lelaki kucing wat buletin kat fs....

SYAIR DAN GURINDAM.....

Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap: woow, ciri-ciri isteri idaman…
Kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul
.
Kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis dalaman nih…kesian
Kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak macam sial…
.
Kalau perempuan lawa menolong lelaki yang diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati…!
Kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu…
.
Kalau perempuan lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la….
Kalau perempuan tak lawa dapat lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian.. mesti kena bomoh lelaki tuh!
.
Kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu….
Kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:… patut pun kena reject…
.
Kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus… penuh kasih sayang
Kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…
.
Kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar
Kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri…
.
Kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh….
Kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu…
.
Kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry.. I will make u happy forever
Kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada-ngada…
.
Kalau perempuan lawa hantar-hantar email
Lelaki akan kata: sukenya….
Kalau perempuan tak lawa hantar-hantar email die.... boring...
.
~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**

ape k0rg ingat k0rg best sgt ke sampai nk judge p0mpan sume cmtu....xsedar diri bt0l...kte same2 makhluk Tuhan mmg ade je yg xkne..manusia mmg xpnah cukup n puas dgn ape yg d0rg ade...k0rg ingat k0rang ensem sgt ke...kadang2 0rg yg k0rng 'nmpk' bur0k tu la yg 'cantek'..sape k0rg nk judge 0rg tu cantek ke bur0k...baek k0rang tgk cite "canteknye bur0k" kat astr0 prima tuh...hehehehe...s0 terpulang ar kat k0rang nk wat pe kn...just Tuhan tu
Maha Mengetahui...

aq xkisah lawa ke x..as l0ng as ade 0rg yg dpt
trime aq as a friend n as a l0ver..huhuhu...

No comments:

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails