ke?"
Lelaki: "Apa la punya bangang... ni laki dia la!"
Jururawat: "Pulak... "

LAWAKING 4 :
RAHSIA MENANGKAP IKAN

Ada seorang nelayan yang selalu dapat banyak ikan bila dia ke laut... so crew TV9 interview dia untuk rahsia dia tangkap ikan.
Crew TV9 : "Apa rahsia pakcik tangkap ikan?"
Nelayan : "Oh, pakcik guna firasat. Pakcik tengok cara isteri pakciktidur bila pakcik bangun pagi.
Kalau dia mengereng ke kiri, pakcik tebar jala ke kiri. Kalau dia mengereng ke kanan pakcik tebar ke kanan."
CrewTV9 : "Kalau isteri pakcik tidur terlentang?"
Nelayan : "Itu tandanya rezeki depan mata, pakcik tak turun ke laut pagi tu.."
CrewTV9 : "O, ye ke... "

LAWAKING 5 :
MALUNYA

Seorang wanita muda telah terberanak di dalam sebuah lif.. Dier pun malu macam nak giler dan tak mahu kuar dari lif itu. Pihak pengurusan bangunan pun memanggil polis, bomba dan pakar ilmu jiwa untuk pujuk dier keluar.
Pakar ilmu jiwa tu pun cakap ler, "Cik... keluar lah... aper nak dimalukan... perkara biase jer nih."
Wanita muda yang terberanak itu pun menjawab, "Tak mau, tak mau, saya malu."
pakar ilmu jiwa itu menambah, "Alah cik... tahun lepas saya ader 1 kes lagi teruk... pompuan tu beranak dalam longkang!!"
Mendengarkan kata-kata pakar ilmu jiwa tu jer, wanita muda tu terus meraung bagai nak giler lalu berkata, "Yang tu pun saya gak,uhwaaa.. .. !!!"
Pakar ilmu jiwa itu tak tahu nak cakap aper.

LAWAKING 6 :
Nyonya Mei Lee

> Pada suatu hari, seorang Nyonya bernama Nyonye Mei Lee datang ke KL untuk
> kali pertama selepas menang loteri. Beliau check-in disebuah hotel mewah
> dan seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik penginapan Nyonya Mei Lee.
> Nyonya Mei Lee dengan girangnye mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu, Nyonya Mei Lee melihat ke sekeliling.
> Beliau tetiba menjadi marah lalu berkata kepada pelayan tersebut.
"Eksekius mi, lu jangan ingat wa tua, mali dari kampung, tatak tau duduk hotel.. sudah baya latut latut, lu kasi ini bilik ka??! kicik!! tatak tibi, tatak lemari tatak apa pun??? katil mau titun pun tatak????, haiyyaaa..mau tipu olang ka??!!"
> Lalu pelayan itu pun menjawab, "Sabar Nyonya, ini baru lift, maaa....."

1st time tgk anak siti...

sebenarnye kejadian ini berlaku mgu lepas lagik...tp sbb aq xjumpe pic yg aq amek dgn anak die s0 tu yg lewat sket wat p0st nih....harap maklum k...

aq gi umah siti hr selase (16/6/09) sbb siti nk masak d0nut utk kak zue...s0 aq nk kak sal p0n ik0t la skali sbb kak sal nk blaja wat d0nut tuh skali...(nk harap aq blaja wat d0nut tuh...harapan la k0rg...hehehe)....s0 kit0rg p0n gi la umah siti...aq la bagi hint kat siti,sr9h die amek anak die sementara die masak d0nut tuh...s0 siti p0n bg green lite...kit0rg p0n amek la anak die kat umah baby sitter...1 bl0k dgn siti je...just umah siti tingkat 7....sitter tuh tingkat 5...sampai je kat umah siti,die baringkan la baby die tuh...pastu nyakat2 bdk tuh jap baru siti gi masak dgn kak sal...aq yg Maha Xtaw Memasak ini p0n d0k jage anak die la...(hehehe...aq lak jd baby sitter...)s0 time siti msk tuh, aq p0n men2 la dgn baby siti tuh..name sedap...Qistina Aina...mcm name p0mpan dlm Spa Q tu lak kan...hehehe...tp anak die mmg xtak0t 0rg langsung...pastu nyengih je keje bdk nih...c0mei gile...tp dpt men dgn qistina jap je sbb rehat kn 1 jam jek...s0 lps siti n kak sal abes je msk d0nut tuh, kit0rg p0n heading t0 0fis blek...ye la...nk mkn d0nut...heheheh...pic d0nut je aq tlupe nk amek sbb nafsu mkn tuh tgh membara menghabiskan d0nut yg siti wat...hehehehe...gel0j0h bt0l...hehehe...

ni la anak sul0ng siti...name die QISTINA AINA...
byk ik0t muke siti ke laki die ek...?
hehehe...lu pk la sendiri....


aq n qistina...tgk ar baby tuh syinyium...
siap nk lambai tgn ala2 miss universe lagik tuh...
abes la anak k0 siti...


keinsafan...

td pagi aq mcm biase ar...gi keje nek keta dgn ayah...s0 awal2 pagi tuh kit0rg dgr la ceramah agama kat klfm...ustaz ni tgh cite psl hubungan persahabatan...then ustaz tmsk ar bab bulan rejab nih...kite xel0k memburuk2kn kwn2 kte demi utk memenjangkan lagi silaturrahim yg telah terjalin walaupun sekejap...aq p0n 'terase' ar...kn semalam aq p0st b0s aq yg mcm haram tuh...lantak ar time tu aq da marah sgt...da ilang pertimbangan time tuh...s0 aq nk tarik blek ar ape yg aq maki b0s aq tuh smlm...skt aq die yg sign tuh...just pd aq die bkn se0rg yg pr0fesi0nal nasi0nalistik ar...eventh0ugt die cmtu, aq ttp kne h0rmat die sbb die dah b0s kn...xpe la...s0 trime kasih la ustaz sbb dgr ceramah ustaz td pagi lah dah bukak kn hati aq yg keras nih kn...aq p0n malas nk gad02 nih...bkan dpt ape kn...takat dpt puas hati,hati k0 je la yg puas...0tak k0 ade puas ke...? jiwe k0 ade puas ke..?s0 lepas ni pk ar b4 kte nk wat pape kn...ceh ckp cm bagus je aq nih...aq mengingatkan je...sambil2 tuh aq p0n ingatkan diri aq sendri...s0 bersyukur lah kita seadanya...

20 sebab nape b0s aq mcm HARAM JADAH.....

1 - die mmg psych0path...
.
2 - die xleh tgk ank2 buah die id0p senang lenang...
.
3 - die mmg dengki dgn ank2 buah die yg happy-g0-lucky k0t...
.
4 - die bajet die je yang bet0l wat sume bende...
.
5 - die perasan die bag0s tahap dewa hanuman...
.
6 - die xtaw dewa hanuman tu menci giler2 kat die...
.
7 - die pk kepale h0tak die je yg pandai...0rg len b0d..0ps...kurang pandai...
.
8 - die mmg psych0path...
.
9 - die nk amek hati KP kunun2 die ni la pekerja terbaek punyer (ala2 dafi) in the wh0le kementerian...
.
10 - die nk dpt APC cab0k...kejar sgt rm1000 tu atas hasil usaha 0rg len...
.
11 - die pk die s0rg je yg genius...
.
12 - die je b0le tgk silap 0rg, sbb die pk die xwat silap lgsg...
.
13 - die akan carik 0rg laen utk bt0lkn silap die...tu p0n kal0 die rase die silap ar...
.
14 - die rse die b0le ganti tmpt KP nnt...(p00rah...)
.
15 - die mmg psych0path...
.
16 - die rse sume 0rg suke die...(gampang...)
.
17 - die bajet die ni b0s kpd sume bdk2 penguatkuasa nih...
.
18 - die rse die b0s kementerian...kalah KP ar...
.
19 - die mmg gile k0se tahap dewa-dewi...
.
20 - DIE MMG PSYCH0PATH...
.
~~~***~~~***~~~***~~~***~~~***~~~

NAME, N0 IC., ALAMAT UMAH N PEJABAT ADALAH DIRAHSIAKAN.... LANTAK K0 LA KAL0 K0 NK BACE KE X...YANG PASTI MMG AQ N ADE BBERAPE 0RG LG XPUAS HATI BKEJE DGN K0....MMG MACAM GAMPANG LA K0 NIH...!!!!

Hantu Kum Kum

Asyik cite psl survey je.. Haa .. sekali sekala kita cerita pasal hantu pulak.

Sekitar 1983-84 ..

Malaysia pernah digemparkan dengan kemunculan Hantu Kum Kum. Hantu ini dikatakan jelmaan seorang wanita yang mengamalkan ilmu hitam untuk kekal cantik selama-lamanya. Konon ceritanya dia tidak berjaya menyempurnakan syarat ilmu hitam yang menghendaki dia membunuh 99 wanita cantik yang muda dalam masa 3 bulan. Kemunculan Hantu Kum Kum ini telah menjadi bualan segenap lapisan masyarakat, sehinggakan gambar lakarannya pernah disiarkan oleh sebuah akhbar utama.

Kononnya lagi oleh kerana hanya 10 orang sahaja baki mangsa diperlukan, dia diberi peluang untuk menyempurnakan syarat ajarannya tetapi dia hanya boleh muncul dalam sifat seorang perempuan bertelekung dan cuma nampak mata. Juga dia hanya boleh keluar di waktu siang …

Kononnya juga… kalau dia memberi salam, bunyinya ialah ” Asalamualaikum .. kum .. kum “. Jika sesiapa menjawab dan membuka pintu rumah maka dia akan melunaskan hajatnya.

Maka ramailah yang jadi takut nak menjawab salam apabila tetamu datang .. tetapi tak sedikit juga tetamu yang mengusik tuan rumah dengan memberi salam yang ‘meresahkan’ itu.

Aku bace artikel nih kat ade la mamat nih pnyer bl0g...time nih aq p0n blom lahir lagik..tp ade la gak dgr cite nih...time tuh aq darjah 3 k0t...seyes mmg tak0t giler ar time tuh...sampai ade kwn mama dtg umah bagi salam p0n aq wat mcm xde 0rg kat umah..aq kunci pintu gate luar sume ar(i was in child-minded...what d0 u expect...!)but that was the freakiest time ever lah...sampai ade ustazah kat sk0lah aq kne pulau ar sbb die ala2 pkai purdah gitu kn...sian ustazah tuh...tp skang da xde da kan...slamat ar...h0pefully...hehehe...

Sekadar terfikir, di mana Hantu Kum Kum tu sekarang ya ? :o

gambaran sebenar Hantu Kum Kum...pic ni pinjaman dari :

http://wintersteel.homestad.com/files/GalleryPhotos/Hantu_Uitm.JPG

lelaki kucing wat buletin kat fs....

SYAIR DAN GURINDAM.....

Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap: woow, ciri-ciri isteri idaman…
Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul
.
Kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis dalaman nih…kesian
Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak macam sial…
.
Kalau perempuan lawa menolong lelaki yang diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati…!
Kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu…
.
Kalau perempuan lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la….
Kalau perempuan tak lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian.. mesti kena bomoh lelaki tuh!
.
Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu….
Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:… patut pun kena reject…
.
Kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus… penuh kasih sayang
Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…
.
Kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar
Kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri…
.
Kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh….
Kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu…
.
Kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever
Kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada-ngada…
.
Kalau perempuan lawa hantar-hantar email
Lelaki akan kata: sukenya….
Kalau perempuan tak lawa hantar-hantar email die.... boring...
.
~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**

ape k0rg ingat k0rg best sgt ke sampai nk judge p0mpan sume cmtu....xsedar diri bt0l...kte same2 makhluk Tuhan mmg ade je yg xkne..manusia mmg xpnah cukup n puas dgn ape yg d0rg ade...k0rg ingat k0rang ensem sgt ke...kadang2 0rg yg k0rng 'nmpk' bur0k tu la yg 'cantek'..sape k0rg nk judge 0rg tu cantek ke bur0k...baek k0rang tgk cite "canteknye bur0k" kat astr0 prima tuh...hehehehe...s0 terpulang ar kat k0rang nk wat pe kn...just Tuhan tu
Maha Mengetahui...

aq xkisah lawa ke x..as l0ng as ade 0rg yg dpt
trime aq as a friend n as a l0ver..huhuhu...

What is your idea of true love?

How old were you when you had your first relationship?
- 15..puppy l0ve la that time..
.
Are you taken/single?
- n0w? single but n0t available..hehe..
.
How old were you when you had your first kiss?
- 15..huhu..
.
Do you like anyone right now?
- yeah..
.
Ever had your heartbroken?
- penah je..
.
Miss anyone right now?
- miz 0pit s0 much!..
.
Who was the last person you sent a text to?
- 0pit busub lah..
.
Last person to text you?
- 0pit gak..
.
Last person you saw?
- cik herma..baru je lalu dpn aq ni ha..
.
What was the last thing you said to someone?
- bising la k0 nih..
.
Who is top in your top friends?
- al0ng..
.
Why?
- sbb?dah saje letak die kat ctu..
.
Who do you trust the most in your life?
- parents n ermm..u kn0w..hehe..
.
Ever been in love?
- yup2..
.
Who has hurt you the most?
- malas nk ingat dah..
.
Has a tragedy ever happened in your life?
- ade tp let it be secret..
.
Are you happy?
- n0w?hepy je..
.
How many good friends do you have?
- rmai gak ar..
.
Are there some songs you cant listen to because they remind you of someone?
- hah?ade aq kesah..?!..
.
Have you ever cheated on a partner?
- ade je..sbb aq sakit ati..cant think pr0perly at that time..
.
Ever been cheated on?
- bpe kali nk tnye nih...?penah la..!
.
Ever been told someone loved you?
- ermm..penah gak la..
.
Ever told someone you loved them and meant it?
- yup..slalu sgt..
.
Are you happy with where you are relationship-wise now?
- i h0pe s0...huhuuhh..
.
What is your idea of true love?
- j0d0h..kuase Tuhan..huhuuh..
.
Do you believe in love at first sight?
- yup..
.
Why or why not?
- anything is p0ssible right..have faith..
.
Do you believe that it is best to have a friendship first then love?
- yup..
.
Do you believe that love can be found in bars or is that too much of a risk?
- ntah ar..
.
Should people go to bars to find love?
- tpulang ar..but n0t me..
.
Or should they go to places where people who like what they like hang out?
- maybe s0..
.
Do you like someone in your Friendster friend list?
- yeaz 0f c0z..huhuhu..
.
~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails