Lagu Raya Sanisah Huri

assalamualaikum n heyyyyy
tinggal 9hari lagi nak raye weh.. so seksaited noksss....
ok bact to tajuk, lagu raya legend ni.. sape je yang xtau lagu ni kan.. aku nyanyi gak lagu ni kadang2 tapi macun dull je lagu ni kan.. so lesgo to the lyrics jom.. 

Lirik Lagu Bersabarlah Sayang


Semua insan sedang gembira
Di hari ini sayang
Hari yang mulia
Marilah bersama berhari raya

Hilangkan duka

Lupakan saja kisah yang lalu
Gantikan cerita baru
Agar hatimu waspada selalu
Jangan kau kesalkan
Jangan engkau tangiskan


( korus )
Pada mereka yang tak mengerti
Menuduh dirimu
Di jurang kesalahan saja
Ku tak sampai hati
Biarkan engkau sendiri


Tetapi diriku dan juga temanmu
Yang tahu kisah derita
Dan luka di dada, hanya kuharapkan
Kau harus bersabar
Dan bertenang selalu


( ulang dari korus )


 
lagu copy from http://iliriklagu.net/lirik-lagu-bersabarlah-sayang-sanisah-huri/ 


ok lets  bincangkan.. bende ni jadi tadi mase nak gi keje.. hasben anta sambil dengar lagu ni kat sinarfm.. aku pon tetibe nak hayati lirik lagu ni and borak la dgn hasben..

me: lagu ni pesal syahdu n sedih je ni.. rayeraye kan kne happyhappy..
hasben : org rase lagu ni pasal org dalam penjara la..
me : aah ek.. kan ade lirik tetapi diriku dan juga temanmu yang tahu kisah derita...
mesti tu kawankawan die yag dok dlm penjara dlu skali dgn die.. 
hasben : ape kaitan geng die tu dgn die kat dlm penjara lak?
me : yela.. kan ade "pada mereka yang tidak mengerti menuduh dirimu..." 
mcm die buat salah je kan?
hasben : memandai je syg ni.. mne la tau die tgh sedih2 xdpt balek raye ke.. kete rosak tepi jalan ke...rase lame sgt nk bbuke ke..
me : ukan laa.. mmg ni utk convict ni.. sbb ade lirik "lupakan kisah yang lalu gantikan dgn kisah baru... jangan kau sesalkan n jgn ngkau tangiskan.." kan macam nyesal tu.. xnak buat lagi.. kan? kan?
hasben : yelah sayangggggg..

ok sampai opis dah..
salam ciom tangan hasben n ciom muke hasben n blah...
kikikiiiii
sekian...


ok tu je...bai!
 

Fanad Kawen Akhirnya

assalamualaikum and selamat berkenalan kembali.. 
gile lama x berblogging... macam-macam jadi pon.. arini baru ade selera nak typing blek merepekrepek... sebab ade masa la sket ni.. ip pon da siap.. rase free gila x pegang IP.. tapi ni pon bpe lame je la bertahan.. esok dapat la blek tu... lalalalalaaa...
 pape pon finally, i da kawen ok!!! oh yeahhhhhh

suke ea? ko xnampak basah baju tu hah....
kurlassss ngko amek gambo outing kat pavillion nuh.. ko mampu? 
tukang tangkap gamba ni all the way from kedah nuhhhh.. ntah cmne laki aku boleh nak amek org snap gambo kawen sbb alasan laki aku is dorg ni rare...
aku bertahan almost 32 years weh baru la kawen.. ekceli kawen tahun lepas(2017).. da setahun pon la kirenye sebab skang da bulan 5 kan... Alhamdulillah dah bersalin gak weh.. gile cepat sangkut n beranak.... hahahaaaa...
nak cite bebanyak pon kot ade yang mintak aku cite la... pape pon biar orang tau finally kidd@fana@nad@fanad kawen dah ea... xyah nak trytry aku dah ea.. aku blasah ko kang...
cakap pasal dah beranak, betul lah aku da beranak la weh..

alololooooo... susah btol nk snap gambo baby dlm perut ni.. abes doc tu uliuli perut ibu nak dapatkan gambo muke baby tauuuu
ok dah start malas... kikikiii
ekceli sambil typing ni sambil pump susu.. alhamdulillah susu banyak n baby pon memang minum susu badan je.. xde cecampur pape lagi..nanti2 la aku upload gamba baby ka.. ni nak cite aku kawen je dlu.. n da beranak.. papepon.. aku doakan yang bebaek untuk korang (yang membaca) and aku harap korang pon doakan yang bebaek untuk aku k.. 
muaaaaahhhh..





ok tu je...bai!
 

Acasia Bollywood Dance 2014...

Skang dah reti buay show plak uollssss... Kemain lagi kan.. siap upload dlm youtube lagi.. hahahaaa... What ever it is, saye sume menari... Xkisah la tarian ape pon.. mak on je nyah... Lame gile trainning step dance ni kot.. dari disember lepas (2013) pastu show batal la, xde payment la, xde orang nk mnari la.. atlast today (10 februari 2014) baru la dpt jejoget dpn org ramai cmni.. nasib baek la utk puspanita KPDNKK je pon tapi nebes nye la wehhhh.. sosak dado den... Even ade byk yg lupe step la, tpijak suar la in the end akhirnye berjaya gak show ni.. nah.. enjoy la tgk video ni.. aku upload dlm youtube tros toqqq.. ko hado...?! Heheheeee

https://www.youtube.com/watch?v=ugRLHZppvtI&feature=youtube_gdata_player

TERDELETE POST BEST....

ni rase macam nk makan fon je ni... korang ade kan bace entry aku yang "Aku, Akis, Gym Dan Seram tu? ok bawak bertendang orang sebelah memasing ye.. entry tu dah kne delete by anak buah aku smlm... hadoila... ko tau la budak2 kalo da dapat fon n main game kan.. abes sume die godek2 tau2 ade je bende yang dah terdelete....
nak marah tiada gunna lagi..
so kalo korang nak bace lagi kisah tu boleh bace kat entry kak peej la...

klik sini je...

cite sebijik macam cite yang aku buat aritu... kalo nak tulis blek kang ade lak yang lain dr yang asal kan... tp boleh je kalo nak cite smula.. tgkla ade permintaan ke tak nnt kan kan kan... 


ok tu je...bai!
 

Ayahku Gangster

semalam ayah cite pasal kelmarin... die nak gi keje pagi tu dengan amoi... amoi adik aku yg bongsu tu... so drive lah kete macam bese kan... so kat bulatan segambut tu ayah aku dah overtake la seketul motor ni... xpasti moto ape la... aku takde dengan ayah tau time ni... depan kete ayah ade seketul motor ni siap ade pembonceng... budak meleis la dedua... yang dok belakang maybe bini die... budak mude je pon.. maybe sebaya aku or muda lagi... dah la slow pastu drive tetengah jalan... so ayah pon overtake la moto tu... pastu ntah mamat tu tkejut kot tengok tetibe kete ayah overtake die kan... die bole tunjuk MIDDLE FINGER kat apak aky weh... sebab ape? sebab ayah aku overtake die je? fak! pastu lepas ayah potong moto die tu, kete depan lak slow... so ayah kne slow la gak kan... pastu moto tadi lalu la sebelah kete ayah... n ayah pon tunjuk la blek MIDDLE FINGER kat die... xnak kalah ayah aku pon... pastu mamat tu hangin lak... die siap knocking my dad's car window.. sroh ayah brenti tepi.. babik x?  ayah aku pon brenti.. kan aku kate ayah aku ni pon xnak kalah... brenti la tepi pastu ayah kate mamat tu dah bukak helmet n ready macam nak hayun la... apak aku pon amek la sterng lock yang macam baseball bat tu kan... apak aku kuar kete n pegang je bende tu kat belakang badan die... the mamat bodo ni siap maki2 apak aku weh... die maki cakap pakcik ni dah tua, sedar la diri sket... jangan nak potong2 moto orang suke2 ati... dah la keje kerajaan tapi xde otak... kete dah la buruk... pastu die baru tnampak kot ayah pegang bat tu... siap cabar apak aku lagi, kalo brani hayun la... ayah kate die ilep je... tgu kalo mamat tu nak hayun helmet tu, ayah akan hayun kat kepala mamat tu je... slow n steady je die hayun bat tu kt blkang badan die... bni mamat tu dah merayu-rayu ckp kat lakinye udah la banggg...udahlaa.... ayah aku ilep je lagi... tunggu je mamat tu gerak kan... last2 mamat tu blah sambil mulut terkumat kamit maki lagi apak aku...ayah aku tunggu sampai die blah, baru ayah aku masuk kete... 

ni la steering lock bat kete apaka ku... Picture credit to Google


kepada mamat moto tu yang aku berharap sangat die bace blog aku ni or jumpe aku bile2 nnt, go fuck yourself la weh... ayah aku dah 57 tahun kot... xkan xnampak die dah tua? takde rase hormat langsung ke? mak bapak ko xajar ke hormat orang tua? skali ko kurang ajar denagn parent aku, aku bole buat 100kali kuang ajar dengan ko la bro... kutuk kete apak aku yang ko tu guna moto je pon... nape? xmampu nak beli kete macam apak aku? apak aku gune persona je pon... ko bole beli ke mat?! 

aku cite la kt dalam family group wasep... adik aku yg laki tu la paling bengang... kalo dapat siap ah mamat tu... pastu tetibe ayat2 dalam group wasep tu jadi macam dalam cite KL Gangster II lak kan... hahahaaa... sengal je... pastu macik aku siap cakap kat amoi, nape ko x amek video macam BINI MATYO tu... tersembur air aku tgh minum smalam... bwahahahaaa....  

ok tu je...bai!
 

PROTECTED

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails