ROTI BOY XDE LOGO HALAL...?!!

Ni ade ar membe2 yg postkan buletin kat aq...so sebagai org Islam, aq sebarkanlah bende nih sebagai tanggungjawab sesame saudara Islam...Ini bukan nk memboikot kompeni Roti ni or pape tp lu pk ar sendiri......

Saya(membe aq tu ar..) ingin menarik perhatian saudara/saudari muslim yang dirahmati Allah tentang satu produk roti yang amat digemari oleh sebahagian daripada kita iaitu Roti Boy.

Kalau anda prihatin tiada logo halal Jakim yang terdapat di premis-premis perniagaan ini mahupun dibalutan plastik roti tersebut.

Saya(membe aq tu gak) pernah bertanyakan Manager di Premis Roti Boy di Subang Parade, Subang Jaya tentang ketiadaan tanda halal Jakim tersebut. Menurut Manager tersebut memang mereka tidak mempunyai tanda tersebut.... ...Hari ini saya berpeluang untuk bercakap sendiri dengan seorang pegawai Jakim, Putrajaya iaitu PN. Najibah - no tel - 88864851..
(membe aq yg cal tau...bkn aq..)

Menurutnya, pihak Roti Boy setakat hari ini tidak pernah memohon untuk mendapatkan status halal daripada pihak Jakim.
Jadi nasihat Pn. Najibah ....selagi belum terbukti tahap halalnya produk tersebut sebaik-baiknya kita jangan makan.

Jadi ...saya sekadar menjalankan tanggungjawab saya sebagai saudara ISLAM..terpulanglah kepada budi bicara dan rasa hati masing-masing untuk menentukannya.

Ingatlah bahawa apa jua yang kita makan akan menjadi darah daging kita dan tahap ketaqwaan seseorang itu turut bergantung terhadap apa yang dimakannya.. ...

Yang baik itu semuanya dari Allah .......dan buruk itu dari kelemahan saya jua........TQ

Wallahu'alam...

No comments:

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails